Uncategorized

“Ingatkan Tester” Wanita Tengah Beli Isi Durian, Makcik Sebelah Selamba ‘Sambar’ & Makan Durian Orang

Ketika nak beli sesuatu makanan terutamanya buah-buahan pasti peniaga akan berikan tester untuk kita rasa sama ada buah tersebut elok atau tidak dari segi rasa dan kualiti bukan? ianya juga satu bentu markerting untuk membuktikan buah yang dijual berkualiti dan berada dalam keadaan yang elok.

Pun begitu lain pula ceritanya dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana seorang mak cik selamba makan durian orang mencuri perhatian ramai.

Menerusi video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikTok iaitu @yusifadila, dapat kita lihat dia sedang sibuk melihat peniaga mengasingkan isi daripada buah durian yang telah dipilihnya.

Bagaimanapun tiba-tiba datang seorang mak cik selamba laju mencapai seulas daripada bekas itu dan makan tanpa rasa bersalah.

Terkejut dengan situasi tersebut, wanita itu hanya mampu melihat dan berdiam sahaja malah serba salah untuk menegur makcik tersebut kerana menganggap ianya hanya sekadar durian.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen juga terkejut dengan situasi tersbeut namun menganggap mungkin makcik tersebut menyangka ianya tester yang diletakkan untuk pembeli merasa kualiti buah itu.

Bukan itu sahaja, ada juga netizen yang akui tidak gemar dengan sikap segelintir individu yang tidak beradab dan mengambil sahaja tanpa bertanya dahulu.

Netizen juga akui masih ada sebilangan pembeli yang memegang isi durian sewaktu peniaga sedang membukanya untuk merasa dengan tangan kualiti durian tersebut malah mengangkap ianya salah satu sikap yang tidak wajar untuk dilakukan.

Antara komen warga maya:

“kalau saya penjualnya pasti akan saya tegur”
@muhmu89:itulah perlunya pendidikan,ilmu,sopan santun,etika dan adab..

@alibiii:tegur aja kak, kebiasaan dikira taster, padahal itu duren jarang ada taster

@Yusi Fadila NAMAKU:gak papa gengs aku gak marah kok , cuma kaget aja .. mana lagi ngonten pulak pake 3 Kamera

@Putri Zalfira:ya allah ngakak bngt kk

@single moms:kalo aku sebagai ibuk tu,kalo sempat di tegur malu nya sampai ubun”

@Ressy Dyne:gpp lah kak berbagi,mungin ibuk ny teringin sangat..

@JayYanto:gpplah itung itung rezeki wkwkwkw
tpi kaget sih asli kalo jadi kknya.


“kalau saya, sambil ketawa sambil tegur”

“bersangka baik sahaja, dia ingat test.. halal jela..”

“sekurang-kurang nya tanya la kan sebelum ambil, kesian juga tengok”

“bersangka baik sahaja, dia ingat test.. halal jela..”

 

“itulah perlunya pendidikan, ilmu, sopan santun, etika dan adab”

 

Sumber tiktok&yoy network

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *