Uncategorized

Selepas Isu L4nggar SOP, Swarovski Ded4h Tidak Bekerjasama Dengan Neelofa Lagi

Kisah kompaun dan isu selebriti tersohor Neelofa mel4nggar standard operasi prosedur (SOP) terus berentetan!

Terbaharu, pengendali akaun pengeluar batu kristal mewah dunia, Swarovski memaklumkan pihak mereka sudah tidak lagi bekerjasama dengan Neelofa.

Ciapan itu bagi menjawab pertanyaan pengguna Twitter mengenai status kolaborasi Neelofa dengan jenama antarabangsa itu.

Seorang pengguna Twitter @azba95 menerusi ulang kicau kes4lahan Neelofa hingga dikenakan kompaun awal minggu lalu, turut membandingkan situasi terbabit dengan selebriti di negara luar seperti Korea Selatan.

Katanya, selebriti di Korea Selatan akan hilang kolaborasi sebagai duta sesebuah jenama seandainya terp4lit dengan isu seakan-akan sama dengan Neelofa.

“If Neelofa is a Korean artists, the brands that she is the ambassador of would have terminated the contracts already. Hello @swarovski,” tulisnya.

Tidak berdiam diri, syarikat yang popular dengan batu kristal mewah dunia itu membalas ciapan terbabit dengan mendedahkan status terkini kerjasama mereka bersama Neelofa.

“Thank you for reaching out. We can confirm that we’re no longer working with Neelofa,” maklum pengendali akaun rasmi Swarovski.

 

 

Untuk rekod, Neelofa menjadi wanita berhijab pertama dunia yang muncul sebagai penghias billboard jenama mewah Swarovski sejak 2017.

Malah, kerjasama itu membawa Neelofa mengembara ke beberapa negara seluruh dunia termasuk Emiriah Arab Bersatu dan Austria.

Busana nikahnya pada Mac lalu juga diserikan dengan 5,000 butir batu kristal Swarovski.

Majlis Nikah Dan Rentas Negeri L4nggar SOP, Neelofa Dan Keluarga Dikenakan K0mpaun RM60,000

Selepas berminggu siasatan mengenai isu majlis pernikahan Neelofa dan Muhammad Haris yang dikatakan telah melanggar prosedur operasi standard (SOP) dan isu rentas negeri ke Langkawi, akhirnya keputusan akhir telah dikeluarkan.

 

Menurut laporan Astro Awani, pasangan pengantin dan juga ahli keluarga mereka tidak terlepas daripada dikenakan kompaun.

Neelofa perlu membayar sebanyak RM20,000 bagi dua kesalahan tersebut manakala PU Riz pula hanya sebanyak RM10,000 atas kesalahan melanggar SOP ketika merentas negeri. Malah tiada diskaun yang akan diberikan kepada kedua mereka.

Bagi pihak keluarga selebriti itu pula, seramai 20 orang dikenakan kompaun sebanyak RM1,500 seorang yang berjumlah RM30,000 kerana gagal mematuhi penjarakan fizikal sekurang-kurangnya satu meter ketika majlis akad nikah berlangsung.

Semoga jadi pengajaran buat semua.

Teringin nak makan lemang je pun… nama Fazura tiba-tiba ‘trending’ – “Sebab tak ada yang ne4tif, saya OK je!”

PELAKON Fazura terkejut apabila namanya menjadi trending nombor satu di Twitter selepas menulis mengenai lemang.

Menurut Fazura atau Nur Fazura Sharifuddin, 38, pada mulanya dia agak risau jika dirinya ada menimbulkan sesuatu isu mengenai lemang.

“Tak tahu nak komen apa, as long as tiada yang negatif la.

“Saya twit rasa nak makan lemang je, tak sangka pula trending dan ramai beri cadangan kat mana nak beli lemang yang sedap,” ujarnya kepada mStar.

Tambah suami kepada Fazura iaitu aktor, Fattah Amin, mereka menyambut Ramadan tahun ni dengan bersederhana.

“Puasa tahun ni saya dengan Faz sederhana sahaja, mostly saya sibuk dengan shooting.

“Tapi masih ada kesempatan nak berbuka dengan Fazura,” kata Fattah.

Terdahulu  TINDAKAN pengacara Neelofa memuat naik gambar burger di Instagram miliknya menimbulkan kemarahan netizen apabila dia dikatakan seolah-olah menyindir seorang peniaga makanan itu di Kelantan yang dikenakan kompaun sebanyak RM50,000 baru-baru ini.

Neelofa yang baharu sahaja didapati bersalah melanggar prosedur operasi standard (SOP) pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) di majlis perkahwinan serta merentas negeri menulis kapsyen mahu menikmati burger semasa moreh malam nanti.

“Moreh burger malam ni meh, ” tulis Neelofa ringkas, dan disertai dua emoji ‘ketawa’.

Menyedari perkara itu menimbulkan salah faham banyak pihak, Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor, 32, memadam foto berkenaan yang didapati diperoleh daripada enjin carian Google.

steri kepada Pencetus Ummah (PU) Riz atau Haris Ismail ini berkata, dia tidak berniat untuk menyindir mana-mana pihak termasuk peniaga berkenaan.

[Sertai fan club Telegram mStar Rojer. Kita boleh borak-borak DI SINI]

Sebaliknya ujar Neelofa dia lebih awal mengarahkan peguam menghubungi individu tersebut untuk menawarkan bantuan bagi menyelesaikan bayaran kompaun terbabit.

“Ya Allah ramai salah anggap dan bersangka tidak baik, sebelum saya post gambar itu, peguam saya sudah menghubungi abang burger dan pihak polis.

”Untuk tanyakan detail tentang kompaun dia sebab saya minta untuk bantu selesaikan bayarannya dengan izin Allah, ” tulisnya.

Ya Allah ramai salah anggap dan bersangka tidak baik, sebelum saya post gambar itu, peguam saya sudah menghubungi abang burger dan pihak polis.

Dalam pada itu, bekas pengacara MeleTOP ini juga memuat naik bukti paparan skrin mesej perbualan tentang hasratnya membantu peniaga burger tersebut.

Malah, Neelofa turut memuat naik petikan hadis berkaitan kelebihan dalam membantu orang dalam kesusahan.

Terdahulu, Neelofa serta keluarganya telah dikenakan kompaun RM60,000 kerana melanggar prosedur SOP di bawah Peraturan 19 Peraturan-Peraturan Pencegahan dan pengawalan Penyakit Berjangkit 2020.

Neelofa, 32, selamat diijabkabulkan dengan pelakon dan pendakwah bebas, PU Riz, 26, di hotel di ibu negara, 27 Mac lalu.

 

Sumber: Beautifulnara/gempak

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *