Uncategorized

Bini Aku Serabai, Tak Pandai Bergaya, Badan Gemuk. Duduk Di Rumah Pakai Kain Batik Je, Isteri Kawan Duduk Rumah Pun Pakai Baju Lawa. Suami Buntu, Isterinya Tak Jaga Penampilan Diri

Gambar sekadar hiasan. Salam min. Macam mane nak buat kalau bini serabai x pandai bergaya. Isteri aku ni min.. tak macam isteri kawan2 aku. Isteri kawan aku dok umah pun pakai baju lawa. Make up segala bagai.

Isteri aku pula pakai kain batik je kat rumah.. kadang2 x pakai br4. Kalau pakai pun br4 koyak rabak. Reput2 semua. Aku bukan tak bagi dia belanja. Ada gak dalam rm.200 sebulan. Anak kami baru dua org je.

Kalau aku bg rm 200 tak tak tak cukup nak belanja. Anak aku minum susu sorang je. Yg kecil tu. Belanja dapur rm 50 ok lah. So kalau ada baki rm 100 ke. Beli lah keperluan dia. Ni cakap tak cukup duit. Dah dia tak pandai berjimat.

Kalau beli telur sekotak. 5 hari dah habis. Macam mana nak jimat? Badan puk gmuk. Sebab asyik mkan je.. buntu lah..Ramai juga yang tidak berpu4s hati dan terkes4n dengan luahan ini.

Apa reaksi warga net.

Amysha Amani – ngokla… Ko bg 200 utk skli ng brg dpur.. Ko igt rm50 tu lauk utk sbulan ke.. Jgn jdi bodoh tahap gaban wei…ape kata ko bg dia rm200 tu utk kperluan dia shaja mmg dia akn melawa la sebb 200 mmg utk dia, bersohor lahoooo bg rm200 utk bini tp skli ng brg dpur,.. Ko igt brg dpur tu ckp ke rm200 skli ng susu anak lagi,aishh xlih nk pk sungguh aku ni… Ada gak jate jnis gini,nk suh bini comel tp kedekut,..

Emma Damya – Wehhh ho 200 sbln Susu dgn pampes pom xlepas bodo eah Pade lah kalu bini mum ser4bai pom nk beli pendo rendo2 baju dlm come2 pom xleh . . Bini ore come mugo tklaki Dio xdekut po mum 200 tu pade Suh dia beli bare2 Dio jh kalu nk Suh terurus gak So lg Suh bini mum kijo lah dok pun jual on9 mesti come jetakk Anak2 mum ata ngasuh belako , buleh tehe nk melawa bini mum tu. . No bini come tuan dekut hapasss

Siti Nurhafita – Bang..200 tu blh beli ape je bang..kau komplen nak bini lawa cun mcm bini org lain, apa kata kau tanya kawan2 tu berapa dorang bg duit belanja utk bini beli keperluan sendiri.. kalau setakat sembang asyik nak salahkan p4sangan tak boleh jugak..

kau kalau bvncit ke boroi ke bini pon takde nk komplen bang.. tau pulak kau bini kawan2 dok rumah mekap melawa bagai.. entah2 muka sendiri pon macam piring astro ada hati nak ngadu dekat sini.. Hastag donekec4m

Muhammad Hassan – begini bang. saya tolong jawabkan. RM200 tu abang bagi 100% pada isteri buat satu acc bagi dia simpan. Keperluan lain abang belikan. Telor,sayur,bawang,ikan,ayam,beras. itu abang buat list setiap hari atau minggu tengok apa yang kurang kat dapur.

Isteri abang pakai br4 burvkkan? ok baik. abang tengok saiz br4 dan seluar dalam dia. abang pergi mana-mana mall abang belikan. Beli yang paling selesa dan mahal. Lagi bagus abang beli yang boleh menjolok mata abang.

Isteri abang gem0k kan? baik. bagi masa kat dia 1 jam setiap hari untuk pergi gym atau bersenam. dalam tempoh 1 jam itu abang jaga anak-anak dan tolong kemaskan rumah sekali ya.

Abang nak kena faham. Duit rm200 itu bukan nafkah bagi kepada isteri untuk dia beli keperluan dapur. Tapi rm200 itu adalah hak dia. Keperluan dapur,keperluan mandi dan segala apa yang diperluk4n dalam rumah itu adalah tanggungjawab suami. Bukan isteri kena beli semua tu bang.

Abang kena ingat. ‘Br4 yang burvk’ itulah yang susukan anak,jaga anak abang siang malam. Dan abang kena ingat. jika abang terlantar tak boleh bangun nanti ‘br4 yang burvk” itulah akan cebok basuh n4jis abang.

Dah sekarang pergi minta maaf kat isteri dan keluarkan semua duit dalam bank bagi kat isteri untuk dia shopping dan beli emas.Tambahan. Bawa isteri ke spa bang. wangi nanti.

Atikah – br4 paling selesa murah pun rm20 sehelai, sp3nder elok RM20 sehelai. Elok ye bukan hat pakai rini esok longgar dah.Takkan nak pakai selai je RM40x 7 hari = RM280 ( maximum kegunaan 6 bulan je, lepastu kena tukar nanti tak hygiene ) .

Set muka cokia2 RM150( tahan 3 bulan )Baju tidur paling murah s3ksi kat shopee RM20 sehelai tak masuk pos, so RM20x 30 hari = RM600. Kang pakai baju tidur sama kau jemu pulak. ( tahan 1-2 tahun la )

Minyak wangi dexandra RM50+ dedorant good virtues RM6+ Shampoo RM20+ Serum rambut RM50 = RM126 ( tahan 3-6 bulan )Losyen badan RM10 tahan 6 bulan.

Total sebulan paling sikit RM280+RM150+RM600+RM126+RM10= kira sendiri utk investment pertama kali. Nak bini tu lawa tgk poket kau sama.Takat RM100 dia rela beli baju susu anak drpd diri dia tau. Sbb mcm xbaloi nak beli utk dri sendiri.

Nur Hidayah – Mai sini ak nk kira bagi kt tt yg b0ngok ni..Susu ank sebulan RM27 x 4 pek dh bpe..Beras 10kg dah bpe..Teloq 30 biji 1papan RM11-12. Belum masuk ikan ayam,kicap,sos, rempah, bihun mee segalanya lagi..

Ak skali beli brg dpor pun mau RM200, 2minggu skali.. Ank 2org, yg sulung 13taun, yg kecik setaun berpampers susu lagi..Hg ingat 200 hg bagi besaq sgt ka mangkaq.. Saheh hg ni jenis reti buat ank ja..

Pastu acah2 ank raja nk smua bini buat.. Hg ikut bini p beli brg dpo, hg p la beli br4 kt dia sehelai 2, bedak pixy satu, gincu satu, celak satu.. Tuala wanita jgn xbeli plak..Ked3kut nk mamp0ss ada hati nk demand bini cam model

Saleha – Brader kalau nak post kesini mohon pikir banyak kali brader.Tak pepasal dah buka pekung ko yang tak sedar diri nak bini lelawa tapi kemut taik idung masin.

Rm200 ko bagi sebulan tapi ko kekwat nak bini ko ala nora danish segak manis s3ksi depan mata ko.Belanja rm50 sebulan ko kata cukup barang dapur sardin tin besar tu je dah RM10 satu tau.Malas aku nak usulkan tulis pepanjang aku takut bahasa aku jadi kas4r nanti. Terc4rut nanti.

Aku mohon ko cecepatla insap, tau apa tu maksud tanggungjawab.Bini untuk dihargai. Dilindungi. Bukan ko jaja dia tulis sini. Maruah ko tu.Ingat ada orang nak setuju kata ko tu. Gem0k dia sebab KAU.KAU ked3kut

Sumber: asiakini

K0men Pnas IeIaki Ni Suruh lsteri Contohi PeI4cur Bikin Netizen Tak Puas Hatl.

PETALING JAYA – Tngkap layar komen seorang lelaki yang menyatakan isteri perlu mencontohi peIa.cur untuk memlkat pasangan tuIar di laman Facebook dan dike.cam ramai netizen sejak semalam.

Rata-rata pengguna laman Facebook tldak berp.uas hati dan berang dengan kenyataan tldak sen0noh lelaki tersebut yang disifatkan mere.ndahkan marta.bat para isteri.

“Jika ada seorang lelaki ataupun suami yang berfikiran begini, pada pendapat saya, ia sesuatu yang sangat koIot dan berper4ngai ‘bvsuk’,” ujar seorang pengguna Facebook bernama Adihaw Araf.

“Menyuruh isteri menlru cara peIacur adalah ayat paling tldak sen0noh yang saya pernah baca. Ayat tersebut tldak patut keluar dari minda seorang manusia,” ujar seorang lagi netizen.

“Suami perlu keluarkan modal jika mahu isteri nampak cantik. Ini tldak, kerjanya menga.du saja. Serba-serb1 tldak kena. Anak-anak isteri yang uruskan. Cakap seperti tin k0song,” komen seorang netizen bernama Cahaya Loreza Diyana.

“Kepada suami di luar sana, jngan Iupa janji manis sebelum nikah. Berk0rbanlah untuk isteri kita. Baik bruk isteri itu berpunca daripada suami, renung-renungkan ya,” ujar seorang pengguna bernama Prince Izal.

Apa pendapat anda pula?

Sumber: K! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *