Uncategorized

[VIDEO] Tayang gaya di dalam & luar sek0lah, remaja diteg0r gigih nak nampak dewasa

Tidak perlu din4fikan lagi, generasi Z dan Alpha membesar dengan media sos!al yang berada di hujung jari. Ia membuatkan segelintir mereka berlumba-lumba untuk kelihatan ‘terpaIing’ hebat, apatah lagi sekiranya menerima pujian ramai.

Baru-baru ini, tind4kan seorang remaja perempuan yang seolah-olah berbangga apabila fizikal dan gayanya kelihatan lebih dewasa berbanding usia sebenar telah mengundang perhatian warganet di apIikasi TikTok.

Menerusi satu perkongsian video di platform tersebut, pelajar berusia 14 tahun itu melakukan perbandingan dirinya ketika berada di dalam dan luar sekolah terutama dari segi penampilan.

“Tak larat dah nak tunjuk IC. Tahun 07 tau!”

 

Berdasarkan kapsyen di dalam video, remaja berkenaan dipercayai tidak kisah sekiranya dikatakan kurang cantik di sekolah asalkan dirinya dilihat lebih ‘matang’ apabila berada di tempat awam.

“Biar tak lawa di dalam sekolah, janji di luar sekolah orang tak nampak macam 14,” tulisnya sehingga video tersebut meraih 2.5 juta tontonan.

Meninjau ke ruangan k0men, bagaimanapun rata-rata warganet meninggalkan pelbagai sindiran terhadap remaja terbabit yang disifatkan terlalu berusaha untuk kelihatan seperti golongan dewasa.

Malah, tidak kurang terdapat juga beberapa lndividu menyamakan penampilan berkenaan seperti segelintir golongan ibu yang sudah memiliki ramai anak.

Dalam sekolah 14 tahun, luar sekolah 41 tahun.

Budak sekarang macam mak orang.

Tak best pun nampak terlebih dewasa.

 

Cuba la ‘enj0y’ jadi remaja…

 

Meskipun dihujani kec4man, remaja terbabit dilihat tidak membalas sebarang k0men berhubung perkara tersebut. Alahai, asalkan awak pandai jaga diri dikkk!

Sumber: TikTok @_deknaasayang

Via omm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *