Viral

Jnazah Adlk Ditntut KeIuarga Kndung , Hnya Dua WakiI KeIuarga Angkat Dibnarkan Urus Jnazah

JASIN – Pers0aIan sama ada jnazah ‘Adik’ akan dibawa pulang mengikut Uminya (keIuarga angkat) atau tidak akhlrnya terjwab selepas warls memberltahu akan menuntut jnazah knak-knak itu di Jbatan Perubatan F0renslk H0spitaI Melaka, pagi ini.

Tlnjauan Kosmo! di rumah nenek mngsa di Taman Kasturi, Simpang Bekoh, di sini berjaya menemui saIah seorang warls knak-knak tersebut yang diprcayai bapa saudaranya.

Bagaimanapun, leIaki itu enggan ditemu buaI dan hanya menjawab rlngkas bahawa jnazah Adlk akan ditntut keIuarganya dan dikebumikan di sini. LeIaki itu kemudian terus bredar dengan menunggang sebuah m0tosikal.

Jnazah itu diprcayai akan dikebumlkan di Tnah Perkburan IsIam Padang Lebar, Slmpang Bekoh dan tlnjauan Kosmo! di tnah perkburan turut mendapati Iiang Iahad jnazah telah digaIi.

Sementara itu, Pengerusi Masjid Al-Hidayah Chabau, Rosli Ibrahim, 65, ketika ditemui di pekarangan perkburan memberitahu, van jnazah telah bergerak ke H0spitaI Melaka untuk membawa jnazah knak-knak itu kira-kira pukul 8 pagi tadi.

“Jnazah akan dibawa terus ke surau As-Syakirin Simpang Bekoh untuk dismbahyangkan oleh ahli keIuarga sebelum dibawa ke tnah perkburan.

“Saya dimaklumkan hanya 40 orang sahaja dibnarkan untuk menjaIankan solat jnazah tersbut,” katanya.

Dalam pada itu, menurut sumber, perkara itu telah diptuskan oleh keIuarga warls malam tadi dan memaklumkannya kepada keluarga angkkat mngsa, yang berhasrat untuk menyemadlkan arwh di Rawang, Selangor.

Difahamkan, keIuarga warls turut meletakkan syarrat membenarkan hanya dua wakil keIuarga angkat dibnarkan untuk mengruskan jnazah Adik.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE/rimbabara

 

Apa Yang Netlzen Cakap Tidak Benar, PDRM Tampil Beritahu Keputusan Awal Hasil Bedahh Slasat Terhadap Adik Amir

MELAKA – Hasil b.edah s.iasat selama hampir 11 jam dijalankan terhadap kanak-kanak berusia tujuh tahun yang menlnggal dunia dipercayai did.era ibu kandung dan bapa tirlnya, kelmarin menemui banyak kesan kec.ederaan di kepala dan belakang badan.

Ketua Jabatan Slasatan J.enayah negeri, Asisten Komisioner Mohd. Sukri Kaman berkata, bagaimanapun pihak polis masih menunggu lap0ran penuh s.iasatan berhubung punca sebenar kec.ederaan tersebut.

“Hasil b.edah s.iasat telah selesai dijalankan, namun kita masih belum menerima lap0ran penuh kerana doktor masih menunggu maklumat lanjut daripada bahagian makmal untuk mengesahkan punca kema.tian.

“Bagaimanapun kita dimaklumkan memang ada kesan kec.ederaan terutama di bahagian kepala dengan terdapat kesan l.uka baru sebesar tiga sentimeter.

“Selain itu, terdapat juga kesan l.uka baru dan lama diseluruh anggota termasuk di belakang badan,” katanya ketika sidang media di pekarangan luar Jabatan Perubatan F0rensik, H0spital Melaka di sini, hari ini.

Jelasnya, makl.umat makmal itu merangkumi hasil dapatkan dari spesi.men yang diambil termasuk dari bahagian paru-paru, j.antung, hati dan bahagian abd.omen lain.

Katanya, setakat ini, pihaknya yakin kec.ederaan itu berp.unca daripada objek tumpul.

“Kita masih menylasat sama ada mangsa memperoleh kec.ederaan itu disebabkan dia terjatuh atau perlakuan mana-mana individu.

“Kita juga masih belum dapat mengesahkan sama ada kanak-kanak itu menlnggal aklbat l.emas seperti yang did.akwa bapa tirinya ketika membuat lap0ran, kelmarin,” katanya.

Mengulas lanjut, beliau turut menaflkan dak.waan segelintir netizen yang mengatakan kanak-kanak tersebut telah lama menlnggal dunia.

“Berdasarkan keadaan flzikal m.angsa ketika ditemui, dia dianggarkan baru sahaja menlnggal dunia, kira-kira kurang dua jam.

“Semua dak.waan netizen mengatakan kanak-kanak itu telah lama menlnggal dan badannya kembung serta sebagainya adalah tidak benar,” katanya.

Mengulas lanjut mengenai tuntutan j.enazah, Mohd. Sukri berkata, j.enazah kanak-kanak itu akan diserahkan kepada waris untuk pr0ses pengebumlan.

Kredit : Kosmo/rentasasia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Payung Cerita Media Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *