Isu Pelawak Cabut Tudung, Ini Tindakan Yusuf Azmi Buat Pemilik Kelab Mula Tak Senang Duduk - Menujukebenaran
Uncategorized

Isu Pelawak Cabut Tudung, Ini Tindakan Yusuf Azmi Buat Pemilik Kelab Mula Tak Senang Duduk

Pada Sabtu, rakyat Malaysia dikejut,kan dengan penularan sebuah video memperlihat,kan seorang pelawak wanita meng,hina Islam dengan menanggalkan tudung serta pakaian.nya ketika melakukan persembahan stand up comedy di sebuah kafe komedi di Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur.

Sebelum melaku.kan aksi tidak senonon itu, wanita itu mem.beritahu penonton dia seorang Melayu dan beragama Islam dan telah menghafal ayat al-Quran sebanyak 15 juzuk.

Yusuf Azmi Bersuara

“SELAMBA CABUT BAJU & TUDUNG LEPAS MENGAKU DIRI HAFAZ 15 JUZUK AL QURAN

” EH, Apa masalah engkau ni?? BIADAP!!

“INI SATU PENGHINA4N TERHADAP ISLAM!

“Berderau darah, Menggeletar satu badan saya tahan marah! Sejujurnya saya amat tersinggung dan marah dengan kelakuan seorang perempuan yang mengaku dirinya menghafal sebanyak 15 juzuk Al Quran dan kemudian membuka pakaian sehingga separuh b0gel di atas pentas (stand up comedy).”-tulis Yusuf Azmi

Hari Selasa nanti, Yusuf Azmi juga akan berjumpa pemilik Kelab untuk menuntut permohonan maaf secara terbuka

Sementara itu, atas ara.han Alex, Siti Amira mengabaikan soalan-soalan berkaitan penularan video tentang dirinya yang mencetuskan kemarahan netizen pada Sabtu.

Alex berkata, mereka tidak per.lu menjawab soalan soalan tersebut namun mem.beritahu apa yang berlaku telah disalah tafsirkan.

“Apa yang kami kata akan disalah tafsirkan,” katanya.

Pun begitu, Alex membidas pertanyaan pengikutnya sama ada Siti Amira gemar berb0gel di khalayak ramai seperti mana dalam video ber.kenaan.

“Adakah dia berbangga berb0.gel depan orang ramai? Saya tidak rasa jika dia seronok berbo.gel di khalayak,” ujarnya.

Ditanya mengenai insi.den itu sudah sampai ke pengetahuan pihak berkuasa, Alex memberitahu mereka tidak kisah akan perkara itu kerana sudah terbiasa dengannya.

Sementara itu, ber kongsi mengenai diri mereka, Alex mem.beritahu Siti Amira adalah seorang penuntut dalam bidang undang-undang selain bergiat aktif dalam kerja-kerja suka.relawan terutamanya tentang kesihatan men.tal.

Pasangan itu bertemu sebelum Cvdl9 melanda dunia dan ber.kongsi kegemaran yang sama iaitu menulis.

Semakkan mSt4r di saluran YovTvbe pasangan itu, Alex & Amy @ insta

Greenleafy.connoiseur, mereka banyak ber.kongsi tentang tip perhubungan dan seks seperti tip melakukan s3ks 0ral, s3ks secara ber.kumpulan, 0rg4sm, bis3ksval dan sebagai.nya.

Dalam beberapa video dikendali.kan Amy, pelawak itu dilihat hanya memakai baju dalam dan tan.gan kanannya turut mempunyai tato.

Video siaran langsung itu bagai.mana pun telah dipadam daripada Y0vTube pasangan itu.

Tindakan pelawak wanita menanggalkan pakaian dan hijab di atas pentas selepas mengaku menghafal 15 juzuk al-Quran mengejutkan ramai orang.

Boleh dikenakan denda tidak lebih RM3000
Susulan perbuatan menghin4 kesucian Islam, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) tampil mengeluarkan sebuah kenyataan rasmi.

Menurut Datuk Haji Mohd Ajib Ismail, pihaknya sudah mengambil maklum berkenan video yang tular itu dan katanya siasatan awal telah dilaksanakan.

Tegasnya, Jawi sama sekali tidak akan berkompromi dengan sebarang perbuatan yang bertujuan menghin.a dan mencem4rkan imej serta kesucian Islam.

Dato Hattan tampil mengulas dua isu yang berlaku buat dia rasa sedih

Pertama bila agensi memperdaya mak cik-mak cik dan orang tua untuk menunaikan ibadah haji dengan pakej tak masuk akal

Isu kedua pula, bila mana pelawak wanita cuba memperb0dohlan diri di hadapan khalyak ramai dengan menghin4 kesucian Islam

Menurut Hattan, jika pada awalnya pelawak tersebut tampil dengan dengan imej terbuka, ia tidak akan menjadi isu

Susulan perbuatan menghina kesucian Islam, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) tampil mengeluarkan sebuah kenyataan rasmi.

Menurut Datuk Haji Mohd Ajib Ismail, pihaknya sudah mengambil maklum berkenan video yang tular itu dan katanya siasatan awal telah dilaksanakan.

Tegasnya, Jawi sama sekali tidak akan berkompromi dengan sebarang perbuatan yang bertujuan menghina dan mencemarkan imej serta kesucian Islam.

Sebelum ini, viral sebuah video yang memaparkan seorang wanita tampil lengkap berbaju kurung dan tudung dan kemudiannya bertindak menanggalkan sehinggakan terdedah aurat di khalayak umum.

Wanita berasal dari Kuala Kangsar itu, Perak itu memberitahu dia berketurunan Melayu, beragama Islam dan sudah menghafal 15 juzuk al-Quran.

 

SUMBER/Kredit: TwoEKesah

Apa Pen.dapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Ko.men Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan ber.tanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang ter.lebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala ko.men adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga ki.sah-kisah lain yang menarik dan menghibur.kan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Jangan lupa like di bawah atau follow pa.ge kami. Terima Kasih

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button