ISU SEMASA Viral

Rizal tampil beri penjelasan kenapa dia terpaksa tolak permintaan Neelofa untuk reka baju pengantin

Pasti ramai yang berteka-teki siapakah pereka fesyen yang bakal menghasilkan busana sempena hari bahagia Neelofa semalam.

Antara nama besar yang muncul sudah pasti pereka fesyen tersohor negara, Datuk Rizalman Ibrahim.

Bagaimanapun, Rizalman hanyalah diundang sebagai tetamu untuk turut sama meraikan detik-detik terindah Neelofa.

Yang dipakai Neelofa adalah pereka fesyen yang terkenal dengan sentuhan renda dan romantisme, Alia Bastamam.

Menjawab pertanyaan peminat menerusi kiriman mesej langsung di Instagram, kata Rizalman dia tetap dengan prinsipnya yang sudah bersara dari dunia fesyen seperti yang pernah diumumkan beberapa tahun lalu.

“Maaf terpaksa menolak permintaan beliau sebab aku tidak mahu berganjak dari keputusan persaraan,” jawabnya.

Biarpun tidak mereka busana perkahwinan Neelofa, umum sedia maklum mengenai ukhuwah yang terjalin antara mereka berdua.

Malah, Rizalman juga ada berkongsi momen antara dia dan Neelofa yang berhubung menerusi panggilan video sebelum pengacara wanita itu bergelar suri hati Haris Ismail.

“Semalam satu jam di pagi Jumaat. Aku bagi ‘tazkirah’ khas kepada seorang adik dari seorang abang. Aku bagitahu kat dia apa yang telah lama aku pendamkan.

“Seterusnya nasihat-nasihat khas serta peraturan menjadi manusia yang dituntut Allah menjadi contoh pemimpin muslimah,” dedah Rizalman.

Biarpun menutup sebahagian besar wajah individu yang berhubung dengannya, ada yang dapat mengagak wanita terbabit adalah Neelofa berdasarkan inai pekat di jarinya.

Pasangan Neelofa dan Haris telah selamat diijabkabulkan dalam sebuah majlis di hotel Grand Hyatt Kuala Lumpur pada pagi Sabtu.

Terdahulu Pereka fesyen terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim mengumumkan mengundurkan diri dari dunia fesyen selepas 30 tahun membina jenamanya.

Rizalman membuat pengumuman pada Konsert Kesuma Jiwa 2020 di Panggung Sari, Istana Budaya, di sini, malam tadi.

“Saya minta izin mengundurkan diri dari arena fesyen. Saya menyerahkan tanggungjawab kepada pembantu, Faizul Surani.

“Faizul sudah 15 tahun bersama saya. Keputusan ini dibuat sejak tahun lalu. Saya sudah lama berkecimpung dalam dunia fesyen.

Sumber : Gempak/trandingsangat

Sampai 4 tan bunga segar hiasi pelamin tema ‘Jabal Rahmah’, sekali pihak ini akan di panggil Polis

Majlis pernikahan Neelofa da PU Riz masih lagi menjadi tajuk utama semua media sosial pada hari ini. Dari busana yang digayakan sehingga menu makan beradab menjadi perbualan netizen.

Paling mencuri tumpuan sudah tentu tema Jabal Rahmah yang diketengahkan dalam majlis tersebut menjadi sorotan media dan warna

Memilih Reka Teemor sebagai wedding planner untuk majlis istimewa ini, pelamin tersebut terlihat sangat cantik dengan dihiasi empat tan bunga ros putih segar yang dibentuk menjadi seperti gambaran Jabal Rahmah di tanah suci Mekah.

Tiga minggu ‘sorok’ dari paparazi

Hal ini dijelaskan sendiri pengasas dan pemilik Reka Teemor di ruangan Instagram apabila cuba sedaya mungkin ‘menyorok’ daripada paparazi selama hampir tiga minggu bagi merialisasikan pelamin indah itu.

Sememangnya konsep yang diketengahkan diinspirasikan daripada pergunungan tempat Adam dan Hawa bertemu.

Menerusi Mstar, pelamin indah itu difahamkan dihiasi dengan 4 tan bunga segar dari beberapa jenis bunga berbeza seperti mawar putih, orked dan baby breath.

Terdahulu, kecoh di media sosial mengenai dakwaan majlis berkenaan tidak mengikut SOP selain disifatkan ‘double standard’ oleh warganet antara rakyat biasa dan golongan artis.

Antara dua darjat, Artis buat macam ni boleh pulak?

Apa boleh buat, kita rakyat marhaen…

1st time hakak nampak Bunian kayangan nikah.. Bagus jd bunian ni.. Tak patuh SOP pun tak kena apa²..

**adik hakak nak nikah pun kena pi pej kadhi.. Tak dibenarkan nikah kat rumah.. Ape bole buat.. Kita rakyat marhaen..

Penganjur Majlis akan dipanggil

PETALING JAYA: Polis akan memanggil penganjur majlis pernikahan selebriti popular, Neelofa dalam masa terdekat bagi membantu siasatan berhubung pematuhan prosedur operasi standard (SOP).

Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, pihaknya telah membuka kertas siasatan mengikut Seksyen 21A Akta Pencegahan Dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit 1988 (Akta 342).

Katanya, siasatan mendapati majlis itu gagal mematuhi SOP ditetapkan dan tiada penjarakan fizikal.

“Kita sedang siasat dan akan memanggil penganjur tidak lama lagi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sejak semalam, warget mempersoalkan majlis perkahwinan Neelofa, 32, pelakon dan pendakwah bebas, Muhammad Haris Mohd Ismail atau PU Riz, 26, yang tidak mengikut SOP.

Dakwa warganet, tiada penjarakan fizikal di majlis yang berlangsung di sebuah hotel di ibu negara itu.

Neelofa-Haris selamat diijabkabulkan dengan dihadiri kira-kira 200 tetamu di sebuah hotel terkemuka di ibu kota, pagi semalam.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri turut dijemput bagi membacakan khutbah nikah dan tazkirah ringkas.

Sumber:trandingsangat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen, klik like dan share serta f0llow page kami untuk cerita menarik, viral dan semasa di hujung jari anda.

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *