Allahuakbar, Ibu Achey Dikhabarkan Telah Hembvskan Nafas Terakhir Sebentar Tadi. Ini Punca Pemergiannya - Menujukebenaran
Uncategorized

Allahuakbar, Ibu Achey Dikhabarkan Telah Hembvskan Nafas Terakhir Sebentar Tadi. Ini Punca Pemergiannya

Pelawak terkenal tanahair, Achey dari kumpulan Bocey memaklumkan ibunya telah kembali kerahmatullah sebentar tadi.

Berita pemergian ibunya telah dimuat naik di dalam akaun FBnya sebentar tadi ketika masih di atas motor dalam perjalan pulang daripada kerja.

Salam takziah Achey dan keluarga.YA

Bzrikut perkongsian Achey di Ig

“ALLAH… PERMUDAHKAN perjalanan mak di sana Kami redha ya Allah… achey atas moto lagi mak baru balik kerja

Mak baik.. mak pergi bulan yang baik…

MOGA MAK JALANI WAKTU YANG TERINDAH… al fatihah…

Kredit: Achey

Achey terpaksa memberhentikan motorsikal di tepi jalan akibat tidak dapat menahan kesedihan selepas menerima berita kem4tian ibunya

Rata-rata rakan artis dan pengikut Achey mengucapkan takziah di atas kehilangan tersebut

“Salam takziah achey & keluarga..Al Fatihah disedekahkan buat arwah mak achey.moga ditempatkan dikalangan org2 yg beriman & beramal soleh..amiinn” Komen seorang netizan

Achey sebelum ini telah memaklumkan keadaan kesihatan ibunya yang tidak begitu baik dan dimasukkan ke dalam wad baru-baru ini.

Semoga dengan kemuliaan Ramadan ini, roh ibunya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan roh mereka yang beriman.

 

Achey Sanggup tangguh semua kerja..

Sebelum ini,  Demi ibu tercinta, pelawak, Achey menangguhkan semua urusan untuk berada di ibu tersayang, Ngaisah Hassan yang kini ditempatkan Hospital Besar Segamat, Johor.

Kata Achey atau nama sebenarnya, Mohd. Nasir Hamzah, sekarang dia hanya mahu menumpukan sepenuh perhatian terhadap kesihatan ibunya yang tidak menentu.

“Maaf rakan-rakan media tak dapat nak menjawab semua pertanyaan. Saya masih fokus kepada kondisi emak yang sentiasa berubah-ubah.

“Jika ada ruang masa untuk tuan puan semua, dapatlah mendoakan kekuatan mak saya,” katanya menerusi Instagram.

Sementara itu, isterinya, Nur Hassanah Yahya atau Anne memaklumkan, ibu mentuanya yang sudah mencecah 74 tahun itu berada dalam keadaan kritikal namun tidak menjelaskan lebih lanjut mengenai penyakitnya.

Semalam, Achey  memuat naik satu video yang menunjukkan dirinya dalam perjalanan pulang ke kampung di Johor. Dia bergegas balik kampung sebaik menerima perkhabaran mengenai ibunya yang sebelum ini kerap keluar masuk hospital.

“Kami tangguhkan dahulu kerja-kerja yang ada. Kesihatan mak merosot. Doakan mak saya semoga baik-baik. Mak kuat. Insya-Allah,” tulisnya dengan ringkas.

Pada Jun tahun lalu, Ngaisah pernah dimasukkan ke wad berpunca daripada masalah di saluran pankreas yang juga dikatakan penyakit jarang dijumpai hingga menyebabkan berat badannya susut lebih 20 kilogram

Sumber: suaramerdeka

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button