Hiburan Viral

Jadi Mangsa Buli Siber, Anak Azhar Sulaiman Menangis-Nangis Rakam Video …

Bintang media sosial, Leona Azhar lebih selesa menjadi diri sendiri meskipun merupakan anak kepada pelakon Azhar Sulaiman.

pernah jadi mangsa buli siber, anak gadis azhar sulaiman mahu jadi seperti remaja lain
Memetik laporan Kosmo!, Leona mula menjadi perhatian ramai selepas bapanya memuatnaik gambar bersama pasangan kembarnya, Andika Rees Pahamin sekitar tahun lalu.

anak kembar azhar sulaiman dipuji cantik dan kacak macam ibu bapanya

Sejak dari itu, setiap gerak-geri Leona mula menjadi perhatian dan topik panas warganet, sehinggakan membuat Leona menjadi tidak senang.

“Saya pernah memberitahu daddy (panggilan kepada Azhar) supaya berhenti memuat naik gambar saya dalam laman Instagramnya kerana saya tidak tahan diserang peminat dia.

“Saya cuma mahu berseronok dalam media sosial seperti remaja lain tetapi kerana saya anak Azhar Sulaiman, masyarakat mengkritik segala tindak tanduk saya,” luahnya kepada Kosmo!.

Beliau yang kini mempunyai pengikut sebanyak 2.6 juta di akaun TikTok @leonsmeons, pernah menolak tawaran berlakon disamping pelakon Syafiq Kyle kerana terpaksa memulakan pengajian di sebuah kolej swasta dalam kursus Canadian International Matriculation Program.

Baginya lagi, lakonan atau menjadi selebriti sosial media adalah hobi, dan pelajaran adalah paling terutama.

pernah jadi mangsa buli siber, anak gadis azhar sulaiman mahu jadi seperti remaja lain

Tambah Leona lagi, beliau pernah menerima kecaman dan juga buli siber dek kerana tariannya di TikTok serta pakaian yang dikenakan.

“Saya hanya menjadi diri sendiri. Saya fikir orang tidak suka kerana mereka kenal ayah saya sebagai selebriti popular.

“Namun pilihan saya untuk menari di platform TikTok, mewarnakan rambut atau memakai baju fesyen terkini sebenarnya dibuat oleh hampir semua gadis sebaya saya.

“Daddy selalu berpesan jika menerima sebarang kecaman, jangan mudah terkesan kerana kebanyakan orang yang menulis kata-kata itu tidak mempunyai kehidupan.

“Kadang-kadang ada budak kecil berusia lapan hingga 10 tahun menulis komen, mendakwa saya kafir dan akan masuk neraka.

Saya tersenyum kerana ibu bapa sendiri tidak pernah mengajar saya bercakap begitu kepada sesiapa,” katanya lagi kepada Kosmo!.

Sumber: Kosmo!, era

Anak kepada pelakon Azhar Sulaiman, Kasih Iris Leona dikecam gara-gara merakam dirinya dari aplikasi TikTok ketika berada di dalam kelas dalam sebuah institusi pengajiannya.

Malah nama Leona terus trending di Twitter semalam selepas mendapat teguran selepas kerap beraksi di TikTok.

Ciapan yang ditulis seorang pengguna Twitter mendapat perhatian ramai sekaligus dikongsi lebih daripada 4,000 dan tidak kurang yang meninggalkan komen.

“Anak Azhar Sulaiman doing TikTok all the time, everywhere, even in a class…and I be like – girl can you just be normal one? (Anak Azhar Sulaiman buat TikTok setiap masa, di mana jua, malah di dalam kelas juga…dan saya seperti – adik, boleh tak jadi orang normal?)” tulisnya.

 

Pun begitu, Leona tidak berdiam diri malah tampi memberi penjelasan.

“Semua TikTok yang anda lihat itu, dilakukan ketika masa lapang, tidak pun ia sebelum atau selepas pengajian. Kenapa saya nak buat TikTok jika ia buat rakan kelas dan guru tidak selesa . Walaupun mereka tidak kisah malah biasanya akan menyertai bersama,” jelasnya.

Dalam pada ramai yang kecam, terdapat juga yang turut menyokong Leona.

_Gempak/MBNS_Gempak_ROS_OOP_InArticle_0″ title=”3rd party ad content” name=”google_ads_iframe_/142680780/MBNS_Gempak/MBNS_Gempak_ROS_OOP_InArticle_0″ width=”1″ height=”1″ frameborder=”0″ marginwidth=”0″ marginheight=”0″ scrolling=”no” data-google-container-id=”3″ data-load-complete=”true” data-mce-fragment=”1″>

 

Azhar tidak mendiamkan diri, menerusi akaun Instagram miliknya pula, dia tampil memohon maaf.
“Salam Semua…..

“Dengar cerita kat Twitter harini sibuk betul pasal anak saya Leona sampai nama Azhar Sulaiman kena petik.

“Komen Mami (Azhar), How I wish my dotter Leona is like me…..Play safe selalu dengan public!

“Apapun kepada semua yang terguris hati dgn perangai anak saya ni…. Mami dengan rendah hati mohon maaflah dengan you uollss semua ok…Peace K!,” responnya.

Leona pada Mac lalu turut hangat diperkatakan apabila dia dan kembarnya Andika Rees Pahamin berjaya meraih pencapaian terbaik dalam SPM 2019.

 

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini ada lagi artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *