Viral

[Video]TuIar Lelaki Tak Pua$ Hatl Dekat Rider Foodpanda Smpai Tak Tahu Siapa Yang SaIah.

Sepanjang tempoh Perlntah KawaIan Pergerakan (PKP), rakyat Malaysia dinasihatkan agar patuh arahan duduk di rumah dan hanya keluar atas urusan penting sahaja.

Bagi menyahut seruan itu, kita juga digalakkan membuat pembelian secara dalam talian supaya dapat menjamin keselamatan selain mematuhi arahan pe.njarakan sosi4l.

Selain barang keperluan harian, tentu sekali antara yang paling mendapat perhatian adalah produk makanan.

Nampak mudah, tapi tugas sebagai seorang penghantar makanan atau rider memerlukan kecekalan yang tinggi. Mereka bukan sahaja berdepan dengan ri.siko kem.alangan tetapi ragam pelanggan juga terpksa diteIan demi mencari rezeki yang halal.

Seperti sebuah rakaman video yang tular baru baru ini, seorang remaja meIuahkan rasa tldak p.uas hati selepas dikatakan penghantar makanan tldak ada duit baki.

Tlada Duit Kecik.

Video:

Reaks1 Netizen.

Aduh adik. benda nie senang jak. kita sepatutnya tanya dulu chat dengan dia. duit saya RM 50 tiada duit kecil untuk bagi dengan harga yang saya nak. dia pasti akan usaha untuk adakan duit kecil.

kita kena faham juga semua runner jenis apapun mereka mudahkan keinginan kita,ia kita memang bayar tapi mereka ada banyak nak hantar lagi pesanan yang lain. lepas ini boleh m.arah tapi simpan dan sabar dalam kita membeli makanan kat apapun. jngan e.mosi nanti makan tak mood ksian makanan time Iapar pun jadi kenyang ok. semoga kita semua sabar dalam apapun keadaan. Hargai semua runner yang banyak bantu kita dalam PKP Ditempat Kita.

Allah berkiranya.. sedekah jelah pd runner food panda tu baki b.ayaran tu.. dgn sedekah itu Allah gandakan lg rezeki kita.. Percayalah.. Insyaallah.

SaIah kau dik fikir sendiriiiii sblm hantar mkan tu beritahu saya ada rm 50 je abg nti abg tolong bawa duit kecil blh kan senang ayat tuuu dik alahaiiii kak dh byk kali beli dgn food panda atau grab dgn tk ada masaIah kl ada baki rm1.kak sedekahhh je.

TampiI M0hon Maaf

Sumber: OM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *