Viral

“Anak Dari Semalam Tak Makan…Tolonglah kami” Keluh Ibu Tunggal 3 Anak.

Ramai yang masih tertanya-tanya, bila agaknya Malaysia akan berjaya keluar daripada kemelut pandemik COVlD-19.

Apa yang jelas adalah kita masih belum menang.

Bagi banyak pihak, cahaya yang pada awalnya kelihatan kini semakin malap apabila bilangan kes harian tiada tanda akan surut dengan ketara.

Dalam kegelisahan menghadapi segala prosedur operasi standard (SOP) dan norma baharu, segelintir rakyat Malaysia terpaksa hidup dalam serba sederhana.

Malah ada juga ibarat kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

Bagaimanapun bak kata pepatah Melayu, berat sama dipikul, ringan sama dijinjing.

Imi apabila terdapat banyak pihak dan individu yang sering menghulurkan bantuan kepada golongan yang memerlukan ini.

Ini lah yang berlaku kepada senuah keluarga ini. Ibu ini sudah tidak tahu apa yang ingin dilakukan, hingga terpaksa melakukan cara ini untuk meneruskan kehidupan.

Ibu Tunggal Tiga Anak Mohon Bantuan

Assalamualaikum kepada hamba-hamba Allah. Saya disini ingin la meminta pertolongan makanan seperti beras dan susu.

Anak-anak saya sudah menahan lapar dari smlm sampai la anak saya satu orang itu memungut biskut dalam air masin.

Ini di sebab kan terlalu lapar sudah dan itu la yang dikongsikan tiga adik beradik sebungkus beskut.

Tolong la hamba-hamba Allah, saya mohon beri la kami sedikit makanan walaupun beras sahaja asal ada untuk di isi perut anak² saya.
kini sayaerpaksa memehon di dalam
Saya ini hanya seorang ibu tunggal kepada anak-anak saya tiga orang.

Saya sudah lama bercerai dengan suami saya hanya saya seorang saja yang menanggung anak² saya.

Dan kini saya terpaksa memohon di dalam FB ini kerana saya sudah tak tahu mau buat apa lagi.

Sebab pkp ni saya tak boleh bekerja lagi, semoga ada yang sudi membntu saya dan  anak anak saya walaupun dari segi makanan sahaja.

Dan mengharap sangat pertolongan dari hambah Allah, semoga la ada yang sudi menolong anak anak saya.

Yang ingin membantu, sila hubungi no di bawah sekali. Semoga rezeki anda dipermudahkan

   

Mana pergi semua wakil rakyat?

   

Jangan malu kibarkan bendera

   

Semoga semua urusan dipermudahkan

   

Yang sudi bantu, sila hubungi no di bawah ini

No hp 01125377619 alamat kg Sandakan jalan taman harmoni sekian terima kasi. – luahan Ibu Tunggal 3 Anak Info yang diberi :

kini sayaerpaksa memehon di dalam

Contact – 01125377619

UPDATE INFO Alamat –

Tadi Call dia tanya alamat lengkap :

Kg Mangkalinau Batu 3, Jln Bomba Sedco, 90000,Sandakan Sabah

Jenis Bantuan diperlukan – Bekalan Makanan Kepada Yang kata scammer tu :

1. Kalau betul dia nak scam dia akan bagi no akaun saja

2. Dia hanya mintak bantuan makanan

3. Contact dan alamat saja diberi

4. Call dulu untuk kepastian

5. Kalau was-was tak payah bagi apa-apa jimat duit korang MINTA KAWAN2 YANG BACA ARTIKEL NI SHARE BANYAK2 SUPAYA NASIB IBU TUNGGAL ANAK 3 NI TERBELA

Sumber : Facebook Group Sandakankini.

 

Kredit:hmtpressnews

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *