Uncategorized

“Dah lapan bulan ni kan, ada pengganti?” – P4ksa Shuib kahw1n lagi secara ‘live’, Rosyam Nor diselar bi4dap

Petaling Jaya – Ekoran kece.loparan mulutnya yang disifatkan tidak s.ensitif berhubung status duda pelawak Shuib pada siaran langsung Anugerah Meletop Era 2022 AME2022 malam tadi, pelakon Datuk Rosyam Nor menerima kec.aman hebat netizen.

Rosyam atau nama sebenarnya, Mohamed Noor Shamsuddin yang bertindak sebagai penyampai anugerah bersama dilihat melakukan p.rovokasi sepertinya memaksa Shuib, 38, untuk menamatkan status duda sekali gus menimbulkan situasi kurang menyenangkan di atas pentas.

Sekadar info, Datuk Mohamed Noor Shamsuddin atau lebih dikenali sebagai Rosyam Nor merupakan seorang pelakon, penerbit dan pengacara Malaysia dan sepupu Faizal Hussein.

Anugerah dan penghargaan beliau termasuk empat Anugerah Skrin dan lima Festival Filem Malaysia. Beliau juga telah menerima pengiktirafan daripada The Malaysia Book of Records sebagai Pelakon Yang Paling Banyak Menerima Anugerah.

Jawab Balas Shuib

Rosyam Nor tanya Shuib dalam stesen televisyen nasional kau duda terhangat sekarang. Dah lapan bulan ni kan, ada pengganti?.

Shuib nampak sangat tak selesa dengan soalan yang ditanyakan tetapi berjaya menangani situasi berkenaan secara profesional, namun Rosyam terus mem.aksa untuk jawapan, ciap seorang pengguna Twitter.

Sementara itu, ada dalam kalangan netizen yang menyifatkan perbuatan Rosyam, 55, sebagai b.iadab.

Tidak berniat untuk tidak menghormati Rosyam Nor tetapi dia biadab atau bagaimana?. Kasihan Shuib kena jawab dan terpaksa senyum. Ingat kelakar ke? Tolonglah matang sikit, coret seorang netizen.

Malam tadi, disebabkan acap kali diasak soalan tentang status duda, diminta moveon dan mencari pengganti isterinya, Allahyarham Siti Sarah, Shuib secara spontan berkata: “Kau apa hal? Lu ingat lu g.angster ke?”.

Bagaimanapun, barangkali untuk meredakan suasana t.egang, Shuib atau nama lengkapnya, Shahmira Muhammad menerangkan, bahawa dia hanya berseloroh atau berlakon di atas pentas.

Kehidupan Shuib bersama empat anaknya sering menjadi perhatian umum selepas Siti Sarah mening.gal dunia pada 9 Ogos tahun lalu a.kibat ja.ngkitan C.ovid19.

Antara Reaksi Orang Ramai

Tula. Tgok mlm td pun mcm tak sepatutnya rosyam nor ckp mcmtu.

Melawak k.asar sahaja x dak niat apa apa , sapa yg biasa melawak k.asar ni dia paham jgn amik hati lau berkawan ngan org utaqa memang k.asar.

Agak la. Perasan jugak smlm. Tak sepatutnya la bgurau mcm tu atas s.tage blakang2 ok la kot.

Atas pentas mcmtu semua tak betul, aku x fikir selain wayang atau berlakon pentas hiburan cuma d.usta semata mata.

Kredit : Kosmo/IG

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *