Uncategorized

“Ingat Peluk Bella Tadi…” Aksi Aliff Aziz Berpelukan Dgn Pelakon Wanita Terkenal Di Genting Highlands Tarik Perhatian Netizen

Pelakon Aliff Aziz dan Intan Najuwa mencuri perhatian ramai apabila sebuah rakaman video pasangan itu berada di kota keriangan Genting Highlands tular di laman sosial.

Menerusi platform TikTok, seorang pengguna @lovethv_ memuat naik video aksi dua pelakon itu saling berpelukan sambil Intan memegang tangan Aliff.

Meraih pelbagai tanda tanya dan spekulasi wargamaya, perkongsian berdurasi kurang 15 saat itu sebenarnya merupakan sebahagian daripada penggambaran drama terbaharu berjudul Jodohku Babysitter yang mengandingkan Aliff dan Intan sebagai pelakon utama.

“Diorang shooting drama jelah. Jangan salah faham #biasalahdramamelayu,” tulis penguna tersebut.

Sementara itu di ruangan komen, perkongsian tersebut mengundang variasi reaksi yang berbeza daripada wargamaya.

Dalam pada ramai yang tidak menyangka pelantun lagu Sayang Sayang Sayang itu bersentuhan dengan pelakon wanita, tidak kurang juga timbul rasa respek pada Aliff yang sentiasa membawa isterinya, Bella Astillah ke set penggambaran.

“@Amin & Iyda :Semoga Allah sentiasa pegang hati si lelaki untuk terus berpegang teguh dengan niat berubah demi isteri dan anak-anak.”

“@Akid Shaharuddin:Ingat aliff betul-betul berubah. Betul la kan Allah maha bolak-balikkan hati manusia.”

“@BUNGA APRIL:Huishhh kalau aku jadi bini dia. Tak sanggup duh kena shooting gini.”

“@Aien Risya:Tapi Aliif pergi shooting dia bawak wife dia. Itu yang respect dengan Aliff.”

“@ikmalmorata_:ni la cabaran bile berkahwin dengan pelakon.. hati kene kental.”

“@???????????:lahh Aaliff, dah berubah tapi why shooting macam tu? hmm.”

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 700,000 tontonan daripada warga TikTok.

 

Jodohku Babysitter merupakan drama 20 episod adaptasi novel karya Nureen Ahmad yang akan mula ditayangkan setiap Isnin hingga Khamis pukul 10 malam di saluran Astro Ria.

Selain daripada Aliff dan Intan, drama itu dibintangi Yuna Rahim, Ellyas Abdullah, Natasha Elyzza, Sharifah Shahora, Nina Juren, Isaac Iman dan Tayha Nazira.

Simbolik kisah suka duka Bella, Aliff Aziz

DUGAAN yang melanda rumah tangga pasangan sensasi, Bella Astillah dan Aliff Aziz hakikatnya mengukuhkan lagi ikatan cinta mereka.

Kebahagiaan dilalui kini bersama dua permata hati turut memberikan kegembiraan kepada ramai insan lain yang mendoakan ikatan mereka terus utuh.

Episod kelam yang menerjah kehidupan hingga menjadi perhatian ramai juga bertukar menjadi pengalaman paling berharga, sekali gus pelajaran terbesar dalam diri mereka.

Enggan menoleh ke belakang, jalan lurus di depan mata terbentang luas buat dua figura popular itu terus menikmati detik indah bersama.

Percaya dengan setiap yang terjadi ada hikmah di sebaliknya, Bella dan Aliff kian menghargai setiap kurniaan Allah dengan berikrar untuk terus bersama, telus mencintai dan saling menghargai.

Bagi menzahirkan segala onak duri kehidupan, Bella merealisasikan sebuah dendangan berjudul Tetap Di Sini sebagai saksi janji cinta mereka dengan penampilan istimewa sang suami.

Lagu ciptaan Mingaling, Amir Hasan, EzraKairo dan Roysten serta lirik oleh Amir Hasan, EzraKairo, Roysten dan pasangan itu sendiri juga merupakan kolaborasi pertama mereka.

Akui Bella atau nama sebenarnya Dayang Nabellah Awang Astillah, 28, single terbitan Universal Music Malaysia tersebut cukup dekat dengan apa yang dirasai dan dilalui kini.


PERTAMA kali berduet dalam sebuah lagu, Bella dan Aliff turut berkesempatan menyumbang penulisan lirik dalam lagu Tetap Di Sini.
“Ketika proses penulisan lagu, alhamdulillah saya dan Aliff diberi kesempatan untuk menulis lirik yang menterjemahkan perasaan kami.

“Lagu ini lebih kepada ‘move on’, jalan terus dan jangan fikir apa yang sudah pernah terjadi serta lebih kepada menghargai sesuatu yang ada sekarang.

“Antara pasangan juga mesti saling memaafkan dengan ikhlas dan lebih utama jangan membangkitkan perkara yang tidak perlu atau menyakitkan hati.

“Perlu diingat, setiap insan diduga dengan 1001 situasi, namun jangan cepat mengalah atau menyalahkan takdir,” katanya kepada Kosmo!.

Menurut pelakon drama Cinta Belum Tamat Tempoh itu proses rakaman juga dipermudahkan apabila suaminya banyak memberikan tip hingga segala-gala urusan dalam studio berjalan lancar.

“Boleh dikatakan proses rakaman sangat mudah kerana Aliff yang menjadi peneman dari awal sehingga semuanya selesai.

“Lagu ini juga sangat ‘catchy’ dan seronok untuk dibawakan sekaligus memudahkan saya mendendangkannya tanpa sebarang tekanan.

“Biarpun kami tidak lari daripada berdepan cabaran terutama membabitkan pandangan berbeza, itu bukan masalah, sebaliknya perbezaan membuatkan hasilnya lebih baik.

“Inilah sebahagian daripada proses pembelajaran selain pengalaman bermakna buat saya dan Aliff. Teruja sebenarnya dapat masuk studio bersama-sama suami,” luahnya.

Sebelum ini wanita asal negeri Di Bawah Bayu itu pernah merakamkan single berjudul Tenang yang diterbitkan sekitar 2020.

Pada masa sama, Bella tidak ketinggalan meluahkan rasa syukur dan bertuah apabila dapat bekerjasama dengan ramai individu yang berbakat dan profesional.

“Sepanjang proses rakaman dan menyiapkan lagu ini, saya bersyukur kerana setiap individu yang terbabit sangat mudah untuk bekerjasama.

“Sudah pasti saya mahu Tetap Di Sini memenuhi selera pendengar dan diterima baik tambahan pula ini adalah lagu pertama saya yang menampilkan Aliff.

“Saya juga tidak sabar untuk mengetahui maklum balas ramai, selain terbuka menerima setiap komen yang membina untuk dijadikan rujukan pada masa akan datang,” katanya.

Mengenai video muzik (MV) lagu Tetap Di Sini, semuanya masih di peringkat perincian dan akan dihasilkan apabila semuanya sudah disempurnakan.

“Insya-Allah, video muzik memang ada tapi sebab masa kurang mengizinkan, kita sedang buat MV secepat mungkin. Kami enggan terburu-buru,” katanya lagi.

Lagu Tetap Di Sini boleh dilayari menerusi semua platform digital seperti Spotify, Apple music, Joox, KKBOX, Deezer dan YouTube Music, manakala lirik video dapat ditonton di laman YouTube Universal Music Malaysia.

Terdahulu, rumahtangga Bella dan penyanyi Sayang Sayang itu yang dibina pada 9 September 2016 pernah diuji, namun ikatan perkahwinan mereka kembali bertaut.

Mahligai cinta mereka diserikan dua cahaya mata iaitu Muhammad Ayden Adrian, 5, dan Ara Adreanna yang kini berusia dua tahun.

KREDIT: KOSMO

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.