Hiburan

Saya Tiada Kaitan Dengan Tudung Faezah Elai

Ramai kaum wanita pasti bersetuju kalau kami katakan, pelakon Faezah Elai antara selebriti yang tampil dengan gaya tudungnya sendiri selepas berkeputusan mengenakan hijad pada tahun 2015.

View this post on Instagram

Pls baca sampai habih.. I’m so grateful bila ada org habaq,yg ramai bertudung labuh lepaih tgk cheq pakai.. So ramai yg keluaqkan tudung style ala2 Faezah Elai.. Of course i’m aware that some of you used my name to sell ur tudung,the reason i keep quiet is because,i’m happy to see that everyone now start to cover their chest.. Jika sbb Faezah Elai lah ramai yg bertudung labuh,cheq sgt bersyukur pd mu Ya Allah.. . Tpppp Disbbkan mcm byk sgt dm,jgn kata kt cheq saja,habih satu keturunan cheq ampa DM dok tanya mcm mana nk jd agen or stockist Tudung Faezah Elai.. nasib baik Tok Minah cheq kt kontohol yg umoq 90 tahun tu tkdak Socmed,klu dak ngan dia sekali ampa Dm.. Cheq Faezah Elai nk habaq,cheq tkdak business tudung yg ampa dok nk jd stockist or agen.. Ramai yg complain kata kena tipu,beli yg tk original.. ada yg tanya mcm mana nk tau ori atau fake.. . Tk kisah lah tudung jenama apa pon ampa nk pakai,tp klu dulu pakai yg pendek skrg yg labuh,Alhamdulillah kita menang.. sama2 kita istiqomah.. Cheq mmg pakai tudung labuh ni disbbkan cheq nk pakai bukan sbb cheq jual.. . So all this while yg ampa dok tgk cheq pakai tudung labuh jenih ni,is from @properhijab and @properhijab dont belong to me.. owner dia pon cheq tk dan jumpa lg.. So klu boleh ampa tlg lah habaq kt kwn2 ampa yg dok beli Tudung Faezah Elai tu supaya depa tk kata cheq ni menipu sbb cheq tkdak business tudung.. klu ada cheq sendiri akan habaq.. . Jd kt sini,tk kesah lah ampa nk pakai jenama apa pon,harga berapa pon,as long as menutup dada pon dh Alhamdulillah.. Cuma for seller,klu ampa nk buat tudung mcm cheq pakai pon,habaq lah Tudung inspiration Faezah Elai,ka Tudung ala2 Faezah Elai ka.. Jgn lah ampa boh Tudung Faezah Elai,sbb cheq tk bok keluaq tudung pon,kesian org yg kena tipu.. . Really sorry i have to bring up this matter sbb mcm parah nk jd barah dh.. tp apa pon tq tq tq sgt to all of u yg decide labuhkan tudung lepaih tgk cheq pakai.. Alhamdulillah and jom kita teroih istiqomah.. Amin.. . #cheqtakdaktudung #properhijab #ootd #myootd #ootdfaezahelai #faezahelaiootd #hijab #hijabi #hijabista #hijabfashion #hijabstyle #faezahelai #feelingblessed #alhamdulillah

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Bukan sahaja dilihat sopan dengan tudung labuh malah design yang digunakan agak menarik sehinggakan gaya penampilannya menjadi inspirasi ramai wanita berhijab.

Tiada kaitan dengan tudung ‘Faezah Elai’

View this post on Instagram

Kasi lah chance cheq nk perasan sat.. Aisehmannn.. padahal nk tunjuk tudung ja.. Kain bawal drp @maryam.khadijah ni,dia punya beralun tu buat cheq rasa mcm Amir Khan dok tgk cheq sambil menyanyi lagu ni… Subahnallah Subahnallah Subahnallah Subahnallah Subahnallah Subahnallah Subahnallah Subahnallah Chand Sifarish Jo Karta Humaari Deta Woh Tumko Bataa . P/S : Tk payah nk muntah sgt lah.. klu nk muntah jugak,hg pi farmasi carik Gaviscon yg double action punya.. tk ka hg pi jumpa doctor,kot2 mengandung.. DAH2 JIRAN CHEQ DH BALIK DH.. DIA DH SAPU DH LAMAN RUMAH DIA.. (habaq siap2 sblom ampa tanya pulak) 🙄🙄 . 5 KEISTIMEWAAN BAWAL ON-POINT INI!! . 1# MEMPUNYAI 3 SAIZ PALING PREGNANTIS !! Yesss kali ni dh ade 3 saiz yg paling seswai dengan dimensi badan dan kesukaan para wanita di Malaysia, bidang 45, 50 dan 55 ! Wow . . 2# MENGGUNAKAN MATERIAL YANG PALING LEMBUT BILA DI SENTUH KONFEM TERPIKAT ! BOP menggunakan material Korean Cotton Voile khas dari Korean yg paling berkualiti antara semua tudung di Malaysia ini tau ! . 3# BHG ATAS KEPALA YANG “SUPERB” TEGAK SEPANJANG HARI ! Walaupun ditiup angin laut China Selatan sekalipun, tetap tegak dan teguh sepanjang hari ! Inilah keistimewaan Bawal On Point by MK !! . 4# BAWAL PALING IRONLESS PADA TAHUN 2020 Walaupun korang dah berguling2 atas katil still elok tau ! Tiada kesan kedut sekecil zarah gitu . 5# STRUKTUR MATERIAL YG TEBAL TAPI XPANAS !! Tidak Jarang dan berkualiti tinggi untuk menjaga aurat para wanita di seluruh Malaysia ! Dijamin patuh syariah ! . Follow @maryam.khadijah @maryam.khadijah @maryam.khadijah . #igreview #FEigreview #faezahelai #tudungbawal #relaxsatorgmelawakja

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Namun tak ramai yang tahu, tudung ‘Faezah Elai’ yang meletup-letup di pasaran ketika ini sebenarnya langsung tiada kaitan dengan aktres ini.

Menerusi instagram Faezah meluahkan rasa syukur apabila ada yang berpendapat terdapat segelintir wanita beralih ke tudung labuh selepas melihat penampilannya.

Berdiam diri kerana seronok dengan ‘hijrah’ orang ramai
Memandangkan dia seronok melihat penghijrahan sebegini, dia memilih untuk dia bersuara sedangkan produk yang menggunakan namanya itu langsung tidak berkait dengannya

“Saya bersyukur apabila ada orang kata, ramai bertudung labuh selepas tengok saya pakai. Jadi ramai yang keluarkan tudung style ala-ala Faezah Elai.

“Saya sedar ada beberapa pihak menggunakan nama saya untuk jual tudung anda, saya diam sebab seronok melihat ramai mula menutup dada mereka.

View this post on Instagram

Ni cara2 dok ushar crush tp dok control ayu..dgn harapan crush ampa tu dok ushar ampa balik.. tup2 sekali jgn kata pandang,dia heran pon dak kt hg kahkahkah 🤣😂🤣😂 Cheq pon penah jugak ushar Shah Rukh Khan dlm Tv sambil control ayu,cheq nampak dia pon ushar cheq jugak,tp ushar kot dlm tv lah.. 😝 . Cheq dulu time laki cheq dok try cheq,dia punya malu tersipu sipu.. Ngan org lain elok ja sembang kemain deraih pongpang2 ngan cheq,sepatah tanya dok terqernyeh qernyeh sembunyi belakang tiang letrik.. I was like,Director ni pasai apa??!! Lepaih sebulan baru paham, nk try qhupanya.. ckp straight lah! dok qernyeh belakang tiang letrik mmg tk paham.. maklumlah cheq ni mami gangster.. tk paham body language jenih kena habaq depan2 ‘Weh pompuan,aku dok try hg ni.. paham dak??’ Haaaa giteww..Maklumlah time tu umoq kt 30.. tk penah ada org ngorat.. so bila ada mmg tk paham lah 🤣😂🤣 Selalu dok tgk cerita hindustan klu nk try crush dia nyanyi lagu.. jenoh dok tunggu sapa pon tk nyanyi.. 😝 . Share mai cerita ampa ngan crush ampa sat.. . Wearing LuNa Lala Tudung from @properhijab . P/S : Mintak lah laki cheq tk baca.. Amin.. sapa tag kt dia cheq block!! No compromise! 🙄 . #posingdokusharcrush #relaxmelawakja #ootd #myootd #ootdfaezahelai #faezahelaiootd #hijab #hijabi #hijabstyle #hijabfashion #hijabista #properhijab #fashion #myfashion #mystyle #muslimahfashion #faezahelai #feelingblessed #alhamdulillah #lovelovelove

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Perlu bersuara elak kekeliruan

Namun kini dia merasakan perlu bersuara memandangkan ramai terkeliru menyangkakan dia adalah pemilik jenam tudung terbabit.

Bimbang ada yang tertipu dia berkeputusan mendedahkan perkara berkenaan kepada orang ramai.

Ramai DM nak jadi ejen

“Tapi disebabkan ramai sangat DM saya tanya macam mana nak jadi ejen atau stokis tudung Faezah Elai, saya nak beritahu saya tak ada bisnes tudung yang kamu nak jadi stokis tu,” katanya

View this post on Instagram

Pls baca sampai habih.. I’m so grateful bila ada org habaq,yg ramai bertudung labuh lepaih tgk cheq pakai.. So ramai yg keluaqkan tudung style ala2 Faezah Elai.. Of course i’m aware that some of you used my name to sell ur tudung,the reason i keep quiet is because,i’m happy to see that everyone now start to cover their chest.. Jika sbb Faezah Elai lah ramai yg bertudung labuh,cheq sgt bersyukur pd mu Ya Allah.. . Tpppp Disbbkan mcm byk sgt dm,jgn kata kt cheq saja,habih satu keturunan cheq ampa DM dok tanya mcm mana nk jd agen or stockist Tudung Faezah Elai.. nasib baik Tok Minah cheq kt kontohol yg umoq 90 tahun tu tkdak Socmed,klu dak ngan dia sekali ampa Dm.. Cheq Faezah Elai nk habaq,cheq tkdak business tudung yg ampa dok nk jd stockist or agen.. Ramai yg complain kata kena tipu,beli yg tk original.. ada yg tanya mcm mana nk tau ori atau fake.. . Tk kisah lah tudung jenama apa pon ampa nk pakai,tp klu dulu pakai yg pendek skrg yg labuh,Alhamdulillah kita menang.. sama2 kita istiqomah.. Cheq mmg pakai tudung labuh ni disbbkan cheq nk pakai bukan sbb cheq jual.. . So all this while yg ampa dok tgk cheq pakai tudung labuh jenih ni,is from @properhijab and @properhijab dont belong to me.. owner dia pon cheq tk dan jumpa lg.. So klu boleh ampa tlg lah habaq kt kwn2 ampa yg dok beli Tudung Faezah Elai tu supaya depa tk kata cheq ni menipu sbb cheq tkdak business tudung.. klu ada cheq sendiri akan habaq.. . Jd kt sini,tk kesah lah ampa nk pakai jenama apa pon,harga berapa pon,as long as menutup dada pon dh Alhamdulillah.. Cuma for seller,klu ampa nk buat tudung mcm cheq pakai pon,habaq lah Tudung inspiration Faezah Elai,ka Tudung ala2 Faezah Elai ka.. Jgn lah ampa boh Tudung Faezah Elai,sbb cheq tk bok keluaq tudung pon,kesian org yg kena tipu.. . Really sorry i have to bring up this matter sbb mcm parah nk jd barah dh.. tp apa pon tq tq tq sgt to all of u yg decide labuhkan tudung lepaih tgk cheq pakai.. Alhamdulillah and jom kita teroih istiqomah.. Amin.. . #cheqtakdaktudung #properhijab #ootd #myootd #ootdfaezahelai #faezahelaiootd #hijab #hijabi #hijabista #hijabfashion #hijabstyle #faezahelai #feelingblessed #alhamdulillah

A post shared by faezahelai (@faezahelai) on

Ada juga komplen kena tipu
Menurut Faezah lagi, dia juga ada menerima mesej aduan dari ‘pelanggan’ yang ditipu selepas membeli tudung terbabit. Justeru engan namanya dikaitkan dia meminta pengusaha-pengusaha tudung agar berhenti dari menggunakan namanya secara langsung kerana khuatir akan menimbulkan kekeliruan

“Ramai yang complain kata kena tipu, beli yang tak original. Ada yang tanya macam mana nak tahu original atau palsu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *