Uncategorized

“Bila Tak Biasakan, Dia Tak Minta Atau N4ngis Kalau Tak Dapat,” – Ayda Jebat Pilih Tidak Terlalu Ded4h Anak Dengan Gajet

Kuala Lumpur – Pasangan selebriti Ayda Jebat dan Nabil Mahir memilih nama Ana Nayla bagi cahaya mata sulung mereka yang selamat dilahirkan pada 21 September lalu.

Ayda berkata, pemilihan nama itu dibuat kerana mempunyai maksud yang cukup besar dalam hidup dirinya dan Nabil.

Nayla membawa maksud sukses a.chiever, su.ccessful one manakala nama Ana pula kami pilih berdasarkan nama ibu kami.

Nama ibu saya Rohana manakala nama ibu Nabil pula adalah Diana. Jadi, kami mengambil nama akhir ratu hati kami dan diberikan kepada anak tercinta, katanya.

Menurut Ayda, banyak pengalaman yang diraih apabila impian bergelar ibu tercapai.

Pengalaman menjadi ibu memang is.timewa, saya takkan boleh beli di mana-mana. Saya dan Nabil sangat bersyukur dengan kehadiran permata hati kami. Sebagai ibu bapa baharu, kami sedang belajar bagaimana untuk menguruskan anak.


Setiap hari ada saja pengalaman baharu dan kami gembira menempuhi p.roses terbabit. Dalam pada itu, kami juga tidak mendapat tidur yang cukup, terutamanya Nabil kerana dia yang buat semua benda. Namun, perkara ini bukanlah satu hal yang besar asalkan kami ada dekat dengan Ana, katanya.

Penyanyi, Ayda Jebat berkongsi perkembangan permata hatinya, Ana Nayla yang kini mencecah usia 11 bulan.

Menurut Ayda, puterinya itu sedang untuk tidur, lebih-lebih lagi apabila berada di dalam kereta.

“Everytime masuk kereta, boss baby mesti mengantuk. Senang jaga. And boleh buka radio kuat. No worries, dia memang dari kecil boleh tidur bising-bising.

“Malam dia tidur je, mommy and daddy tengok movie,” kongsi Ayda.

Perkara tersebut dikongsikan penyanyi lagu Mata ini menerusi Insta Stories.

Malah, isteri kepada Nabil Mahir ini juga akui tidak terlalu mended4hkan Ana Nayla dengan sebarang gajet.

 

“No iPad, no iPhone. No cartoon bila dalam kereta. For now, kita tak biasakan dia dalam kereta even dekat rumah dengan gajet.

“No cartoon/TV/phone terutamanya masa makan, nak tidur. Playtime only boleh. Alhamdulillah shes very good girl.

“Bila tak biasakan, dia tak minta atau menangis kalau tak dapat,” tulisnya lagi.

Tanggal 1 Januari lalu, genap setahun usia perkahwinan Ayda dan Nabil dan cahaya mata sulung mereka itu dilahirkan pada 21 September 2021.

Terdahulu,Anak kepada penyanyi dan pelakon, Ayda Jebat iaitu Ana Nayla yang kini berusia 10 bulan mengalami m.asalah pada kulit sehingga merisaukan Ayda dan suaminya, Nabil Mahir.

Dalam hantarannya di Instagram Story, Ayda meluahkan keri.sauannya terhadap apa yang berlaku.

“Bangun pagi nampak baby macamni. Sesiapa tau kenapa? Al.lergic or an.ything? Pernah kena to you baby tak? Sedih kita tengok dia. Satu b.adan macamni,” tulisnya yang disertakan emoji bingung.

Dia turut menyertakan beberapa keping gambar yang memperlihatkan keadaan t.ubuh badan dipenuhi bintik merah.

Tidak tahan melihat keadaan anaknya, Ayda dan Nabil kemudian membawa Ana Nayla ke h.ospital bagi merujuk kepada doktor pakar kanak-kanak.

“Get wellsoon babyKoa,” tulisnya. Sekadar informasi, tanggal 1 Januari lalu, genap setahun usia perkahwinan Ayda dan Nabil.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber : https://www.mediahiburan.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published.