ISU SEMASA

Tular Gambar Bapa Angkut ‘Teddy Bear’ Jumpa Di Tempat Samp4h.. Rupa Rupanya Ini Kisah Disebaliknya.

Perasaan kasih sayang terhadap anak-anak sudah pasti tertanam kukuh dalam diri setiap ibu dan bapa. Keinginan untuk menggembirakan hati mereka dengan memberi apa yang diinginkan sangat menebal walaupun sedar kemampuan sendiri.

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Azri Walter, dia telah menceritakan perihal seorang lelaki yang gigih mengangkut teddy bear untuk dibawa pulang.

Menurut lelaki itu, teddy bear tersebut sudah lama diminta anaknya, namun dia tidak mampu dan apabila menemuinya di tempat sampah, dia begitu gembira apabila boleh memberikan kepada anaknya dirumah selepas dibersihkan nanti.

Selepas mendengar apa yang diperkatakan lelaki itu, pengguna sumber mulai berasa sebak melihat pengorbanan seorang ayah yang begitu mementingkan kegembiraan anak walaupun diri sendiri tidak mampu.

Di akhir perkongsian tersebut, Azri sempat menitipkan pesanan kepada semua dengan mengambil ikhtibar daripada kisah inspirasi tersebut.

Sehubungan dengan perkongsian yang dibuat, beberapa pengguna Facebook telah meninggalkan komen dengan mengucapkan terima kasih diatas perkongsian pengalaman kepada para pengguna media sosial. Mereka juga meyedari bahawa pengorbana yang ditunjukkan oleh bapa tersebut sangat tidak ternilai harganya.

Sumber: Azri Walter,KLM

“Banyak Kesan Luk4…” Budak Dijumpai Di L0ji Disy4ki Jadi M4ngsa Der4, T4kut Nak Balik Rumah

Baru-baru ini penduduk di kawasan Taman Juara Jaya dikejutkan dengan penemuan seorang kanak-kanak lelaki terbaring berdekatan kawasan loji.

Sehubungan dengan itu, penduduk di kawasan terbabit telah membuat laporan mengenai penemuan kanak-kanak berusia antara dua hingga tiga tahun.

Menurut laporan daripada Harian Metro, Ketua Polis Daerah Kajang Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, kanak-kanak itu ditemui dengan memakai baju-T berwarna merah, memakai seluar putih dan tidak memakai selipar.

Dia ditemui dalam keadaan terbaring dan tiada sebarang butiran maklumat peribabdi kanak-kanak lelaki berkenaan diperolehi yang boleh membantu bagi mengesan warisnya.

Difahamkan, kanak-kanak itu telah dibawa ke Hospital Kajang dan masih ditempatkan di Unit Kecemasan hospital terbabit untuk rawatan lanjut.

Bagaimana pun, menurut individu yang terjumpa kanak-kanak itu, dia mendapati terdapat banyak kesan luka di bahagian badan serta kanak-kanak berkenaan berkelakuan seperti trauma ketika dikata mahu dihantar pulang ke rumah.

Justeru, orang ramai yang mempunyai maklumat mengenai kanak-kanak berkenaan boleh menghubungi Pegawai Penyiasat Jenayah, Inspektor Mohd Faeez Norzah di talian 013-2773407 atau mana-mana balai polis berhampiran.

Sumber : Harian Metro & Yantiocthavia Yiplaila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *