“Bukan hanya di muka tapi sluruh badan..”- Kec0h gambar tangan jadi pendebatan netizen, Ust Kazim jelaskan sak1t sebenar yang dialami - Menujukebenaran
Uncategorized

“Bukan hanya di muka tapi sluruh badan..”- Kec0h gambar tangan jadi pendebatan netizen, Ust Kazim jelaskan sak1t sebenar yang dialami

Pendakwah terkenal, Dato’ Ustaz Kazim Elias merayu kepada orang ramai untuk membantu mengubati penyakit yang ditanggungnya ketika ini

PENJELASAN DUKE ADA DI BAWAH SEKALI

Perkara tersebut telah dikongsikan menerusi laman Facebook peribadinya sebentar tadi.

“Siapa yang boleh tolong ubatkan saya? Tolonglah. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul bebanan.

“Pada Allah kita berserah,” tulisnya kepada lebih sejuta pengikut Facebook.

Dalam tempoh dua jam, posting itu meraih lebih 72,000 tanda suka dan turut dihujani lebih 23,000 komen.

Pada 1 Oktober 2021 melaporkan Ustaz Kazim berada dalam keadaan kurang sihat dipercayai terkena buatan orang.

 

  

 

       

Beliau ketika itu mend.akwa menemui kotak berisi a.bu dan gambarnya yang diba.kar di pusat pengajiannya.

Menerusi paparan itu, beliau mende.dahkan punca sebenar kaki dan betis kirinya membengkak sehingga menyukarkannya untuk berjalan.

“Ini dijumpai di tempat laluan tempat saya mengajar di al-Barakah Pusat Pendidikan al-Barakah di Manjoi. Laluan itu untuk saya sahaja. Kita jumpa abu dan dalam abu itu ada gambar saya yang dib.akar.

Saya tunjukkan sebagai satu pengajaran. Selepas kejad.ian ini kaki saya membengkak. Mula-mula kita ingat bisul, rupanya bukan.

Kaki kiri saya membengkak dan nak sentuh, jalan pun tak boleh. Ini kadang-kadang kita pun tak tau apa benda. Cuma kita pandang baik pada Allah SWT, Allah bagi ini nak naikkan darjat, nak hapuskan dos akita. Insyallah, Allah maha mengetahui,” de.dah beliau.

Kata Ustaz Kazim, bagaimanapun beliau masih bertahan dengan kes.akitan itu dan berharap tidak dimasukkan ke h.ospital.

“Sejak dua minggu kita buat rawatan Islam, pelbagai ubat dah kita guna dan alhamdulilah keadaannya banyak berubah cuma masih s.akit,” ujarnya.

Jelas Ustaz Kazim, kesukaran yang ditanggung juga tidak menghalang beliau untuk terus mengajar kerana itu merupakan tugas yang paling disukai beliau.

        

Sy rs sy perlukan pertolongan utk sesiapa baik doktor atau drp perubatan alternatif utk merawat sy.Sakit, gatal, gelisah, pedih dan pelbagai perasaan sy selama ini tak boleh lg sy sorok.Sy tidak boleh tido seharian sejak berbulan yg lepas.

Sy bimbang dgn keadaan sy ini akan menghilangkan sy dr dunia dakwah sy.

Walaupun sakit tetapi tetap sy terima semua jemputan ceramah dan pgrm.

Kadang2 sy masuk dan keluar dr tempat ceramah dgn tergesa2 kerana tak dapat menahan kepedihan dan kesakitan yg ditanggung.Walau kadang2 dilabel sombong kerana x beramah mesra dgn pendengar spt dulu2 ttp tetap sy tabahkan hati sbb sy tau org ramai tidak tahu keadaan sebenar sy.

Terima kasih pd yg menawarkan bantuan dan nasihat kesihatan kpd sy.Sy dah berusaha berubat di banyak tempat tp belum diberi keizinan oleh Allah.

Mgkin ada di kalangan tuan/puan yg boleh membantu sy maka dgn itu sy siarkan gambar lengan effect khas itu sbg kiasan.

Sy jgk memohon maaf jika selama ini perkataan dan tgkah laku sy mengguris hati anda.

DUKE.

 

   

Kredit : Kosmo/FB

sumber: LunaMaya

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button