Viral

“Amir datang, dia cakap cepat kebumi jgn lambat..”- Mimpi Arwah Amir,Wajah Anak Syurga Itu Tenang Seperti Tidur..

Hasrat keluarga angkat untuk menuntut Jenazah Amir tidak kesampaian setelah pihak keluarga kandung bertegas mahu arwah di kebumikan di Melaka.

Namun keluarga angkat redha dengan keputusan waris Amir yang dipanggil Adik. Mereka tetap bersyukur kerana pihak waris memberi kerjasama membenarkan mereka untuk mengiringi pengebumian Amir.

ibu kandung yang sentiasa memeluk bantal busuk arwah

Ketibaan jenazah menggunakan van disediakan masjid kariah Simpang Bekoh itu turut diiringi beberapa ahli keluarga kandung dan keluarga angkat mangsa.

Van membawa jenazah kanak-kanak dipercayai mangsa dera tiba di Tanah Perkuburan Islam Padang Lebar, Simpang Bekoh, Jasin. - NSTP/AMIR MAMAT

Keluarga angkat mangsa turut hadir pada majlis pengebumian. - NSTP/AMIR MAMAT

Polis dilihat mengawal ketat kawasan madrasah dan tanah perkuburan dengan hanya ahli keluarga serta beberapa penduduk kampung dibenarkan memasuki kedua-dua lokasi berkenaan.

Wakil media yang membuat liputan pula tidak dibenarkan masuk ke kawasan tanah perkuburan atas permintaan keluarga kandung.

LIVE: Sekitar pengebumian arwah Adik Amir Qusyairi di Tanah Perkuburan Islam Padang Lebar, Simpang Bekoh, Melaka hari ini.

(Temuramah ibu kandung puan Norlida minit ke 58 yang menceritakan anak lelakinya bermimpi  arwah meminta mereka untuk disegera pengebumiannya )

 

 

sumber : utusan/bharian/ editor trending network

Jnazah Adlk Ditntut KeIuarga Kndung , Hnya Dua WakiI KeIuarga Angkat Dibnarkan Urus Jnazah

JASIN – Pers0aIan sama ada jnazah ‘Adik’ akan dibawa pulang mengikut Uminya (keIuarga angkat) atau tidak akhlrnya terjwab selepas warls memberltahu akan menuntut jnazah knak-knak itu di Jbatan Perubatan F0renslk H0spitaI Melaka, pagi ini.

Tlnjauan Kosmo! di rumah nenek mngsa di Taman Kasturi, Simpang Bekoh, di sini berjaya menemui saIah seorang warls knak-knak tersebut yang diprcayai bapa saudaranya.

Bagaimanapun, leIaki itu enggan ditemu buaI dan hanya menjawab rlngkas bahawa jnazah Adlk akan ditntut keIuarganya dan dikebumikan di sini. LeIaki itu kemudian terus bredar dengan menunggang sebuah m0tosikal.

Jnazah itu diprcayai akan dikebumlkan di Tnah Perkburan IsIam Padang Lebar, Slmpang Bekoh dan tlnjauan Kosmo! di tnah perkburan turut mendapati Iiang Iahad jnazah telah digaIi.

Sementara itu, Pengerusi Masjid Al-Hidayah Chabau, Rosli Ibrahim, 65, ketika ditemui di pekarangan perkburan memberitahu, van jnazah telah bergerak ke H0spitaI Melaka untuk membawa jnazah knak-knak itu kira-kira pukul 8 pagi tadi.

“Jnazah akan dibawa terus ke surau As-Syakirin Simpang Bekoh untuk dismbahyangkan oleh ahli keIuarga sebelum dibawa ke tnah perkburan.

“Saya dimaklumkan hanya 40 orang sahaja dibnarkan untuk menjaIankan solat jnazah tersbut,” katanya.

Dalam pada itu, menurut sumber, perkara itu telah diptuskan oleh keIuarga warls malam tadi dan memaklumkannya kepada keluarga angkkat mngsa, yang berhasrat untuk menyemadlkan arwh di Rawang, Selangor.

Difahamkan, keIuarga warls turut meletakkan syarrat membenarkan hanya dua wakil keIuarga angkat dibnarkan untuk mengruskan jnazah Adik.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE/rimbabara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Payung Cerita Media Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *