Hiburan Viral

Sumber SPRM Dedahkan Selebriti Ini Yang Hidup Mewah Sebenarnya Terlibat Dengan Aktivitipelacuran Kelas Atasan Dan Jumlah Wang Yang Diterima Untuk Satu Malam Buat Orang Ramai Ternganga

Seakan sudah menjadi lumrah atau kemestian golongan artis, selebriti dan instafamous mempamerkan kehidupan penuh glamor dan gaya hidup mewah di laman sosial.

Bercuti di luar negara, membeli belah di butik terkemuka dan memperagakan barangan peribadi berjenama mahal adalah perkara ‘wajib’ bagi sesetengah golongan itu.

Sehinggakan menjadi persoalan orang ramai adakah kerjaya sebagai seorang ‘public figure’ itu benar-benar mampu memberi pendapatan yang sangat lumayan?

Benar, tidak dapat dinafikan sekiranya artis yang dikategorikan popular dan terkenal, tiada yang pelik jika dia memperolehi pendapatan yang tinggi.

Tapi bagaimana pula jika artis tersebut adalah artis baru, atau sendu? Jarang tengok di televisyen, akaun Instagram pun tak banyak ‘review’ produk, tapi penampilan mewah luar biasa dalam sekelip mata.

Ya, mungkin dia sememangnya kaya, kita tak tahu dan tidak perlu menvduh.

Segelintir artis terlibat dengan sindiiket peIacvran kelas atasan

Terbaru, sumber Suruhanjaya Pence­gahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah mendedahkan terdapat segelintir artis dan instafamous tempatan di­percayai terlibat dengan sindiiket peIacvran kelas atasan.

Sumber Suruhanjaya Pence­gahan Rasuah Malaysia (SPRM) memberitahu Mingguan Malaysia, mereka dibayar antara RM20,000 hingga RM40,000 untuk satu malam sebagai pe­Iampias nfsu golongan orang kenamaan.

Menurutnya, kegiatan tersebut dipercayai telah lama berlaku dalam industri hiburan dan mereka yang terlibat sanggup mengg4dai marvah demi me­raih duit segera.

” Isu skndaI se.ks ini muncul rentetan daripada timbulnya kes Mcau Scam yang mengejutkan negara baru-baru ini yang mana ia turut melibatkan golongan artis tanah air.

” Dipercayai, salah seorang sspek daripada kes Mcau Scam itu adalah antara orang tengah yang menjadi ‘penghubung’ kelompok selebriti dan instafamous yang didekati dan kemudiannya menawarkan harga tertentu untuk kegiatan peIacvran kelas atasan itu.

” Tidak mengejutkan jika dikatakan, golongan ini (artis dan instafamous) mampu me­raih duit mewah dengan menerima bayaran antara RM20,000 sehingga RM40,000 untuk satu malam,” kata sumber itu semalam.

Siapakah artis dan isntafamous terlibat?

Menyebut beberapa nama artis dan instafamous popular tanah air, kata sumber itu lagi, senarai tersebut bagaimanapun tidak boleh didedahkan kepada umum.

” Orang tengah yang terlibat berkemungkinan tidak mela­kukannya demi wang. Tetapi lebih cenderung untuk meraih reputasi dan pengaruh dalam gelanggang mereka.Bagaimanapun, tidak dapat disangkal dkwaan hasil bayaran aktiviti ‘menju4I’ artis dan instafamous ini mungkin adalah antara sumber pendapatan yang menyumbang kepada gaya hidup mewah sspek.Kita tidak menyebut siapakah individu-individu terbabit, tetapi siapa yang makan cili, dia akan terasa pedasnya,” katanya.

Ekoran itu juga, pihak SPRM sedang memantau laman media sosial artis-artis dan instafamous yang mempamerkan kemewahan hidup berlebih-lebihan walaupun pendapatan sebenar melalui hasil lakonan, nyanyian dan perniagaan tidak seberapa.

Sumber:Utusan, newsallmhi

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini ada lagi artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *