Viral

“Tuhan Nak Tnjuk Kejap Jer….” – Ntlzen Puas Hati, ‘B0s Besar’ Macau Scamm Ditngkap

Heb0h mengenai pnahanan seorang lelaki berpngkat Datuk Seri dan Datuk oleh Suruhanjaya Pencgahan Rsuah Malaysia (SPRM) diprcayai terlibat dalam k3s penlpuan slndiket atau ‘macau scamm’.

Mesti ramai yang nak tahu, siapakah individu-individu terbabit. Katanya, mereka ini sangat dikenali dalam kalangan seIebriti tanah air dan menjalani kehidupan serba mewah.

B0s bsar dah kena tngkap

Terbaru, menerusi perk0ngsian di Facebook mend3dahkan identiti individu-individu yang dithan SPRM itu. Dikatakan, lelaki berpangkat Datuk Seri itu adalah ketua atau bos yang selama ini menjalankan aktiviti ‘macau scamm’l
 

Kosmo! Online meIap0rkan individu terbablt juga didkwa terlibat dalam judl dalam taIian serta aktiviti pengubbahan wang hram.

Lima individu termasuk dua orang yang bergeIar Datuk Seri dan Datuk dithan Suruhanjaya Pencgahan Rsuah Malaysia (SPRM) semalam bagi membntu slasatan k3s penl­puan slndiket Macau Scamm di negara ini.

Difahamkan, salah seorang daripada mereka sngat dikenali dalam kalangan seIebriti tanah air selain menjalani kehidupan serba mewah. Menurut sumber, Datuk Seri dan isterinya juga diprcayai se­ring berprti bersama beberapa seIebriti p0pular.

Pasangan itu juga tidak segan siIu mempmerkan kehidupan mewahnya di medla s0siaI.

Katanya, Datuk Seri itu diprcayai seorang t4uke judl onIine serta terlibat dalam aktiviti pengubbahan wang hram.

“Wang hasil keglatan hram itu kemudiannya ‘dicuci’ atau digunakan untuk menjalankan perniagaan vape yang diusahakan oleh seIebriti yang telah dipnggil oleh SPRM di Putrajaya.

“Sspek bergeIar Datuk Seri itu juga diprcayai merupakan rakan niaga kepada pers0naliti yang juga artis,” kata sumber itu semalam.

Terdahulu, kelima-lima individu terbbit dibawa ke Mhkamah Majlstret Putrajaya di sini semalam untuk mendpatkan pe­rlntah thanan rman.

Kelima-lima sspek yang terdiri daripada tiga lelaki dan dua wanlta tiba di mhkamah ber­kenaan pada pukul 3 petang semaIam dengan memakai baju Iokap SPRM berwarna oren.

Butiran mengenai tempoh rman kesemua individu terbabit bgaimanapun tidak dik0ngsi oleh pihak SPRM walaupun pihak medla menunggu hampir lima jam di luar mhkamah tersebut.

Beberapa sIebriti tanah air yang pernah terlibat perniagaan bersama individu terbabit juga turut dipnggil oleh SPRM untuk membantu slasatan.

Kalau Tuhan nak jtuhkan tu sekejap jer

Dalam pada itu, rata-rata ntlzen berpuas hati apabila mendpat tahu mengenai tngkapan tersebut. Kebanyakan mereka menyatakan pernah dan hampir menjadi mngsa penlpuan sc4mmer.

Banyak jalan cari rezeki yang halal di bumi Tuhan ini, jangan disbabkan wang ringgit kita sebagai manusia sanggup menlpu dan menganlaya orang lain.

Sumber :OMM & K! ONLINE,suratkabormedia