Viral

(Video) “Bd0h Punya Melayu, Harapkan Bertudung Jer…,” – Wanita Ddakwa ‘P0tong Que’, Azwan Ali Ber4ng

Hos dan pelakon, Azwan Ali menyatakan rasa berang apabila seorang wanita telah didakwa memotong barisan ketika dia sedang beratur untuk memasuki sebuah premis.

Azwan yang juga hos Lagu Cinta Kita 2 itu berkongsi video berkaitan menerusi satu ciapan di akaun Twitter miliknya.

Marah dan geram, pengacara berusia 55 tahun ini meluahkan perasaan terhadap tindakan individu berkenaan yang disifatkan sebagai tidak beretika.
“Kau tengok ni betina puk*m*k bertudung labuh ni tiba-tiba sahaja ada depan Diva AA. Tadi orang lain yang beratur tapi orang tu tak tahu hilang kemana lepas tu orang ni ganti dia. Tak tahu lah penyedap dia ke apa.

“Sangat tidak beretika, orang lain beratur nak setengah mampus kau senang-senang nak masuk celah orang. Apa puk*m*k punya bangs*t?

“Bodoh punya Melayu harapkan bertudung jer harap neraka tempat kau! Haram jadah!,” katanya menerusi rakaman video berdurasi 39 saat itu.

 

Dalam pada itu, rata-rata pengguna Twitter lain turut meluahkan rasa kurang senang terhadap tingkah laku terbabit dan berharap agar dapat dijadikan pengajaran kepada orang ramai.

  
Sehingga kini, video berkenaan sudah pun ditonton hampir 11,000 kali di platform berkenaan.

Sumber: MH

[VIDE0] “Tunggu masa nak masuk kubvr pun, aku akan tetap h4mun kau!” – Azwan Ali Nekad Tak Mahu Berubah…

 

Diva AA, satu nama yang popular di dalam Malaysia. Nama beliau naik bukan kerana lakonan atau nyanyian tetapi kerana suaranya yang lantang dan pedas.

Siapa sahaja yang dia rasa tidak puas hati sudah pasti akan terkena ‘kata kata’ pedas Azwan Ali. Jadi hati hati bila bercakap atau komen kepada Diva Azwan Ali.

Baru baru ini Diva AA telah keluarkan satu produk berupa minyak angin. Pihak media telah pergi ke majlis perlancaran produk tersebut.

Adakah Azwan Ali Akan Berubah?

SELEBRITI Azwan Ali berkata usia yang semakin meningkat bukan alasan untuk dia berubah daripada terus mengeluarkan kata-kata kesat kepada individu tertentu.

Ujar Azwan, 54, yang lebih dikenali sebagai Diva AA, dia hanya bersikap demikian atas beberapa sebab sahaja.

“Umur bukan penghalang, Diva mengeluarkan kata-kata bisa hanya untuk mereka yang selayaknya!

“Walaupun aku bertongkat nak tunggu masuk kubur pun… aku akan hamun kau!” ujarnya kepada mStar.

Dalam pada itu, Azwan yang kini tampil dengan minyak angin Diva See My Level bersyukur cubaan untuk tampil dengan produk ini berjaya mendapat tempat dalam kalangan pengguna.

Wartawan tanya adakah dia akan kurang mem4ki hamun sebab nak jual produk minyak angin? Azwan ali kata TIDAK. Apa dia cakap adalah diri sebenar Azwan Ali dan kenapa dia perlu berubah.

Temubual penuh Azwan Ali

https://www.instagram.com/tv/CFbuVh_H2r6/?igshid=1t2uzthd4ivkn

Diva Azwan Ali terjah Hidayah Digerai Cempedak tapi ni yang Diva AA jumpa…. Tujuannya menjadi buat ramai tak sangka..

SELEPAS lima bulan mengusahakan perniagaan cempedak goreng secara kecil-kecilan di tepi jalan, isteri allahy4rh4m Abam Bocey kini sudah mampu memiliki sebuah kedai di Sabak Bernam, Selangor.

Hidayah menerusi laman Instagram berkongsi berita gembira itu dan meluahkan rasa syukur dengan rezeki yang dikurniakan Allah.

“Alhamdulillah syukur pada Allah, hari Jumaat yang penuh barokah ni, syukur pada Allah berkat, kesabaran, titik peluh berniaga kecil-kecilan cempedak goreng Dayah mampu mempunyai kedai yang tak seberapa ini.

“Terima kasih abang Dayah, @sirazmier bantu untuk dapatkan kedai ni, terima kasih mak abah dan famili tercinta sentiasa doakan serta sokong Dayah.

“Terima juga Majlis Daerah Sabak Bernam (MBSB) meluluskan permohonan Kedai No.19 dengan cepat. Alhamdulillah syukur” ujarnya.

Hidayah atau nama sebenarnya Nor Hidayah Moh Ali, 28, memulakan perniagaan cempedak dan durian goreng sejak April lalu di sebuah gerai tepi jalan secara kecil-kecilan.

 

Baru baru ini Diva AA atau Azwan Ali telah pergi ke Sabak Bernam dengan niat untuk terjah Hidayah di gerai cempedak nya.

Malangnya tiada rezeki untuk Diva AA kerana beliau telah pergi ke lokasi lama Hidayah berniaga. Diva AA beritahu tidak apa dan pasti satu nanti pasti akan terjah juga gerai cempedak viral Hidayah.

Video:

Terdahulu,Keluarga berant4kan, Sekali Azwan Ali mahu bersemuka dgn balu Abam

Tersentuh dengan masalah dalaman keluarga membabitkan Nor Hidayah Mohd Ali dengan adik iparnya, Ali Puteh, personaliti yang selalu mencetuskan kontroversi, Azwan Ali, menyatakan hasrat untuk menemui balu pelawak Allahyarham Abam Bocey itu.

Azwan yang lebih dikenali sebagai Diva AA itu berkata, dia memahami situasi dialami ibu tunggal anak satu itu kerana keluarganya sendiri berantakan sehingga kini.

Katanya dia amat tersentuh dengan apa yang berlaku pada keluarga mereka.

“Keluarga saya pun berantakan sampai hari ini, jadi apa berlaku pada keluarga arwah, saya rasa – oh my god (oh tuhanku),” katanya kepada Malaysiakini.

Tambah Azwan walaupun kisahnya agak berbeza kerana membabitkan kemelut dalam kalangan adik-beradik manakala Nor Hidayah pula dari segi harta-benda, dia tetap memahami perasaan ditanggung balu berkenaan.

Menurut pemilik nama penuh Mohamed Azwan Ali itu, ada pengajaran boleh diambil oleh orang ramai daripada situasi yang menimpa mereka berdua.

“Kepada pembaca, kutip iktibar daripada kisah kedua-dua keluarga ni. Masalah sebeginilah yang sering terjadi dalam kalangan segelintir orang Melayu,” katanya.

Nak minta maaf sebab terkecam

Azwan, 54, yang popular dengan ungkapan antaranya “see my level” dan “ada aku kisah” itu berkata, dia berhasrat untuk menemui Nor Hidayah di lokasi balu terbabit menjual cempedak dan durian goreng.

Terdahulu, melalui Twitter, adik Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Azmin Ali itu berkata, dia ingin bertemu Nor Hidayah tetapi tidak mengetahui secara terperinci kedudukan lokasi gerai bekas akauntan itu.

“Siapa boleh hantar lokasi tempat Hidayah jual cempedak goreng? WhatsApp ke 012-2896100, Diva AA teringin nak terjah Hidayah dan anak arwah Abam,” ciapnya.

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Ridzuan meninggal dunia di kediamannya di Gombak, dipercayai akibat demam panas pada 10 Februari lalu. Ketika itu Abam berusia 32 tahun.

Allahyarham mendirikan rumah tangga dengan Nor Hidayah pada 8 Dis 2017 dan hasil perkongsian hidup itu mereka dikurniakan seorang cahaya mata, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang kini berusia setahun dua bulan.

Semalam, Nor Hidayah berkata dia berpuas hati dengan keputusan tuntutan faraid ditetapkan Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam merangkumi hak pemilikan rumah, kereta, wang tunai dan barang peribadi peninggalan arwah suaminya.

Ali juga memberi respons positif dengan menganggap keputusan tersebut adalah yang sebaik-baiknya.

Azwan juga mengaku pertemuan tersebut – jika dapat dijadikan kenyataan – juga diusahakan untuk dia menyatakan kekhilafan menilai sikap Nor Hidayah sebelum ini.

“Saya nak jumpa dia sebab nak minta maaf gara-gara pernah memuat naik kecaman pada Nor Hidayah melalui Twitter. Saya termaki-hamun dia sebab tak tahu kisah sebenar.

“Semuanya disebabkan saya mudah terpengaruh dengan kenyataan pihak sebelah lagi sewaktu awal-awal kes terbabit disiarkan di media,” katanya

Ali Keesal

Dalam perkembangan lain Ali meluahkan rasa kesal apabila ramai yang masih menganggap dia dan anggota keluarga sengaja mahu mengganggu proses pembahagian harta secara faraid biarpun perkara itu dakwanya, tidak pernah berlaku.

“Saya tahu memang ada yang mengatakan kami sengaja menghalang proses pembahagian harta mengikut faraid.

“Kalau melihat kembali video saya sebelum ini dan yang terkini, saya memang menggalakkan pembahagian harta mengikut hukum faraid kerana itulah yang sebaiknya,” katanya.

Sebelum ini, Nor Hidayah meluahkan rasa puas hati apabila pembahagian harta peninggalan arwah suaminya dibuat mengikut hukum faraid seperti yang dituntut.

Nor Hidayah dilaporkan berkata, mahkamah menetapkan bulan depan sebagai tarikh baharu untuk prosiding kes tuntutan hak penjagaan anak berikutan kegagalan bekas ibu mentuanya untuk hadir ke mahkamah, pagi tadi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Sumber : Twitter @DivaAATersohor

Kredit: awatsheikh

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *