Uncategorized

Pelanggan Tak Puas Hati Harga Nasi Kandar, Sekali Netizan Perasan Benda Lain Kat Resit

Tvlar lagi sekeping resit tertera harga RM30.20 bagi hidangan sebungkus nasi kandar berlauk ayam, dua ketul sotong ber saiz kecil dan separuh telur masin yang di.kongsi pengguna ketika di sebuah restoran dipercayai di negeri ini semalam.

Melalui dua keping gambar yang di kongsi di laman Faceb00k Penang Press itu, harga yang dikenakan pelanggan tersebut termasuklah tiga keping papadom ber.nilai RM2, cukai jualan dan perkhidmatan (SST) dan amaun digenapkan.

Bagaimanapun, harga yang dipapar.kan pada sekeping resit yang dikaburkan nama restoran itu hanya sekadar menyenarai ringkas lauk yang dibeli sebagai nasi campur.

Perkongsian itu mendapat pel bagai reaksi netizen dengan rata-ratanya mendakwa harga yang dikenakan restoran berkenaan di.anggap berbaloi dengan lauk yang diambil.

Netizan Perasan Benda Lain

“Lain kali nak ambik lauk tanya harga lu (dulu)..kalau berbaloi baru ambil..nak malu apa aiihh…,” kata Lina Anip.

Sementara itu, Fadzli Zul pula berkata: Mesti salah kira ni, tidak apa nanti bos kedai call (telefon) dia balik. Jangan risau”.

Pada 24 Mei lalu, Kosmo! Online melapor kan seorang pengguna berkongsi harga mengenai sepinggan nasi kandar berlaukkan seketul ayam goreng dan telur masin di sebuah restoran nasi kandar di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas di sini iaitu RM27.

Sehari kemudian, pengguna media s0sial dipercayai pelanggan sebuah restoran berkenaan tampil menjelaskan mengenai kesilapan juruwang berhubung harga nasi kandar berharga RM27 sepinggan sebaliknya berharga RM13.30.

SUMBER: KOSMO! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *