Uncategorized

Keluarga Lɑri KeIuar Kereta EIak RoadbIock? Geng Baju Raya ‘Tersɑdɑi’ Tepi Highwɑy

Meskipun ker4jaan telah menetapkan bahawa aktiviti ziarah raya diI4rang sempena sambutan Aidiladha semalam, namun tetap ada seg3l1ntir individu yang d3gil meInggar prosedur operasi standard (S0P).

Terbaru, tul4r satu video di laman Twitter memaparkan sekumpulan keluarga did4kwa ‘mel4rikan’ diri keluar dari kenderaan mereka ketika melalui sek4tan jalan raya (SJR) di sebuah lebuh raya di Lembah Klang.

Seorang pengguna Twitter, @ilyazrai memuat naik r4k4man video itu yang kelihatan empat ind1v1du perempuan termasuk seorang kanak-kanak lengkap berbaju kurung ‘melangkah’ penghalang besi di tengah lebuh raya tersebut.

Haaa tengok mereka ni degil nak pergi beraya jugak. Lepas tu bila sangkut kat SJR, keluar kereta dengan anak cross highway 3 lane,” tulis @ilyazrai.

Mana tidaknya, dah la keluar beraya? Jumlah penumpang lebih daripada S0P yang ditetapkan pula tu! Pasti dikenakan kompaun ribuan ringgit sekiranya ‘kantoi’ oleh pihak p0lis.

Posting berkenaan diulang kicau sebanyak 3,200

kali selain menerima pelbagai reaksi netizen dimana rata-rata marah melihat tindakan sekumpulan keluarga itu yang disifatkan degi1 serta mementingkan diri.

sedang rakyat ‘berk0rban’ dengan menyambut raya di rumah sahaja, golongan terbabit ‘berseronok’ ke sana sini yang boleh menjadi punca penul4ran wab4k C0v1d-19 sekali gus ke$ j4ngkitan kembali meningkat.

Kalau macam ni la gaya pematuhan, lama lagi agaknya peluang kita mahu melihat ‘dunia luar’. Disebabkan seorang dua yang l4nggar S0P dan berj4ngkit, habis semua kena duduk di rumah!

ZIARAH HARI RAYA AIDILADHA DIIAR4NG, POLIS AKAN PERIKSA RUMAH

Polis Diraja Malaysia (PDRM) semalam memaklumkan akan membuat pemeriksaan secara rawak di beberapa buah perumahan bagi memastikan tiada sebarang aktiviti ziarah menziarahi sempena Hari Raya Aidiladha.

Pengarah Jabatan Pencegahan Jnayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Bukit Aman, Datuk Ramli Din, berkata pemeriksaan secara rawak itu antara kaedah bagi membantu kerajaan mengawal penuIaran jngkitan C0VID-19.

 

“Ya, kita akan buat pemeriksaan mengej0t. Perkara itu akan dibuat secara umum dan rawak,” katanya pada BH, hari ini.

Difahamkan, tumpuan akan diberikan kepada kawasan perumahan dan pemantauan SOP tetap akan diteruskan seperti biasa.

Terdahulu, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob dilap0rkan berkata, PDRM akan mengumumkan sama ada akan membuat pemeriksaan mengeju0t rumah ke rumah esok sempena sambutan Aidiladha. – Sumber dipetik dari Xtra

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber : https://trending101news.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *