Uncategorized

“Baby Shima sakan bergeIek di tengah jalan” sekali ada benda Iain yang jadi bualan hangat netzen

Penyanyi Baby Shima sekali lagi menyor0t perhatian pengguna laman sosial apabila dia memuat naik sepotong video yang mempamerkan dirinya menyeberang jalan di hadapan menara berkembar KLCC.

Tidak hanya berjalan dengan cara yang normal, Baby Shima dilihat berhenti seketika dan bergel3k di tengah tempat melintas pejalan-pejalan kaki sebelum video tersebut dihentikan rakamannya.

Menerusi ruangan kapsyen pada video yang sama, Baby Shima menulis: “Bergoy4ng (bergele3k) sebab kereta tak nak beri lalu,” tulisnya.

Difahamkan, Baby Shima berbuat demikian kerana mengambil inspirasi daripada Citayam Fashion Week yang kini sedang viral di Indonesia.

VIDEO :

 

Bagaimanapun, tindakan Shima menerima maklum balas yang pelbagai dalam kalangan netizen.

Menerusi ruangan komen, ada segelintir netizen Malaysia mengkritik dan meninggalkan respons yang kurang molek terhadap penyanyi lagu Lalai itu. Begitupun, lain pula tanggapan peminatnya yang berada di Indonesia.

Di ruangan komen, seorang wargamaya dari Indonesia menulis: “Hidup di Malaysia ment4l mu sekuat itu? Luar biasa.”

Kenyataan tersebut disambut oleh seorang lagi peminat dengan menulis: “Mak Cik Bawang di sana mulvtnya sangat menge3rikan ya kan?”

Tidak kurang, ada juga yang menganggap Baby Shima mirip dengan seorang selebriti dari Indonesia: “Baby Shima kalau di Malaysia seperti Nikita Mirzani, cuma versi lebih lembut.”

KOMEN NETIZEN :

 

Untuk rekod, Citayam Fashion Week merupakan trend yang dimulakan oleh anak-anak muda di Indonesia yang menggayakan busana mereka di kawasan terbuka di sekitar Jakarta Pusat, Indonesia.

Akui rasa dihargai di sana” Shima mahu pindah ke lndonesia gara-gara dibuIi netzen? jadi perhatian media seberang

LAPORAN berita dari Indonesia mendakwa kononnya Baby Shima mahu berpindah ke negara itu sedikit sebanyak menambahkan lagi tek4nan kepada penyanyi dangdut ini.

Menurut Shima atau nama sebenar Nor Ashima Ramli, 29, dia tidak bermaksud ingin menukar status warganegara dan kenyataannya itu hanyalah salah faham.

“Kec4man netizen mengenai berita itu membuatkan saya lagi depr3si… selalunya memang portal akan tulis headline macam itu walaupun tiada pun kenyataan saya mengatakan mahu pindah ke luar negara.

“Ya saya mengakui gembira berkarya di Indonesia kerana rasa lebih dihargai di sana tapi tak ada niat pun nak pindah warganegara.

“Jangan risau, saya masih mencintai tanah air saya ini. Cuma saya ada beritahu tak sabar nak balik ke Indonesia secepatnya sebab banyak projek tergendala di sana, saya pun dah ada rumah di sana,” katanya kepada mStar.

Baby Shima kongsi beberapa laporan berita mengenai dirinya dari negara seberang.

Sebelum itu, menerusi Instagram penyanyi lagu Lalai ini berkongsi paparan skrin laporan berita daripada beberapa portal hiburan di Indonesia.

Tajuk artikel berkenaan menyebut Baby Shima tertek4n kerana dibul1 net1zen Malaysia dan mahu berhijrah ke Indonesia.

Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sanggup datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam.

BABY SHIMA

PENYANYI

“Baby Shima depr3si akibat dibul1 netizen Malaysia, mahu pindah menjadi warganegara Indonesia,” tulis tajuk tersebut.

“Baby Shima depr3si akibat dibul1 netizen Malaysia, mahu pindah menjadi warganegara Indonesia,” tulis tajuk tersebut.

Mengakui layanan diterima netizen Malaysia dan Indonesia berbeza, Shima berkata dia cukup menghargai sokongan peminat daripada negara berkenaan.

 

Baby Shima akui tertek4n dengan kec4man netizen di media sosial.

“Boleh tengok dari komen YouTube, Instagram atau Facebook perbezaan netizen dua-dua negara macam mana… kebanyakan mereka mendoakan saya, boleh nampak perbezaan tu.

“Semasa buat konsert di sana, peminat lebih menghargai, mereka sanggup datang dari jauh walaupun perjalanan mengambil masa berbelas jam.

“Apa-apa pun saya sangat hargai peminat di kedua-dua negara, sokongan dan kata-kata semangat mereka itulah membuatkan saya lebih kuat,” ujarnya.

Baby Shima Pelik Kenapa Ramai Benci Dengannya Walhal Tak Kacau Orang. Sekali Ada Warganet Bagi Komen Pedass Untuk Baby Shima

KUALA LUMPUR : Penyanyi dan selebriti media sosial, Baby Shima, 29, meluahkan isi hatinya dalam kehairanan tentang mengapa sehingga kini begitu ramai yang membenci dirinya.

Menurut penyanyi dengan nama sebenarnya Nor Ashima Ramli ini, keadaan itu adakala sering bermain di fikirannya memandangkan dia tidak tahu apa kesalahan yang telah dilakukan sehinggakan ramai tidak menyukainya.

“Kadang terfikir juga kenapa ramai benci Shima. Sedangkan, Shima tak pernah kacau orang lain. Tak pernah kacau rumah tangga orang, keluarga orang.

“Tak pernah juga minta duit mak ayah anda semua. Tak pernah!,”katanya.

Shima berkata demikian dalam satu hantaran di akaun Instagram malam semalam yang kemudiannya mendapat perhatian ramai di media sosial.

Terdahulu, di ruangan Instagram Story (igs), Shima juga memberi bayangan mengenai kesedihannya itu menerusi perkongsian sebuah kata mutiara berbahasa Inggeris, ‘Anda boleh memalsukan senyuman, tetapi tidak perasaan’.

Tidak cuma itu, penyanyi yang juga bekas peserta program realiti D’Academy Asia musim ketiga ini turut meluahkan rasa sedih dan memberi bayangan sudah tidak sanggup bertahan dengan situasi seperti ini.

“Terus-terang Shima cakap, Shima dah tak kuat dengan apa yang dilalui sekarang. Boleh tak kamu semua rasakan apa yang Shima rasa?”katanya.

Menerusi perkongsian tersebut, Shima menerima pelbagai respons daripada pengikut dan peminatnya yang dilihat menaruh harapan agar penyanyi ini terus kuat semangat dan bersabar dengan situasi.

Namun, ada juga dalam kalangan pengikut yang berpandangan negatif dan sinis selain beranggapan antara punca dirinya dibenci kerana gelagatnya sendiri di media sosial.

“Kena berhenti jadi gedik-gedik. Jadilah seperti perempuan dan bukannya betina,” – tulis pengguna dengan nama sifu_luncai.

“Warganet cuma tak suka Shima kerap dan kuat sangat goyang kot,” tulis pengguna mmhrostani.

“Kamu yang pilih jalan ini. Nak jadi artis. Dunia artis memang begitu. Ada yang suka, ada yang benci. Lumrahlah semua itu. Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah di tepi pantai,” tulis pengguna eriezmann.

“Nilai diri sendiri dulu, cari salah diri bukan cari salah orang. Kalau orang benci, ada sebab dan salahnya terletak pada diri sendiri,” tulis pengguna sp_escobar.

“Penyelesaiannnya haya kembali pada agama dan sunnah Nabi SAW. InsyaAllah Allah akan bagi ketenangan pada awak” tulis pengguna azuanmazlam7

Dalam pada itu, terdapat juga kalangan rakan artis yang memberi respons terhadap luahan Shima itu di ruangan komen sambil memberi kata semangat.

Antara yang berbuat demikian ialah penyanyi Wani Kayrie, komposer dan penyanyi, Harry Khalifah atau Apak dan pelakon, Erry Putra.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Sumber: mStar

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *