“Mungkin ini balasan apa yang kita buat masa bujang dulu” dah selalu tegur ank jangan pakai s3ksi - Menujukebenaran
Uncategorized

“Mungkin ini balasan apa yang kita buat masa bujang dulu” dah selalu tegur ank jangan pakai s3ksi

Bukan kali pertama pelakon Azhar Sulaiman terpalit dengan isu anak perempuannya, Kasih Iris Leona yang sering menjadi bahan bualan kerana dikatakan terlalu s3ksi.

Azhar dalam satu hantaran tampil memberi penjelasan bahawa dia pernah menegur Leona agar tidak tampil terlalu s3ksi, namun an4knya itu tetap berd3gil

Dalam satu hantaran di akaun Instagram miliknya, Azhar tidak menafikan bahawa dia pernah menegvr anaknya yang juga selebriti media sosial itu.

Namun, menurut Azhar, membesarkan anak itu bukanlah sesuatu yang mudah, dan dia tetap bersyukur dengan disiplin Leona yang sekarang.

Ya dia suka pakai s3ksi… dah cakap jangan s3ksi… ya tetap bergambar s3ksi.

Setiap ibu bapa akan ada pelbagai jenis masalah dengan anak-anak mereka. Namakan sahaja, segala masalah yang seorang anak boleh conteng arang pada ibu bapa dia.

 

Pada Mami biarlah ‘begini dari begitu’, ianya mungkin menjadi lebih tervk kalau nak renung balik zaman Muda Mami dulu.

Dalam pada itu, Azhar yang mesra dengan panggilan Mami itu juga tidak menolak kemungkinan bahawa keren4h an4k-an4knya hanyalah cerminan dirinya sewaktu muda.

Anak-anak kita adalah bal4san kepada apa yang kita buat semasa kita bujang dulu..

“Kita tak boleh mer0tan” – Azhar Sulaiman akui bukan mudah tegur anak..

APA saja yang dikongsikan oleh anak perempuan kepada pelakon Azhar Sulaiman iaitu Kasih Iris Leona di laman sosial pasti menarik perhatian netizen terutamanya penampilan yang dikatakan terlalu seksi.

Sudah menjalankan tanggungjawab sebagai bapa dengan menegur kesilapan, Azhar berkata dia hanya mampu berdoa agar anaknya berubah menjadi lebih baik.

Kata pelakon berusia 50 tahun ini, anak-anak yang sudah meningkat dewasa tidak sesuai lagi untuk dirotan dan perlu ditegur secara berhemah.

Penampilan Leona dikecam netizen.

“Saya macam Kaza dan Normah Damanhuri… kami adalah ibu bapa, anak-anak kita bukan kecil lagi. Macam anak mereka pun dah besar juga. Sebagai ibu dan bapa, sudah tentu kita beri teguran.

“Tetapi apa sahaja yang kita tegur itu, bukan mudah… kita mengharapkan anak-anak akan fikir lebih jauh mengenai impak terhadap keseluruhan bukan hanya pada diri mereka tapi keluarga dan ibu bapa.

“Sebagai bapa, saya ambil tanggungjawab untuk menegur apa yang tidak boleh dilakukan. Tapi kalau dia masih lakukan, saya hanya berdoa semoga dia akan cepat berubah.

“Kita tak boleh merotan atau menjerit kepada anak-anak sekarang… apatah lagi mereka sudah besar. Jadi kita doakan yang terbaik untuk anak-anak,” katanya kepada mStar.

Sebagai ibu bapa, sudah tentu kita beri teguran.

Azhar ditemui ketika majlis tayangan dan pelancaran filem terbaharu berjudul Rompak yang diadakan di Dadi Cinema, Pavilion, Kuala Lumpur, baru-baru ini.

Sebelum ini, video Leona bersama rakannya sedang menari dengan memakai gaun ketat dan terdedah pada bahagian dada mengundang kecaman netizen.

Rata-rata netizen menegur gadis itu supaya mengingati agama dan tidak tampil dengan pakaian yang terlalu seksi.

Berkongsi mengenai perkembangan tiga orang anaknya, Azhar memberitahu mereka tidak akan mengikut jejak langkahnya dalam bidang seni.

Menurut Azhar, anak-anaknya mempunyai pilihan kerjaya sendiri dan kejayaan mereka juga atas usaha keras isterinya iaitu Chempaka Emalin Pahamin.

Anak-anak tidak ikut jejak Azhar masuk bidang seni.

“Saya tak rasa anak-anak akan ikut jejak langkah saya masuk industri… Leona bakal menjadi seorang peguam, apa yang dia lakukan sekarang kerana ikut trend semasa orang main TikTok.

“Leona pun akan sambung belajar dalam bidang perundangan. Kembar dia pun dah mula bekerja. Kakaknya pula dah habis belajar dan mahu jadi ahli politik.

“Tiada anak-anak yang akan ikut jejak langkah saya. Bagi saya, isteri antara punca utama kejayaan anak-anak kerana ini hasil usaha kerasnya,” ujarnya.

Untuk rekod, Azhar dan Chempaka Emalin Pahamin mempunyai anak kembar lelaki dan perempuan iaitu Kasih Iris Leona dan Andika Rees Pahamin serta anak sulungnya, Kasih Leia Ixora.

Siapa Kasih Iris Leona? Kasih Iris Leona Azhar atau nama popularnya, Iris Leona merupakan seorang personaliti media sosial Malaysia.

Beliau adalah bintang aplikasi video TikTok dan anak kepada pelakon Azhar Sulaiman.

Biodata Dan Latar Belakang

Nama sebenarnya, Kasih Iris Leona binti Azhar.

Menggunakan nama komersial, Iris Leona.

Berumur 18 tahun (2020).

Berasal dari Kuala Lumpur.

Lahir pada 13 Mac 2002.

Anak kepada pasangan Azhar Sulaiman (bapa) dan Chempaka Emalin Pahamin (ibu).

Anak bongsu daripada tiga orang adik beradik.

Mendapat pendidikan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Hartamas, Kuala Lumpur.

Menempa populariti menerusi aplikasi video TikTok.

Laman sosial Instagramnya atas nama akaun @kasihirisleona sehingga kini mencatatkan lebih 206,000 pengikut.

Fakta Menarik

Anak kepada pelakon popular, Azhar Sulaiman.

Kakaknya bernama Kasih Leia Ixora, manakala abangnya yang juga kembarnya bernama Andika Rees Pahamin.

Mengumpul lebih 200,000 pengikut di TikTok.

Aktif di TikTok pada Disember 2019 selepas selesai mengambil Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Mempunyai 50 buah video TikTok yang mana kebanyakannya merupakan video tarian dengan iringan lagu-lagu bertempo pantas.

Tidak menjangka akaun TiktTok diwujudkannya secara suka-suka menjadi tular di kalangan netizen.

Mengambil masa 15 minit untuk menyiapkan sebuah video tarian TikTok yang berdurasi 20 saat.

Rata-rata video dikongsi mencecah hingga ratusan ribu tontonan.

Video TikTok dengan tontonan tertinggi sebanyak 2.6 juta adalah video tarian bersama bapanya.

Mengidolakan Charli D’amelio dan Avani.

Mendapat perhatian pengarah filem dan drama yang menawarkannya watak lakonan, namun ditolak buat masa ini kerana tidak begitu selesa dengan cabang seni itu.

Mendapat keputusan cemerlang 7A 1B dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

KREDIT: MSTAR,https://iluminasi.com/

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Sumber: Oh Bulan

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button