KESIHATAN OH HIBURAN

“Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku,” – J4ntung Anak Tidak Kelihatan, Isteri Dr. Say Alami Kegvguran

Doktor selebriti yang kini bergelar pelakon, Dr. Say Shazril berkongsi satu khabar duka apabila memaklumkan bahawa kandungan isterinya mengalami kegvguran.

 

Menurut Dr. Say, denyutan j4ntung anaknya itu sudah tidak kelihatan saat isterinya membuat imbasan sendiri terhadap kandungannya itu.

View this post on Instagram

Topik : Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku Rabu minggu lepas bini sy merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri. Jantung baby tak kelihatan, baby tak bergerak. Dia call sy menangis saying dia tak nampak denyutan jantung bayi. Sepatutnya temu janji bersama pakar sakit puan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas. Mase sedang discan pakar bertanya “ade pendarahan atau sakit perut tak?”, bini reply “tiada, rasa biase je”, pakar sambung “jantung baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbukti tepat. Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandungan kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya. Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandungan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan. Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yg ingin kami lakukan. Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yg Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone. Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best. Mungkin ini petanda yg kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu. Dalam kesempatan ni sy ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal2 sy buat post wife sy mengandung dulu. Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

Lalu, dia dan isteri segara berjumpa dengan doktor bagi mendapatkan kepastian.

 

“Innalillahiwainnailaihiroajiun Anak Syurgaku. Rabu minggu lepas bini saya merasakan sesuatu tak kena maka dia scan dirinya sendiri.

 

“Sepatutnya temu janji bersama pakar s4kitpuan kami hari ni tapi akibat risau kami cepatkan kepada Jumaat minggu lepas.

 

“Masa sedang discan pakar bertanya “ade pendar4han atau s4kitpervt tak?”, bini reply “tiada, rasa biase je”, pak4r sambung “j4ntung baby tak kelihatan ni”. Bini akur, mother instinct & scannya sebelum ni terbvkti tepat.

 

 

 

Khabar dvka tersebut dikongsikan oleh pelakon drama Kebaya Kasut Kanvas itu menerusi akaun Instagram miliknya.

 

Akui berasa amat sedih namun, Dr. Say menjelaskan bahawa dia dan isteri redha dengan ujian yang men1mpa mereka ketika ini.

 

“Parents mane tak sedih kehilangan anak walaupun anak tu hanya dalam kandungan. But it was a wonderful 12 weeks having u. Tiada alahan, tiada kesusahan.

“Begitulah kisah kehilangan anak dalam kandungan kami. Kalau ikutkan masuk 12 minggu dah anak kami. Sedih? Semestinya.

“Akan tetapi kami redha. Pasti ada hikmah dengan kejadian ini. Walaupun kami tak tahu apa hikmahnya tapi kami pasti banyak perubahan hidup yang ingin kami lakukan.

 

“Mungkin kisah kami boleh dijadikan iktibar yang Anything Is Possible In This Life & It Could Happen To Anyone.

 

Dalam pada itu, Dr. Say turut menitipkan ucapan terima kasih kepada semua pihak yang telah mendoakan dia dan isteri selama ini.

 

“Tak pernah langsung kami menjangkakan kami akan melalui kesedihan sebegini but maybe this is for the best.

 

“Mungkin ini petanda yang kami harus tumpukan perhatian kepada Ace dahulu. Dalam kesempatan ni saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih sekali lagi atas doa anda semua masa awal-awal saya buat post wife saya mengandung dulu.

View this post on Instagram

Topik : Budak Kuat & Bijak! Baru-baru ni sy & bini dikejutkan dengan kebijaksanaan & kekuatan Ace naik tangga sebegini peeps! Budak baru setahun 3 bulan dah macam ni how amazing is this! Dont worry sy duduk rapat dengan dia & kami masih pasang gate di tangga. I must say banyak perubahan berlaku lepas hantar Ace gi sekolah masa dia setahun sebulan. Terima kasih sesangat kepada anda yg suggest serta galakkan sy hantar Ace ke sekolah. Masa awal2 kami hantar Ace ke sekolah bini agak cuak2 sebab ada yg kata budak boleh traumatized jika hantar ke sekolah terlalu awal. Alhamdullilah sekolah Ace ternyata bagus & padu. Awal2 biasalah budak & separation anxiety mereka tapi skang siap sengih kat teacher bila teacher nak ambil dia ke sekolah. Haih cepat sungguh membesar anakku ni.

A post shared by Dr Shazril Shaharuddin (@say_shazril) on

“Mungkin kali ni bukan rezeki kami, InsyaAllah satu hari nanti maybe. Allah Is The Best Planner, walaupun mommy & daddy tak kenal raut wajahmu, tunggu mommy & daddy di akhirat kelak wahai anak syurgaku.

Melihat di ruangan komen, rata-rata netizen turut bersedih selain turut menitipkan ucapan takziah buat Dr. Say dan isteri.

 

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Sumber: Instagram Dr say

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *