Uncategorized

Hairan Mai slalu jamu aku makan nasi guna periuk yg sama. Anak2 pun makan. Satu hari aku tergerak hati utk check hp dia. Terkejut bila bc msg mai dgn lelaki warga indon

Gambar sekadar hiasan. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini. Mohon kongsi jika bermanafaat dan mohon maaf jika ada tersilap dan salah.

Isteri aku sgt suka page ni..aku hrp dia baca tulisan aku dan kembali kepangkuanku.. maafkan abg syg. Isteriku adlh graduan uia..dulu sblum aku knl isteri aku..aku dh ada isteri..tp isteri aku yg dlu curang..yg curang itu biarlah aku namakn dia Mai.

Mai setahun lebih x balik rumah sbb ikut laki lain..hari2 Mai msg aku mntk cerai..tp aku x ceraikn Mai sbb sygkn anak2..aku ada 2org anak lelaki..kdua2 tggal dgn aku sbb Mai gilakan laki lain..Mai abaikn anak2…

Di saat aku sedih,dan masih mnghrapkn isteri aku pulang, aku knl isteri aku yg skrg..aku namakan dia Ain..masa aku knl dia,dia masih bljr di uia..mula2,aku niat cuma utk isi keboringan hidup aku..aku xde niat lgsung utk bernikah dgn Ain..aku msih sygkn Mai dan mnghrpkn dia pulang..

Since Ain tggal dlm asrama,dan aku krja x jauh dr Uia,aku byk jemput Ain bwk dia keluar…aku kenalkn Ain pd kwn2 aku..tp blkg Ain,aku bgtau kwn2 aku yg aku xde niat utk nikahi Ain..

Tp makin lama aku knl Ain,makin nmpk ketulusan hati dia..aku puji budak2 uia..mereka jujur..amanah dan brtggungjawab dlm diri Ain,xde lgsung nmpk sifat penipu..dia jauh beza dgn Mai.. prkahwinan aku dgn Mai,sntiasa penuh dgn makian..x hormat aku sbgai seorang suami..

Malah Mai jgk msej maki2 keluarga aku agar aku dpt menceraiknnya..dayusnya aku ketika itu sbb brtahan dgn Mai..tp demi anak2,aku prtahankn.. Bila aku makin trtekan dgn prmntaan Mai utk ceraiknnya,aku makin rapat dgn Ain..aku dpt rasa aku makin jatuh hati dgn Ain..kwn2 nasihatkn aku utk lpskan Mai dan serius dgn Ain..

Aku bwk Ain jmpa anak2 aku..pd awalnya anak2 aku mcm kekok..mereka mcm x dpt terima kehadiran Ain…aku fhm,mereka memerlukn ibu kandung mereka,iaitu Mai..oleh kerana aku dan ain berasal dr 1 negeri,ketika hari raya,aku bwk Ain dtg jmpa fmly aku.

X ku sngka smua family aku trlalu suka dgn kelembutan Ain..mereka nasihatkn aku utk lpskan Mai.. Aku mula trima Ain..aku nasihatkn ain utk serasikn diri dia dgn kdua2 anak lelakiku…seorang berumur 14,dan seorang lg umur 12…ain x kisah..

Dia cuba sedaya upaya utk adapt dgn anak2 aku..aku selesa dgn layanan ain pd anak2 aku..lama2 anak2 aku sygkan ain.. shinggakn mereka x prnh brtanya lgsung tentang ibu mereka,Mai…aku mula dpt lupakan mai…aku mula sygkan ain..satu hari,mai msej aku lg utk mntk cerai.

Aku stju..aku suruh dia angkat call utk aku lafazkan talak..mai terkejut…aku call berkali2 tp dia x snggup pula nk angkat…aku tnya pndpt anak2 aku,mereka setuju utk aku lpaskn ibu mereka…korang dpt bygkn btapa trluka hati anak2 aku sbb diabaikn seorang ibu.

Sampai x kisah dh anak2 aku bila ibu dorang xde..aku tnya pndpt mak aku,adik beradik aku yg lain..smua stuju utk aku lpskn Mai..aku buat istikharah..aku x nmpk bahagia dgn mai..akhirnya slps solat mgrib,setelah berkali2 aku call Mai tp x angkt,aku text dia…aku ceraikn dia…

Dipendekkan crita,stlh pnceraian kami selesai,aku kahwini Ain..sumpah aku bahagia dgn Ain..anak2 aku smua sygkan Ain..dorang totally lupakn ibu kndung dorg…bila aku suruh call tnya khbr ibu dorang,mcm2 dorang mengelak..

Ain mmg pndai ambk hati anak2 aku…makan minum anak2 aku smua dia jaga..anak aku lapar pkul 3 pg,dia bangun masak…ain mmg suka masak..aku puji dia..anak2 aku dr kurus kering dh jd gemuk2 sbb ain suka masak..dlu dgn mai,anak2 aku slalu makan maki…

Bila mai tgk aku bahagia, dia mula cari pasal dgn aku..cuba nk robohkan rumhtgga aku dgn Ain…dia hasut anak2 aku untuk bencikan Ain..tp anak2 aku x lyn..aku prnh terbaca msg mai dlm hp anak aku,mai bgtau anak aku yg ain selalu maki dia.

Sampai mcmtu skali dia ftnah ain..tp alhamdulillah,anak2 aku sygkn ain…walaupun mai lg tua 10 tahun dr ain,ain lg matang dlm melayani anak2 aku…aku rasa terlalu indah hidup dgn ain…

2bln lps,aku dpt rasa 1 kelainan antara hubungan aku dgn ain..aku jd cpt panas…aku selalu mrh ain bnda2 yg x patut..aku x tahu kenapa jd mcmni…aku jd bnci nk balik rumah..bnci nk tgk anak2 aku…aku jd panas tiap kali duk dlm rumah…aku smpai snggup tdo dlm kereta…

Kalau aku balik rumah pun,skejap2 sj..untuk tgk anak2 aku dh mkn ke blum..aku byk hbiskn masa lepak kat ofis. 1 hari tu…ain kena pegi outstation 3hr..lokasi tmpt dia outsation tu dlm 2jam dr rumah aku..aku kena uruskan anak2 aku…

Masa tu,aku cari point utk gaduh dgn ain..aku ckp,klau sygkn anak2 aku,balik masak..sdgkn aku tau mmg sukar utk dia drive 2 jam balik rumah smata2 utk masak kt anak2 aku..pdhl,ofis aku dgn rumah aku cuma 10 minit sj…

Boleh sgt kalau aku balik hntr mkanan kt anak2 aku..ain mntk aku tlg masakkn utk anak2 aku..sbb dia jauh..tp aku bls dgn kata2 yg menyakitkn hati…aku beza2kn ain dgn mai…aku tau ain terluka dgn kata2 aku..aku ckp kt ain,ko x layak utk jd ibu pd anak2 aku.

Hanya mai yg terbaik utk anak2 aku..aku tau terlukanya hati ain masa tu…hari tu aku balik rumah pkul 5.30…aku trkejut tgk ada makanan dlm rumah…aku tnya anak2 aku,spe hantar…anak2 aku jwb,ain orderkan delivery pizza utk dorang..

Lps tu,aku tgk ain slalu sakit2…slalu demam2…paling teruk dia muntah darah…aku gk slalu rasa x sht..hubungan kami mcm ada sesuatu x kena..aku jd makin x suka pd ain..tp hati syg… ntahla..aku xtau cmana nk ckp..bila jauh,aku rindu..bila ada dpn mata,seolah2 ada sesuatu yg x kena..ain ajak aku berubat..

Ain ckp dia dpt tgk dlm mata aku penuh dgn kebencian trhadapnya..ain hari2 ajak aku g jumpa ustaz…dia ckp dia selalu muntah darah…tp aku buat bodoh je sbb drh tu xdelah byk mana sgt…dlm masa yg sama,mai selalu dtg ofis aku…keluar mkn dgn aku…

Sampai tahap tdo dgn aku…aku totally abaikn ain… 3mggu lps..aku buat kputusan yg bodoh…aku halau ain keluar dr rumah aku…aku x ceraikn dia…tp aku halau dia..ni semua atas prmintaan mai utk tumpang tggal dlm rumah aku tu…

Rumah aku yg dulu hasil prkhwinan aku dgn mai,aku telah jual dan bahagiakn wang dgn mai..rumah yg skrg,adalah rumah share aku dgn ain…korg bygkn apa perasaan ain bila aku suruh dia keluar dr rumah dia sndiri smata2 sbb mai.

Ain mmg keluar dr rumah tu..aku tau hati dia remuk…tp aku xde rasa sedih ke apa ke…sbb aku ada mai..aku x nikah balik dgn mai..bila anak2 g skolah..aku bemesra dgn mai..buat mcm suami isteri..aku turut smua ckp2 mai…

Berhabisan utk mai…aku biarkan mai hntr whatsapp kt ain gmbr aku dgn mai tgh tdo sebantal..betapa teruknya mai sakitkan hati ain..anak2 aku walaupun anak kandung mai,tetap tnya aku mana ain..

Mereka btul2 sygkan ain..satu hari tu aku tergerak hati utk check phone mai…aku trbaca msg mai dgn seorang lelaki warga indonesia.. ya Allah aku x sngka apa yg telah trjadi…mai telah sihirkan aku…satu persatu aku baca perbualan mai dgn lelaki warga indonesia tu…

Salah satunya suruh masukkn drah haidnya dlm makanan aku…baru aku sedar tiap kali mkn nasi,mai selalu x mkn nasi yg sama dia masakkn utk aku…korang bygkn anak2 aku mkn nasik yg sama dr periuk yg dia masakkn utk aku.. aku baca lg msg2 tu..suruh letak sesuatu dlm bantal aku..

Aku slongkar kekabu bantal aku…jumpa sejenis kayu…aku x sngka mai sggup buat mcmni…sekelip mata aku terus sedar…aku halau mai serta merta…aku seolah2 mcm baru sedar dr mimpi…ya Allah apa yg aku dh buat pd Ain…

Aku call Ain lgsung x dpt..aku mntk no baru kt fmly ain,aku balik kg cr ain..tp ain xde..dorang mntk aku bg masa utk ain tenangkn fikiran..aku pegi ofis ain,ain ambk cuti tnpa gaji sbln..aku tau ain terluka…aku tau ain sedih..

Aku hrp sgt2 bulan puasa ni ain pulang kepangkuan aku..aku call byk hotel utk cek nama ain..tp xde..aku xtau di kt hotel mana skrg..ain mmg suka tenangkn fikiran kt tmpt2 cmtu…cuma skrg,aku xtau dia kt hotel mana..

Ain…maafkan abg..abg tahu ain suka buka page ni..suka crita kt abg tntang kehidupan rumhtgga dlm page ni..harini dugaan ni trjadi dlm hubungan kita…maafkn abg byk2 syg…abg byk lukakn hati ain…tnpa pikirkn perasaan ain..bg abg untuk jmpa ain..abg risaukn ain..

Abg critakn smuanya dlm page ni supaya ain tahu keadaan sbnr…sbb abg xde peluang utk brcakap dgn ain..abg janji abg akn jaga hubungan kita..maa atas segala kekhilafan abg..kwn2 smua,doakan ain pulang ke pangkuan saya… – Encik Z

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *