Viral

Selepas 5 jam bersama Isa Khan beri keterangan kepada polis, ini kata2 Risteena

PASANGAN pengantin baharu Isa Khan dan Risteena yang mencetuskan pertikaian awam berhubung kononnya menyalahgunakan kebenaran merentas negeri ke Tawau, Sabah muncul di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Wangsa Maju pada Jumaat untuk diambil keterangan.

Mereka dilihat memasuki IPD sekitar pukul 11 pagi sebelum beredar kira-kira pukul 4 petang, dengan menaiki sebuah kereta Audi yang tertera ‘sticker’ bertulis Isa X Ris di bahagian sisi.

Usaha wartawan mStar untuk mendapatkan kenyataan kedua-dua pasangan ini bagaimanapun tidak berhasil apabila mereka mengelak untuk ditemubual.

“Sorry I nak balik… sorry eh,” kata Risteena atau Nur Risteena Munim Zainul Ilyas, 32, ringkas sebelum memasuki kenderaan.

Suaminya Isa atau nama sebenarnya Mohammad Fara Aidid Ali Dad Khan, 28, juga tidak memberi sebarang reaksi selepas lima jam diambil keterangan.

Kenderaan yang dinaiki Isa dilihat berada di perkarangan IPD Wangsa Maju.
Sebelum ini mStar melaporkan mengenai kebimbangan ramai selepas pasangan berkenaan berkongsi foto dan video saat bersuka ria seolah-olah sedang menikmati bulan madu di pulau peranginan di Sabah.
Orang ramai mula mempersoalkan mengenai status kebenaran rentas negeri pasangan itu selepas salah satu foto yang dikongsikan tertera perkataan ‘honeymoon’.

Bagaimanapun mereka menafikan dakwaan berkenaan sebaliknya memaklumkan perjalanan ke Sabah adalah atas urusan kerja dan mendapat kebenaran daripada pihak polis.
Sementara itu menurut Ketua Polis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah, pihaknya menerima permohonan rentas negeri ke Sabah atas urusan perniagaan daripada seorang lelaki di Balai Polis Setapak pada 20 Mac lalu.

Antara luahan netizen di Twitter mengenai perjalanan rentas negeri Isa dan Risteena.
Justeru polis meluluskan permohonan rentas negeri yang bermula pada 21 hingga 25 Mac.
Bagaimanapun Ashari berkata kini polis menjalankan siasatan terperinci berhubung dakwaan sama ada wujud unsur salah guna kebenaran rentas negeri bagi tujuan selain yang dinyatakan mereka sebelum ini.

Ujar Ashari lagi, jika pasangan berkenaan didapati memberikan keterangan palsu untuk merentas negeri, tindakan akan diambil mengikut Seksyen 22(d) Akta Pencegahan Dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 1988 (Akta 342).

sumber: mstar

 

Baru je Isa Khan suruh ” Get l0st” Sekali PoIis Keluar Kenyataan Ini Dan Mgkin Akn Buat Psngan Itu Trdiam

PoIis mengesahkan akan memanggil pasangan suami isteri selebriti untuk diambil keterangan selepas dikatakan pergi berbulan madu di Semporna, Sabah baru-baru ini.

Menurut Ketua PoIis Daerah Wangsa Maju, Superintendan Ashari Abu Samah, pada 20 Mac lalu, seorang lelaki berusia 27 tahun telah datang ke Balai PoIis Setapak kira-kira pukul 5 petang untuk memohon kebenaran melakukan perjalanan rentas negeri ke Sabah.

” Pemohon ada mengemukakan surat arahan menjalankan tugas oleh syarikat dan berdasarkan dokumen itu, pihak poIis meluluskan permohonan rentas negeri yang bermula pada 21 hingga 25 Mac ini.

” Bagaimanapun, gambar lelaki berkenaan bersama isterinya yang berusia 31 tahun telah tular di media sosial dan dikatakan pergi ke sana untuk berbulan madu di kawasan peranginan,”katanya menerusi satu kenyataan di sini hari ini.

Menurut Ashari, penularan gambar pasangan itu telah mengakibatkan orang ramai mempertikaikan bagaimana mereka boleh mendapat kebenaran merentas negeri ke Sabah.

” Setakat ini pasangan tersebut masih berada di Sabah dan akan dipanggil untuk memberi keterangan kepada pihak poIis sebaik mereka kembali ke Semenanjung.

” Siasatan akan dijalankan secara terperinci berhubung dkwaan itu dan jika pasangan tersebut didapati memberikan keterangan paIsu untuk merentas negeri, tndakan akan diambil mengikut Sksyn 22(d) Akta Pencgahan Dan Pngawalan Pnyakit Berjngkit 1988 (Akta 342),” katanya.

Tambah beliau, orang ramai dinasihatkan supaya tidak mengambil kesempatan di atas budi bicara pihak poIis dalam memberikan kebenaran rentas negeri bagi urusan perniagaan, kerja atau pun kecemasan.

Terdahulu, gambar pasangan itu yang baharu berkahwin pada 12 Mac lalu tular di media sosial dan menerima krit1kan daripada netizen yang mempersoalkan bagaimana mereka dapat merentas negeri ke Sabah untuk berbulan madu.

Isa Khan tukar IG kepada privasi

Dalam pada itu, Is khan telah menukar mode Ig beliau dari public kepada privasi. Sebelum itu dia sempat memuat naik status meng3cam media kerana salah lapor mengenai dakwaan dia porgi honeymoon

Dua hari lalu, orang ramai hngat memperkatakan tentang vdeo yang dikongsikan pelakon Risteena dan suaminya Isa Khan menaiki bot ke sebuah pulau di Sabah.

Susulan itu ntizen telah menyuarakan kebmbangan berhubung perjalanan itu dan Risteena akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar.

Ujar Risteena atau Nur Risteena Munim Zainul Ilyas, 32, dia dan suaminya berkunjung ke negeri itu atas urusan kerja selepas mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa.

” Kami di Sabah ada urusan kerja dan telah dapatkan surat merenta.s untuk tujuan kerja.

” Saya yakin pihak poIis lebih arif, jadi saya fikir tak perlu post tentang kerja di IG saya untuk puaskan hati semua orang,” katanya menerusi posting di Instagram pada Isnin.

Terdahulu mStar melaporkan mengenai pertikaian orang ramai di media sosial tentang tndakan Risteena dan suaminya Isa atau nama sebenarnya Mohammad Fara Aidid Ali Dad Khan, 28, bercuti dan menikmati bulan madu di Semporna, Sabah.

Sumber:k0smo

Netizan pertikai Isa Khan honeymoon ke Sabah, sekali isteri dia bersuara

SUSULAN kebimbangan yang disuarakan netizen berhubung perjalanan Isa Khan ke Sabah, isterinya Nur Risteena akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar.

Ujar Risteena atau Nur Risteena Munim Zainul Ilyas, 32, dia dan suaminya berkunjung ke negeri itu atas urusan kerja selepas mendapat kebenaran daripada pihak berkuasa.

“Kami di Sabah ada urusan kerja dan telah dapatkan surat merentas untuk tujuan kerja.

“Saya yakin pihak polis lebih arif, jadi saya fikir tak perlu post tentang kerja di IG saya untuk puaskan hati semua orang,” katanya menerusi posting di Instagram pada Isnin

Terdahulu mStar melaporkan mengenai pertikaian orang ramai di media sosial tentang tindakan Risteena dan suaminya Isa atau nama sebenarnya Mohammad Fara Aidid Ali Dad Khan, 28, bercuti dan menikmati bulan madu di Semporna, Sabah.

Ia susulan tindakan pasangan itu sendiri yang kerap memuat memuat naik foto dan video aktiviti percutian mereka di sana selain tulisan ‘honeymoon’ pada posting mereka.

Sehubungan itu netizen cuba mengaitkan insiden membabitkan Instafamous dan suaminya memberi keterangan p.alsu berhubung alasan bagi mendapatkan kebenaran merentas negeri.

Hasil siasatan polis akhirnya membuka kertas siasatan terhadap pasangan suami isteri Instafamous berkenaan yang merentas negeri untuk tujuan bulan madu mengikut Seksyen 22(d) Akta Pencegahan Dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 1988 (Akta 342).

Sebelum ini kerajaan memberi kebenaran bagi aktiviti pelancongan rentas antara negeri di bawah Perintah Kawalan

Pergerakan Pemulihan (PKPP) menerusi program Gelembung Pelancongan Bersasar.

Bagaimanapun Selangor dan Kuala Lumpur termasuk antara enam negeri yang masih berada di bawah Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) sehingga 31 Mac ini.

Pada posting ini jelas kelihatan tulisan ‘honeymoon’ bersama ikon kapal terbang.

Selain itu menerusi posting yang sama Risteena berharap semua pihak tidak membuat sebarang spekulasi tidak berasas.

“Saya hanya share apa yang saya nak share saja di IG.

“Harap semua tidak membuat spekulasi yang tidak betul,” katanya.

Isa dan Risteena bernikah pada 12 Mac lalu di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya

Sumber: Trandingsangat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, klik like dan share serta f0llow page kami untuk cerita menarik, viral dan semasa di hujung jari anda.

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: