Uncategorized

[VIDEO] ‘Ugut’ Nak Viralkan Sebab Tak Ada Rasa, Wanita Kecewa Pelanggan Buang Kek RM10 Dalam Tong Sampah

Baru-baru ini viral satu v1deo di media sosial memaparkan seorang individu seakan tidak berpuas hati dengan kek yang dibeli sebelum bertindak membvangnya ke dalam plastik sampah.

Perkongisn tersebut telah mengvndang pelbagai reaksi dar1pada net1zen yang kurang bersetuju dengan tindakan individu berkenaan.

Buang kek RM10 dalam plastik sampah

Berdasarkan posting yang dikongsikan oleh seorang pengguna Facebook iaitu Ain Syaf, dia mengakui agak terkilan dengan sikap seorang pelanggannya yang tergamak membuang kek yang dibelinya ke dalam plastik sampah.

Menurut Ain Syaf, dia telah menerima kiriman WhatsApp daripada pelanggan berkenaan yang memaklumkan kek tersebut langsung tidak mempunyai perisa dan hanya rasa gula icing sahaja.

Menurut Ain Syaf, selama dia menjual kek, individu ini adalah pelanggan pertama yang mengadu kek ‘bajet’ berharga RM10 itu tiada rasa.

Kek yang kami jual semua baru bakar. Bahan semua saya guna yang sedia putar sahaja , tiada tambah² gula lagi .

Saya pun tidak tahu lah cust ni sengaja mau buat live malukan kami atau sebaliknya , total jumlah yang dia beli rm20 UTK 2 biji kek.

Kamu rasa berbaloi kah saya jual kek rm10 lepas tu saya penuhkan filling kek tanpa Fresh cream?

Sudah saya bagitau awal-awal saya jual kek bajet, bukan kek premium guys.

Sampai macam tu sekali

Video

Komen netizen

Hello…. Nak budget murah tapi nak rasa kayangan, mmg tak dpt la!!!! Pastuh tak bersyukur langsung terus jer gie buang, bagilah ke org lain yg mmg lapar sgt nak mkn apa jer asal dpt isi perut… sedeh jumpa or kena deal dgn spesies2 manusia yg camnie!!!!

tak ada rasa? patut seller trus call kkm.. mungkin customer ni masalah hilang deria rasa.. bersebab . kan sekarang tgh wbak..

Bersyukur lh kek dgn harga rm10, berpatutan tu barang sekarang dh Mahal Cuba ko buat sendiri baru ko tau harga bahan nk buat kek n penat ko buat kek nk sedap mcm rasa Kayangan tp modal seciput so ko buat sendiri bahan2 kek tu ya. Jgn tau nk komen je

 

Bagusnya kek bajet dia siap tapak kek lg, mcm sayapun jual kek bajet rm10 sambil niat nak jual murah sbb semua org mmpu boleh beli niaga sambil bersedekah.. Jgnlah sampai malukan org, klu rasa kek tu tak sedap ckplah baik2 ni mcm sengaja nak jatuhkan perniagaan org..

Aku tak pernah lg kena mcmni minta dijauhkanlah dari org mcmni.. Aku klu berniaga benda yg aku tanya cerewet ker tak? Klu jenis bnyk gaya mmng tak nak berurusan susah nnti..

 

RM 10 / WHOLE KEK ???

Wahai bakers sekalian. nk letak harga kek tuh biar laa berpada2 .. jgn penat jew dpt.. silap2 negatif aje yg dpt.. cake board , kotak , pisau, topper, lilin jgn lupa kira plak.

Yg tukang buang kek ni .
anda pasti ke x de rasa ape ? fresh cream tuh da tentu2 ade rase lemak2 n vanilla.. bakers ni siap letak oreo lg(seperti dlaam gmbr) . masih x de rase ??? mgkin awak da hilang deria rase..

Baru baru ni beli kek birthday utk anak.. cantik.. serius cantik.. tema frozen. Malas nk up gambar.. nnt tuan nya ada pulak di sini. Harga termasuk penghantaran rm120 kot. Ke rm127 tah. Makan makan masin wei.. manis gagah lagi. Bila potong dia berderai. Sbb keras sangat.. mmg frust.. sbb atleast rasa macam kek span ringan tu pn takpe dah… buat ambk gambar je la tp takde la smpai nk viral kn beliau. And takda la pulak kita bgtahu seller. Kang kecik hati pulak.

Pnh jge order.. bkn kek bajet.. dgn baker lain la (bkn tt) dh la hangit , xleh mkn langsung … Bila kita ckp kita bkn kaki viral.. tp hrp improve lg… Dh la salah wrna , hangit last mnute bake , pdhl kita tmph awl.. nk cncel order.. ksian sbb fkr dia dh bli brg.. Dia pny melenting mcm salah kita.. hrp baker tu insaflah dn terbuka..pstu play victim.. kata belum lg y pnh komplen.. dh hrtu awk bg kek hangit kt sy.. xkn sy nk puji

 

Usah berkecil hati, buang dlm tong sampah, itu RezekiNya buat semut. Dia x nak mkn sudah.
Duit dia, kek anda.
Dia nak viral, biarkan je. Kat Malaysia nih, menda ² viral bermusim skjp je, lama² diam jgk. Hu hu

 

Sumber: Ain Syaf | OhBulan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *