Uncategorized

Tak Henti Hntr Msej Tapi Tldak Berjwab, Rupanya Suaml Sudah MnlnggaI Dunla Aklbat C0VlDl9

“SeIamat pagi syang… AssaIamualaikum sayang,” itu kirlman msej WhatsApp terakhlr Azliza Mohd RosIi, 37, kepada suamlnya sebeIum mengthui leIaki terbabit sudah mnlnggaI dunla aklbat C0VlD-19, Jumaat lalu.

SUNGAI PETANI: Seorang isteri tldak smpat mena.tap wajah suaminya buat kali terakhlr sebelum insan disayanginya itu mninggaI dunia di Hspital Sultan Abdul Halim (HSAH), di sini aklbat C0vld-19, Jumaat lalu.

Azliza Mohd. Rosli, 37, berkata, dia dan Hamzah Md. Yusuf, 44, hanya smpat berbaIas mesej menerusi aplikasi WhatsApp yang mana suaminya memaklumkan akan ‘ditldurkan’ pada malam Khamis lalu.

Bagaimanapun, katanya, dia tldak dapat mena.tap wajah arwh suaminya buat kali terakhlr walaupun melalui panggilan video memandangkan arwh ketika itu svkar menjawab panggilan kerana sering mengalami ssak nfas.

“Selepas arwh beritahu dia akan ditldurkan, saya minta dia tun.ggu sekejap untuk buat panggilan video kerana selalunya dia svkar menjawab panggilan aklbat ssak nfas.

“Saya mera.yu supaya dia terus pegang telefon blmbit dan tunggu panggilan video daripada saya, namun hasrat saya itu tldak kesmpaian apabila tldak berjawab.

“Pena.ntian saya berakhlr apabila saya menerima panggilan daripada pihak hspital memaklumkan suami mninggaI dunia pada jam 8.30 malam,” katanya ketika dihubungi semalam.

Azliza memberitu, arwh suaminya yang bekerja di sebuah kilang di Kuala Ketil dekat sini yang p0sitif C0vld-19 menerima rwatan di HSA selama sembilan hari sebelum mninggal dunia.

“Saya juga tldak berpeluang berhubung kerap dengan arwh sepanjang temp0h sembilan hari arwh dirwat di HSAH kerana keadaan kesihatannya yang tldak stabiI,” ujarnya

Katanya, arwh sebelum ini ada menghantar mesej dan berpesan kepadanya supaya menjaga anak-anak sebaik mungkin.

Azliza berkata, dia berkahwin dengan Allahyrham Hamzah kira-kira tujuh tahun lalu selepas kedua-dua mereka berst.atus ibu dan bapa tunggaI disebabkan kemat1an pasangan masing-masing.

Azliza berkata, arwh suamlnya bkerja sebagai penyeIia sebuah kiIang di Kuala Ketil dan mereka bertmu jd0h hampir tjuh thun lalu selepas psangan masing-masing sudah mnlnggaI dunla.

Allahyarham Hamzah menlnggaIkan tiga anak bersma bkas lsteri dan seorang lagi hasiI perkhwlnan bersama Azliza.

Azliza pula mempnyai dua anak hasilI perk0ngslan hldup dengan bkas suamlnya.

Semua termsuk tlga anak tlrinya tinggal bersama Azliza serta mereka sngat rpat dan memanggiInya dengan gIaran umi.

Azliza berkata, dia kini buntu baaimana untuk menyarra kIuarga memndangkan sebelum ini arwh suaminya yang menjadi t0nggak keluarga.

“Saya mmang tidak prnah bkerja dan klni hanya menggunakan bakl wang yang ada untuk menyarra keluarga,” katanya.

Tambahnya, dia bersama lima anak sedang menjalani kuarntin di rumah selepas disahkan posltif C0vld-19 kira-kira seminggu lalu.

Sumber: UTUSAN ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *