"Dakwa wujud fakta tak betul" reaksi Ali Puteh selepas keputusan Mahkamh - Menujukebenaran
Hiburan

“Dakwa wujud fakta tak betul” reaksi Ali Puteh selepas keputusan Mahkamh

BARU saja menarik nafas lega setelah menang kes s4man fitn4h, b4lu Allahyarham Abam iaitu Nor Hidayah Mohd Ali terpaksa kembali ke mahkamah sedikit masa lagi.

Ia susulan adik iparnya yang juga pelawak Ali Puteh bercadang untuk memfailkan rayuan berhubung keputusan Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur pada Jumaat yang berpihak kepadanya.

Menurut Ali Puteh atau Syed Ali Mubarak Syed Mohd Ridzuan, 33, dia mendapati wujud beberapa fakta yang tidak betul sepanjang perbicaraan berlangsung sejak dua tahun lalu.

“Alhamdulillah selesai di Mahkam4h Sesyen. Saya akur dengan keputusan, tapi saya akan buat rayuan di Mahkam4h Tinggi.

“Ada beberapa fakta yang tak betul namun saya tak boleh beritahu kerana ia akan ganggu proses di Mahkam4h Tinggi nanti.

WhatsApp Image 2022-02-18 at 1.26.25 PM

Hidayah menang kes sam4n terhadap Ali Puteh.

“Saya diberi masa selama 14 hari untuk buat rayuan,” katanya kepada mStar pada Jumaat.

Terdahulu, Hakim Mahk4mah Sesyen Kuala Lumpur, Zulqarnain Hassan membuat keputusan yang berpihak kepada Nor Hidayah dan memerintahkan Ali Puteh membayar ganti rvgi sebanyak RM60,000.

Pada Mei 2020, Nor Hidayah, 31, memfailkan saman fitn4h terhadap Ali Puteh berhubung kenyataan yang dibuat pelawak itu di akaun Instagram miliknya yang antara lain menggambarkan dia sebagai seorang yang tidak bertanggungjawab.

Saya diberi masa selama 14 hari untuk buat rayuan

ALI PUTEH

PELAWAK

Sementara itu ditanya tentang keyakinannya untuk mencabar keputusan berkenaan di peringkat yang lebih tinggi, Ali Puteh berkata dia sekadar mahu menggunakan saluran perundangan yang ada.

“Saya ada ruang untuk merayu sebab ada beberapa fakta yang tak betul. Jadi saya akan kongsikan di Mahk4mah Tinggi nanti.

“Apa pun keputusan hari ini saya okey saja, saya akur. Saya tak marah atau nak meng4muk… saya horm4ti keputusan mahkam4h,” katanya.

WhatsApp Image 2022-02-18 at 1.28.17 PM

Ali diperintah oleh mahkam4h untuk membayar ganti rvgi sebanyak RM60,000 kepada Hidayah.

Ditanya sama ada dia sudah bersedia dengan kec4man netizen selepas kalah dalam kes s4man fitn4h ini, Ali Puteh berkata dia sudah menjangkakannya.

“Saya dah bersedia… menang pun kita kena (kec4m), kalah pun kita kena. Jadi saya tiada masalah dengan netizen.

“Sebab kita tahu apa yang berlaku. Kalau saya share di media sosial, ia akan jadi masalah di Mahk4mah Tinggi nanti,” katanya.

Sumber : m star

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button