ISU SEMASA

Niat Nak Buat Content Seraaamm Youtube, Sekali Apa Yg Jadi Buat Semua Org PANlK

Gangguan makhluk halus atau jin bukanlah satu perkara yang asing lagi. Malah, kita perlu percaya dengan kewujudan makhluk ini. Tetapi lain pula yang jadinya apabila seorang individu dipercayai telah dirasuk ketika sedang membuat rakaman untuk video Youtube mereka. Seram!

Kena rasuk, lari ke kubur

Menerusi video pendek yang dikongsikan semula oleh The Hulkey memaparkan sekumpulan manusia sedang mengejar seorang individu yang dipercayai telah dirasuk. Individu terbabit yang berpakaian serba putih dan disolek seperti ‘hantu’ itu dikatakan berlari menuju ke kawasan perkuburan.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku disebabkan mereka iaitu Belengclub dari Indonesia ini ingin membuat content video untuk Youtube mereka. Tetapi tanpa disangka-sangka lain pula yang jadinya apabila salah seorang ahli kumpulan mereka telah dirasuk. Menerusi sumber dari Belengclub, mereka juga tidak menyangka perkara sebegini akan berlaku selain menegaskan bahawa ianya bukanlah satu lakonan tetapi benar-benar terjadi.

‘Jangan pakai redah’

Dalam kesempatan itu, The Hulkey meluahkan rasa kesal dengan sikap segelintir individu yang hanya inginkan ‘populariti’ dan ‘content’ semata-mata tanpa memikirkan kesan daripada perbuatan mereka itu.

Malah, dia menasihati orang ramai supaya berfikir terlebih dahulu sebelum melakukan sesuatu perkara atau alangkah baiknya jika mereka membawa seseorang yang boleh berubat atau berpengetahuan apabila datang ke tempat seperti itu.

‘Jangan menyesal sampai ke akhir hayat’

Sementara itu, menjengah ke ruangan komen kebanyakan netizen mengakui video tersebut memang seram dan mendakwa bahawa sejak kebelakangan ini, kandungan video seperti ini seakan sudah menjadi satu trend. Bukan itu sahaja, ada segelintir daripada mereka percaya video ini adalah lakonan semata-mata. Walaupun begitu, sehingga kini masih belum dapat dipastikan kesahihan video tersebut.

UNTUK MENGELAK DARI TERKENA HIST3RIA / G4NGGUAN MAKHLUK H4LUS

Amalkanlah :
1. Al – Fatihah sekali selepas solat . (Diamalkan selalu sehingga akhir h4yat amat digalakkan.)
2.”Bismillahillazi layadurru ma’asmihi syai’un fil ardi wala fissama’ wahuwassami’un ‘alim ” 7 kali pagi dan petang

Sumber: https://www.trending.allmhi.com

Kredit: trendingsangat

Seram, Siap Pusing Kepala Lagi. Brader Ini Berjaya Rakam Entlti Mlsteri Ketika Lepak Depan Rumah

Menerusi Kelab Cerita Hantv Malaysia, seorang lelaki berkongsi pengalaman sera.m ternampak kelibat mahklus halus di depan rumahnya.

Pada mulanya lelaki itu terbau hanylr di kawasan rumah diikuti dengan bunyi sayup-sayup orang menangis. Namun selepas diperiksa rupanya ada sesuatu sedang memerhati.

Lebih menye.ramkan apabila video tersebut memaparkan jelas entiti tersebut berpusing ke arahnya. Video ada disediakan di bawah.

Bau serta dengar orang menangis

Ok semua, Abang Man akan susun balik pengalaman ni untuk dikongsi. Bukan niat nak mena.kutkan sesiapa, tapi sekadar nak berkongsi pengalaman abang malam tu berdepan dengan makhluk ni.

Malam tu abang dengan anak lelaki abang tengah rehat-rehat depan rumah mertua abang ni sambil lsap r0kok. Tiba-tiba terasa sunyi semacam. Sebelum dia betul-betul muncul, memang abang dah terasa lain macam suasananya dengan angin yang datang sepoi-sepoi.

Mula-mula terbau hanylr macam bau siang ikan keli tu. Tiba-tiba abang terdengar bunyi macam ada orang perempuan ketawa, abang abaikan sebab mungkin jiran, sebab kejiranan teres kan.

Sekali terdengar pulak bunyi tu bertukar jadi nans teresak-esak. Sayup je bunyi tu..angin terus datang kuat. Time tu baru abang terperasan ada bayang kabur-kabur macam asap kat kawasan pokok kemb0ja depan rumah tu.

Dua kali makhluk ni cuba tunjukkan diri dia. Yang pasti memang dia mula jelas kat pokok bunga kemb0ja tu. Tu yang abang man dapat snap dua gambar, tapi masih kabur jugak macam camera hp ni takmau focus.

Pusingkan kepala

Tu yang abang man dapat snap dua gambar, tapi masih kabur jugak macam camera hp ni takmau focus. Abang tunggu je, baru je nak duduk balik terus dia jelas. Terkejut campur takutt campur nekad,abg on camera/video,bangun dan terus rakam.

Nauzubillah minzalik, mukanya buru.k, pvcat habis, mulutnya tak ada, bajunya lusuh buruk dengan macam bertanah-tanah, rambutnya panjang menggerbang.

Bila abang cuba zoom in, camera ni tendang balik zoom out, abang zoom balik terus jadi pecahh gambar tu tak tau kenapa.

Sedangkan video-video lain abang ambik time malam masa dengan family, elok je clear. Abang pakai A51s je. Masa start dia jelas, dia dah mula pusingkan kepala dia 360 darjah.

Abang kvatkan semangat baca ayat dan surah, terus dia t0leh muka abang sambil mula peletakkan kepala kebelakang.

Time tu abang dah mere.mang tahap habis dah, kaki ni macam tak rasa pijak lantai, jantung jangan cakapla. Laju macam orang baru lepas lari pecvt 100meter.

Video dan gambar ni abang sharekan untuk korang nilai sendiri bahawa benda ni memang wujud kalau di izinkan Allah kita nampak.

Kalau tak jelas jugak cuba cari tempat gelap yang mana handphone korang tak silau dari cahaya pada screen tu, tengok ulang-ulang kali.

Amati betul-betul rupa dia. Ada yang kata mcm pakai mask, sebenarnya yang jelas depan mata abang memang benda ni tak ada mulut. Lepastu korang dengar betul-betul saat ke 0.40.

Dia mengilal, kalau tak dengar cuba gunakan earphone dan kuatkan volume tu. Abang mintak maaf pada semua kalau ada yang tetap tak boleh nampak, abang tak berani nak cakap apa-apa atas sebab apa korang tak boleh nampak.

Korang tengok video ni betul-betul, tinggikan brlghtnes maxlmum

 

Kat sini abang kongsikan sekali gambar waktu siang tempat tu, l0kasi kejadlan abang man terpaksa rahslakan atas fakt0r kesela.matan.

Apa yang abang mintak do’a kalian semua moga-moga abang dan keluarga serta kalian semua dijauhkan dari segala muslbah dan sentiasa dilindungi Allah SWT…Aminn.

Sumber : Man Manz/OhBulan

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

 

Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *