Uncategorized

Pasukan luar datang Malaysia, pihak pengurusan sediakan l0ri sayur angk0t beg?

Beberapa hari lalu, Malaysia telah menerima kunjungan pasukan kedua Kumpulan E dalam menghadapi perlawanan Pusingan Akhir Kelayakan Piala Asia 2023.

Antara negara yang datang ke Malaysia untuk berentap di Stadium Bukit Jalil pada 8 hingga 14 Jun ini adalah Bangladesh, Bahrain dan Turkiye.

Namun begitu, perkongsian ketibaan para pemain dari negara-negara tersebut di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) telah mendapat perhatian ramai setelah dikongsikan di laman Faceb00k rasmi Football Association of Malaysia (FAM).

Angkut beg guna l0ri sayur?

Melihat resp0n netizen terutamanya di laman Twitter, ada yang berasa pengangkutan yang membawa beg-beg serta peralatan pemain sangat tidak sesuai kerana menggunakan kenderaan seperti l0ri sayur.

Kalau Mat Salleh mesti bagi yang 5 bintang?

Luahan yang disuarakan oleh pengguna Twitter dikenali sebagai daudghani83 itu dilihat mendapat sokongan ramai kerana merasakan kenderaan tersebut sangat tidak kena memandangkan ia menunjukan taraf kredibiliti kita sebagai tuan rumah.

Rata-rata menyuarakan rasa kurang senang di ruangan komen dan berasa kec3wa melihat layanan yang diberikan pihak FAM kepada pemain luar kerana ia mungkin boleh menyebabkan berlaku persepsi bur0k ke atas pengurusan kita.

Driver lori cuti kot, tu sewa lori sayur.

MaIukan sukan Tanah Air.

Member ingat main b0la, sekali kena layan macam datang nak kerja.

Rasanya dana bola sep4k puluhan juta?

Untuk letak barang je rasanya.

Walau bagaimanapun, ada juga yang bersangka baik mungkin lori berkenaan hanya digunakan untuk mengangkat barang-barang sahaja dan bukannya para pemain tersebut.

Mereka juga beranggapan baahwa budget yang diperuntukan untu mengangkat beg serta peralatan pemain hanya tersedia untuk lori sebegitu dan ia bersesuaian dengan kemampuan FAM.

Mungkin ada pakej yang dipilih negara tersebut?

Tu je kot yang mampu..

Memang barang2 angkut pakai lori sayur.

Setakat ini, belum ada sebarang penjelasan daripada pihak FAM dan ia mungkin cuma salah faham yang terjadi disebabkan gambar-gambar yang diambil serta dikongsikan itu.

Apa-apa pun diharap hal tersebut tidak menjejaskan nama baik negara dalam dunia sukan terutamanya di mata negara-negara lain di luar sana.

Sumber: Twitter @daudghani83, Facebook FAM

Via omm, ihangat

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *