Uncategorized

[Video] Imam Masjid Dit4mpar Ketika Solat Subuh

 

Bukan mudah nak menjadi imam masjid sebab memang banyak cabarannya. Kadang-kadang kena ma.rah atau diten.gking oleh masyarakat walaupun hanya ajak untuk buat kebaikan seperti solat berjemaah dan dengar ceramah agama.

PEKAN BARU: Seorang imam ditam.par seorang lelaki berusia 21 tahun ketika memimpin solat Subuh di Masjid Baitul Arsy, Pekan Baru, Riau.

Lapor Kompas.com, Ketua Polis Pekan Baru, Nandang Mumin Wijaya berkata, sus.pek didapati mengalami gang.guan jiwa dan dibawa menjalani pemeriksaan.

“Hasil keterangan daripada penduduk sekitar mendapati pelaku tinggal tidak jauh dari lokasi kejadian.

“Keluarga lelaki itu pula memaklumkan dia mengalami gang.guan jiwa,” katanya.

 

Dalam video terbabit, boleh dilihat yang lelaki tu tiba-tiba berjalan ke arah imam sebelum mena.mpar imam yang sedang membaca qunut. Menurut imam tersebut yang dikenali sebagai Juhri Ashari, pada mulanya lelaki tu hanya memu.kul bahunya.

Namun, dia yang baru je sebulan jadi imam di masjid tu buat tak tahu je dan tetap meneruskan solat tu. Juhri juga ingatkan individu tu antara jemaahnya. Dia kemudiannya terkejut apabila individu tu berkata padanya,

“Boleh sedapkan lagi tak suara tu,”

Lepas je individu tu cakap macam tu, imam tersebut dita.mpar pada bahagian wajah kanan. Solat jemaah pula dihentikan sebab para jemaah lain dah mula menenangkan lelaki terbabit.

Menurut Nandang, lelaki itu akan dihantar ke Hospital Sa.kit Jiwa Tampan sambil ditemani pihak keluarga.

Pelaku mena.mpar pipi mangsa, Juhri Ashari Hasibuan ketika menjadi imam solat Subuh dan aksi itu berjaya dirakam oleh kamera litar tertutup (CCTV).

Lelaki itu ditan.gkap oleh jemaah masjid sebelum dibawa ke balai polis,” katanya.

Sumber: Tribunnews Makassar, Kompas.com, Twitter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *