Viral

Warganet berasa simp4ti lihat plajar nangis bila disam4n krn buka facemask skejap

Dengan Pemakaian pelitup mulut adalah merupakan satu kewajipan setiap kali jika berada di tempat sesak dan juga tempat ramai orang. Ini adalah berikutan daripada peningkatan semula kes positif pendemik C0v19 di negara.

Susulan daripada itu, pihak kerajaan telah mengeluarkan arahan dan mengenakan k0mpaun sebanyak RM1,000 kepada mereka yang lngkar arahan terbabit.

Namun pun begitu, difahamkan kan juga ada sesetengah pihak berasa tidak wajar pihak berkuasa mengenakan k0mpaun secara serta-merta kepada mereka yang masih memakai pelitup mulut namun membuka sedikit bagi bernafas dengan lebih selesa.

HaI ini tular di media sosial Twitter selepas satu klip rakaman laporan daei berita televisyen menunjukkan seorang remaja men4ngis selepas dikenakan k0mpaun hanya kerana meletakkan sekejap pelitup mulut di bawah hidung.

Disebabkan itu,dilihat warganet mulai menzahirkan rasa kurang senang dengan perkara tersebut oleh kerana mereka mendkwa ada juga orang kenamaan yang tidak mengikut arahan yang dikeluarkan namun tidak dikenakan apa-apa tind4kan.

Sehubungan dengan perkara tersebut, rata-rata warganet ada menyatakan rasa kasihan melihat situ@si yang berlaku lebih-lebih lagi remaja itu merupakan seorang pelajar dan masih memakai pelitup mulut walaupun membukanya sebentar kerana berasa kurang selesa dengan kondisi pelitup yang dipakai.

Mereka memohon agar pihak berkenaan berlaku adil dalam mengenakan k0mpaun dan mempunyai sedikit budi bicara dalam menangani masalah ini kerana semua pihak sedang sama-sama mengharungi pendemik yang berlaku.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Hiburan terkini tempatan

Sumber: Syafaatnasir, Abamihsan/mediadiariviral

Klip rakaman video dimana seorang remaja menangis apabila pihak penguatkuasa menyaman beliau atas sebab tidak memakai penutup muka

Remaja kena saman

Posted by ApeAjer on Saturday, August 8, 2020

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *