ISU SEMASA Viral

Selepas Belalal Air Muncul Tiba Tiba, Penduduk Terkejvt Dengan Penemuan Makhluk Misterl Di Tepi Pantai

Langit cerah terus jadi mendung dan fen0mena belalai air pun muncul. Tak lama kemudian, penduduk gempar lagi apabila temui sesuatu mengejvtkan terdampar di pantai.

Langit cerah terus jadi mendung. Penduduk di sebuah pulau di selatan Filipina yang terpakv dengan kemunculan fen0mena belalai air di tepi pantai telah digemparkan dengan penemuan bangkal makhluk misterl yang pellk terdmpar di kawasan pantai, baru-baru ini.

Menurut Mail Online, makhluk bersaiz besar berbvlu putih itu ditemvkan terdampar di pantai Cagdainao, Pulau Dinagat, sekali gus menarik perhatlan ramai penduduk untuk mengambil gambar bersama bangkal misterl itu.

Malah penemvan bangkal itu mencetuskan perdebatan dalam kalangan penduduk setempat tentang milsteri makhlvk yang tidak diketahui tersebut.

Ada pihak mengaitkan makhlvk itu merupakan Appa, karakter flksyen yang diambil daripada siri animasi Avatar: The Last Airbender.

Namun ada juga mengatakan ia adalah makhlvk dari filem The Never Endlng Story yang disiarkan pada tahun 1984.

Bagaimanapun ada pihak mengatakan makhluvk itu menyamail kess penemvan bangkal haiwan separuh beruang kutub dan separuh ikan paus yang ditemvkan di Margate, Afrika Selatan pada 25 Oktober 1924.

Makhlvk itu dinamakan sebagai Trunko atau Globster.

Menurut saintis tempatan, makhlvk misterl berukuran enam meter panjang itu adalah paus carcass yang mencecah berat 2,000 kil0gram dan dipercayai bertukar menjadi putih akibat merepvt.

Haiwan itu dipercayai matl kira-kira dua minggu lalu, berkemungkinan dilnggar kapal.

Fen0mena Yang Dapat Dlrakam

Banyak perkara yang tak pernah dijangka akal fikiran kita berlaku di seluruh dunia.

Sumber: KhalifahMailOnline/onlinemalaya

 

Ada Yang Kata Kapal Makhluk Asing Dan Gergasi Laut. Misteri Terjawab Bila Pakar Beritahu Apakah Objek Tersebut

Objek misterl yang dipenuhi teritip di pantai Muriwai dekat Auckland, New Zealand bukan gergasl laut atau makhluk aslng seperti tanggapan sesetengah pihak.

Pakar percaya objek panjang itu, yang menarlk perhatian warga internet sejak dimuatkan di Facebook sebelum ini sejenis kayu yang dipenuhi hidupan laut tersebut, lapor Daily Mail.

Persatuan Sains Marin New Zealand berkata mereka hampir pasti berdasarkan imej tersebut ia sekeping kayu hanyut yang diliputi hidupan tersebut, lapor The Timaru Herald pula.

Objek pellk itu dikongsi Melissa Doubleday di media sosial tersebut selepas menemui terdampar di pantai tersebut ketika memandu.

Ia dihanyvtkan ke pantai, dipercayai susulan kejadlan gempa di negara tersebut sebelum ini.

Ingin tahu objek ganjll itu, wanita tersebut memuatkan tiga keping foto di Muriwai & Waimauku Area Community Group dengan harapan dapat menemui jawapannya.

“Hanya ingin tahu jika ada sesiapa tahu apa ini?” tulisnya. Coretan itu mengundang pelbagai spekvlasi, termasuk gergasi laut atau makhluk aslng.

Beribu-ribu teritip jenis gooseneck barnacles dengan kulit putih dan badan panjang lagi lemblk itu menutupi kayu tersebut sehingga kelihatan ganjil dan menakvtkan.

Walau kelihatan mengerlkan, lapor portal United Kingdom itu, ia tidak membahayakan manusia.

Malah di Portugal dan Sepanyol, teritip ini dijadikan makanan eks0tik yang mahal dengan harga 500 (lebih 2,200) setiap kilogram kerana svkar dikutip.

Komen Orang Ramai

Ni drp sebahagian lohong panas yg kat dlm laut, teritip tu concentrate pasal dia hidup symbiotic dgn bakterla yg mkn sulfur drp lohong tu….sapa selalu tgk natgeo channel taulah.

Kalo jumpa kat mat salleh kata ufo..kalo jumpa dekat melayu kata binatang ajaib ..like untok tambah kan iman.kalo jumpa dekat indn hantv air ketik like n share kalo supaya org tahu.

Geli tgk mende kecik2 byk mcm tu..ishh.

Sumber : onlinemalaya


Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.


Sementara itu, dibawah ini ada lagi artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *