Infomaklumat ISU SEMASA Viral

Cara Tebus e-DOMPET RM50, Bermula 31 JULAI Akan Mula Dikreditkan – Tengku Zafrul

Dalam satu keenyataan media sebentar tadi menerusi akaun rasmi menter kewangan Malaysia Tengku Zafrul mengumumkan pelancaran program RM750 Juta kredit ePenjana, iaitu sala satu inisiatif di bawah Pelan Pemulihan Ekonomi Jangka Pendek (PENJANA) yang bertujuan untuk membantu merancakkan perbelanjaan pengguna di Malaysia.

Di bawah progra ini, setiap pemohon yang layak akan mendapat RM50 kredi ePENJANA mulai 31 Julai 2020.

Senarai e-dompet terpilih adalah

  • Boost
  • GrabPay
  • Touch ‘n Go

Program ini akan dilaksanakan dengan kerjasama aplikasi pengesan MySejahtera. Oleh itu, anda yang nak mohon perlu muat turun salah satu dari 3 applikasi diatas serta muat turun dan menggunakan applikasi MySejahtera.

Ikut sistem e-wallet sebelum-sebelum ini, kalau anda nak claim kredit percuma RM50 ini boleh je install applikasi macam Boost, Grab, Touch n Go Digital. tapi bukan sekarang la. kena tunggu tarikh31 julai 2020 ini

Syarat Kelayakan e-Dompet RM50

  • Rakyat Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas
  • Berpendapatan kurang dari RM100k setahun

Tarikh Dikreditkan

Tempoh memohon RM50 kredit ePenjana adalah pada 31 Julai hingga 24 September 2020, dan tarikh akhir penggunaan ePEJANA adalah pada 30 September 2020

Pemohon disarankan untuk memuat turun dan mengemas kini data di dalam aplikasi Mysejahtera, manakala peniaga dan peruncit perlu menghubungi penyedia perkhidmaran e-Dopmet yang berkenaan, dan mendapatkan kod QR MySejahtera bagi memastikan urus niaga ePenjana yang lancar di kedai-kedai mereka.

Rakyat juga diigatkan supaya MOF hanya mengiktiraf aplikasi Mysejahtera, Boost, GrabPay, dan Touc n Go eWallet sahaja untuk program ini.

Sumber : Tengku Zafrul/Portalmalaysia

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini ada lagi artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *