ISU SEMASA

Buka Pc Suami.Tak sangka dia burukkan Kat perempuan tu .

Salam admin.. saya nak share sikit cerita saya dengan suami saya yang mana kiteorang dah kawin 5 tahun dah..

masih belum dikurniakan anak lagi buat masa ni..

saya dah 2 kali gugur sebenarnya min.. paling terkini saya gugur tahun lepas.. mula2 gugur time study..

saya kawin muda min.. tapi still teruskan belajar macam biasa sampailah saya habis belajar and kerja.

Cerita dia macam ni.. tahun ni saya dapat kerja baru and kerja saya ni amat busy min.. selalu outstation sebab secretary kan..

so boss pergi mana je kena ikut.. suami saya ni pula selalu main game.. dari awal kwin sampai lah skrg tak berhenti pon main game online ni..

mula2 dlu mrh lah juga tapi sekarang dah tak larat nak marah dah min.

Masa saya study djlu hidup kami susah jugalah.. so balik je dari kelas saya akan bt parti time ajar mengaji and tuisyen..

dia dok main gamee je.. sekaang ni bila saya dh kerja.. mintk tolong dia kemas rumah pon tak nak min.. semua suruh saya bt.. ..

Balik dari out station penat2 kena msk untuk dia.. kemas rumah and semua benda lah saya kena bt sendiri.

2 bulan lepas waktu tgh guna pc dia nak bt kerja.. ternampak fb dia lupa nak log out and ternampak lah dia msj dengan perempuan lain min.

Katanya dia bosan hidup dengan saya.. pura2 bahagia depan saya padahal tak bahagia langsung dengan saya sepanjang perkahwinan kami..

siap ajak perempuan tu kawin lagi min.. dia puji perempuan tu bukan main lagi.. cantik lah.. baik lah.. macam.

Bila saya tnya psl perempuan tu, dia mrh.. dia ckp semua tu berpunca dr saya.. tak reti nak layan dia.. tak reti nak ambik hati dia.. padahal beribu duit saya hbis min nak cantik punya pasal untuk dia.. lepas hbis isu perempuan A ni.. terjumpa pula chat dia dengan perempuan B dlm whatsapp dia.. apa yg lgi menyedihkan min, dia bualkan benda2 yang sepatutnya dengan perempuan tu..

Siap mengaku tak pernah kawin lah, mntk gmbr bukan2, chat bukan2 dengan perempuan tu.. and apa yg mengejutkan saya perempuan tu siap hntr gmbr tak pakai tudung lgi dengan dia.. voice bagai remuk hati saya min. Dia kenal perempuan tu dari (laman web cari jodoh). Selepas kejadian tu kami langsung tak bertegur sapa and dia ambik keputusan untuk balik kmpung dia dengan abang ipar dia.

saya dibiarkan sendirian di rumah kononya beri ruang untuk diri masing2.. ingatkan benda tu dh berakhir dan dia dh berubah sbb ada beberapa hri dia dekat kmpung dia msj saya ckp sayang saya sorang je tak de orang lain and pujuk2 saya.. rupanya dia masih berkawan dengan seorang perempuan yang berhampiran dengan kwsan kmpung dia.

Bila saya dgr dia ada kwn dengan perempuan lain hati saya dah tak tau nak rasa apa min. kepercayaan saya dekat dia dh tak de.. boleh bagi saya advice nak bt apa tak? Sbb dia skrg mcm orang gila talak pon ada (kami tak cerai lagi) dok pujuk saya dengan mcm2 cara.. hati saya dah tak tau nak rasa apa..

Ulang tahun perkahwinan kami hari ini saya dapat surat cerai sedih sangat sampaikan saya merayu saya taknak cerai dengan suami saya dan sekarang dia suruh saya berpindah di kampung

 

Assalamualaikum min. Mintak hide fb saya ye. Terima kasih min.

Saya nak luah sikit rasa kecewa dengan perkawinan saya dengan suami.. saya isteri kedua . ..

Baru je lepas habis berpantang. Dalam masa berpatang suami saya langsung tak ade membantu apa2 semua sendiri. Dahla saya mak dengan ayah dah tak ada.

 

Saya berpantang pun dirumah mak saudara saya.. masa dalam pantang kami PJJ la sorang selatan soramg utara.

Seminggu skli dia balik tengok tp saya dah rasa dia dah cukup selesa life dia tanpa saya. Dan sampaikan ulang tahun perkahwinan kami harini saya dapat surat cerai .

Sedih min .

Saya buntu . Tapi saya merayu saya taknak cerai dengan suami saya dan sekarang dia suruh saya berpindah di kampung. ada masa dia balik jumpa saya dan anak saya. saya tak kerja semua suami saya tanggung.

Dia pernah luah yg dia kecewa kawin dengan saya dia mnyesal. tapi kenapa tak dari awal. Lepas saya dah ada anak dngn dia. Sebenarnya saya taknak jauh dari suami saya min. kalau bercerai dia nak anak. Dia bagi saya duit dan kereta. Saya buntu min.. sekarang pun dia layan saya nak tak nak je.

Nampak saya yang beria2 macam nak pertahankan rumahtangga ni tapi dia tak.. ni smggu dah takbalik. macam2 dia hina saya. dia masa berkawan dlu manis je ayat. Lepas kawin suka maki2 masa saya mngndung lagi la hari2 makan hati menagis je. Buntu sama ada nak pindah ke kampung atau bercerai.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

PERHATIAN: Pihak Kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : face book kisah Rumah tangga

Sementara itu, ini antara artikel menarik untuk anda ikuti

Xoxo

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *