Uncategorized

“Tak Ada Istilah Level Kayangan-Marhaen” – Pemilik Butik Fesyen Mohon Maaf, Nasihatkan Netizen Guna Cara Betul Jika Mahu Ziarah Keluarga

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap bagi artikel ini. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Pemilik butik fesyen terkenal Leeyana Rahman, Yana Lee menjelaskan tiada istilah kayangan atau marhaen berhubung isu rentas negeri atas tujuan tertentu.

Kata Yana, dia memahami situasi semasa rakyat dan sensitiviti rentas negeri namun akuinya dia melalui prosedur sama dengan memohon kebenaran daripada pihak berkuasa untuk pulang ke kampung.

Malah, Yana turut berdepan situasi sama seperti orang ramai yang tidak dibenarkan pulang ke kampung biarpun ada ahli keluarga sedang sakit.

“Ramai yang DM, komen, cakap tak puas hati dapat balik kampung. Ada yang cakap diorang mak ayah sakit pun tak boleh balik. Rasa simpati sangat-sangat.

“Yang mana mak ayah sakit, jangan buat main. Jangan tangguh, minta kat polis sungguh-sungguh okey. Try banyak kali tak apa, demi mak ayah.

“Hari ni tak appove, esok-esok kot dapat rezeki mana tahu. Jangan sekali cuba tak dapat terus fed up.

“Saya hari tu pun ayah sakit, masa family try berubat kampung saya minta nak balik memang tak lepas sebab tak ada dokumen apa-apa.

“Tapi once ayah dah masuk hospital memang polis bagi lepas. Janji kita tak tipu dan ada dokumen yang sah.

“Tak ada istilah level kayangan, kita level marhaen. Dia level A, kita level B. Once pergi balai nak request rentas, semua sama level je.

“Sebagai anak saya faham semua orang nak jumpa parents. Cuba sehabis baik minta balik kalau ada mak ayah sakit, jangan tunggu sampai habis PKP. Kita pun tak tahu bila PKP berakhir.

“Sekurang-kurangnya kita ada usaha untuk cuba minta. Sama-sama doa semoga ada sinar tahun ini dapat raya kat kampung. Dah dua tahun lebih raya kat bandar,” tulisnya di Instagram Stories.

Baru-baru ini kecoh apabila Yana dan suaminya, Hafiz Hamid berkongsi kepulangan mereka ke Besut, Terengganu untuk menghadiahkan sebuah kereta buat orang tua mereka.

Bagaimanapun, jelas pasangan itu mereka masih mematuhi syarat yang dibenarkan untuk merentas negeri dalam tempoh yang ditetapkan.

“Jadi di sini saya nak minta maaf banyak-banyak andai terguris hati siapa-siapa. Tak ada niat lain, tak ada niat nak riyak ke apa.

“Cuma nak kongsi momen yang saya rasa semua orang dalam dunia ni nak kan benda tu, iaitu keberkatan doa ibu bapa. Itu je,” tambahnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *