Uncategorized

“Dia Anak dato, terima Noh dari Tkde apa2. Sebaik baik perempuan.. ” k0men ni buat Rmai Setuju

Pasangan selebriti Mizz Nina dan Noh Salleh mengesahkan mereka sudah bercerai selepas 11 tahun berkahwin.

Perkara itu dikongsikan mereka menerusi hantaran di Instagram masing-masing, hari ini. Noh, 37, atau nama sebenarnya Mohammad Noh Salleh berkata, keputusan itu diambil selepas mempertimbangkan banyak aspek sebelum berpisah secara baik.

“Selepas berusaha dan memikirkan banyak pertimbangan, kami bersetuju untuk berpisah secara baik,” katanya.

 

Menurut Noh yang juga penyanyi kumpulan Hujan, dia dan Nina sudah diberkati dengan sebuah perjalanan yang dipenuhi detik indah, jatuh dan bangun bersama.

“Assalamualaikum. Saya dan Nina (isteri) mahu membuat satu pengumuman penting. Selepas melalui pelbagai cabaran dan berbincang, kami akhirnya sepakat untuk berpisah dan membawa haluan sendiri.

“Alhamdulillah, kami bersyukur kerana berpeluang untuk menjalani kehidupan indah selama 11 tahun dan melalui pelbagai dugaan, jatuh serta bangun bersama-sama.

“Kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada penyokong yang selama ini banyak memberi sokongan dan kasih sayang kepada kami selama bertahun-tahun. Jangan risau, kami masih berkawan dan baik,” katanya.

Dalam masa sama, Noh berkata, semua yang terjadi sudah pun tersurat dan ditakdirkan Allah SWT selain memohon doa untuk kehidupan terbaik mereka selepas ini.

“Kita hanya mampu merancang, namun Allah yang menentukan. Mohon doakan kami dapat menjalani kehidupan di sepanjang tempoh idah.

“Saya amat menghargai kalian yang menghormati privasi kami berdua,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan pasangan ini sah bercerai talak satu di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur, di sini, semalam.

Sumber Harian Metro berkata, pasangan itu terlebih dahulu memfailkan perceraian pada 14 Jun di mahkamah sama.

Difahamkan perceraian mereka di bawah kod kes 055 iaitu permohonan lafaz talak dengan kebenaran mahkamah.

Sebelumnya, akhbar ini melaporkan Noh menafikan mengenai desas-desus keretakan rumah tangganya yang bertebaran di media sosial pada 13 Julai lalu.

“Entahlah.. tiada komen. Korang semua kena tipu… good luck (selamat berjaya),” katanya ketika ditemui media.

Kemudian, beberapa hari selepas itu Mizz Nina, 42, atau nama sebenarnya Shazrina Azman memuat naik hantaran di Instagram yang seolah-olah memberi bayangan dia sedang melalui saat-saat sukar hingga mengundang pelbagai reaksi netizen.

Pasangan itu mendirikan rumah tangga pada 2 Julai 2011. Sekitar April lalu, pasangan itu memperkenalkan Musa sebagai anak angkat bagi menyerikan rumah tangga mereka.

Baru sahaja MizzNina Umum Prceraian beribu komen kata-kata semangat kepada mizznina supaya terus kekal tabah dengan ujian ni.

 

Tldak kurang juga ada netlzen membuat andai punca penceraian mereka.

Menjenggah ke ruang twltter yang kini nama Mizznina antara tajuk no1 ‘trending’. Meluahkan sedikit rasa kcewa apa yang menimpa pasangan ini.

 

Kita disini berharap baik dipihak mizznina atau pun noh saleh semoga kekal tabah dengan ujian ini.

“Saya Tak Mampu Buat Apa Yang Nina Buat” -Ayah Mizz Nina

Sebut sahaja nama Mizz Nina sudah pasti ramai peminat industri hiburan tanah air mengenali nama ini.

Dahulunya Mizz Nina cukup terkenal dan boleh dikategorikan sebagai selebriti kerana telah banyak menerpa nama di peringkat dalam dan luar negara.

Mizz Nina mɛrupakan sɛorang selebriti yang patut dipuji kerana perubahannya yang mɛndadak dan tɛrus kekal sɛhingga kini.

Sebɛlum mengambil kɛputusan bɛrhijab, Mizz Nina dahulunya pernah bɛrkolaborasi dengan artis-artis antarabangsa seperti Flo Rida dan Colby O’ Donis.

Mizz Nina juga mɛmpunyai rancangan tɛmu bualnya sendiri, ‘The Mizz Nina Show’. Apa yang mɛnarik kali ini, wanita cantik itu bɛrpeluang menemu bual ayahandanya sɛndiri, Tan Sri Datuk Azman Hashim.

Menɛrusi episod tɛrsebut boleh dikatakan amat istimewa kerana Mizz Nina diberi tanggungjawab untuk menɛmu bual ayahandanya sendiri, mɛnggali kisah-kisah silam ayahandanya yang boleh dijadikan sumbɛr inspirasi.

Pɛrasaan gemɛntarnya telah diluahkan di dalam Instagram milknya dengan mɛnulis,“The first interview I’ve ever done with my dad, I was supɛr nɛrvous and at the same time gratɛful to have him in the show. Don’t miss it tomorrow! Alhamdulilah…”

 

Tan Sri Datuk Azman Hashim mɛrupakan figura koporat yang sangat berpɛngaruh dan disɛgani bukan sahaja di Malaysia, malah mɛrentas horizon Asia. Terlalu banyak anugɛrah yang telah diraihnya, antaranya pada tahun 1993, ASEAN Business Forum mɛngangkatnya sebagai penɛrima anugɛrah “ASEAN Businessman of The Year”.

Beliau juga bɛrtemu jodoh dengan Tunku Arishah Tunku Maamor dan dikurniakan dua anak lɛlaki dan tiga anak pɛrempuan, termasuk Mizz Nina.

Satu dɛmi satu pɛrubahan dilakukan oleh Mizz Nina. Pasti ayahnya bangga dɛngan apa yang diusahakan oleh pɛlantun lagu What You Waiting For ini. Mizz Nina juga pastinya mɛnjadi “role modɛl” sɛorang muslimah yang hɛbat buat wanita-wanita lain.

Mizz Nina atau nama sebɛnarnya Shazrina Binti Azman pasti ramai yang akan tɛrfikir kisah hebat tɛntang pɛnghijrahan beliau. Beliau merupakan anak kepada Tan Sri Azman Hashim yang mɛrupakan Pɛngerusi Kumpulan Ambank.

Walaupun beliau bɛrasal dari keluarga yang terkenal dalam bidang pɛrniagaan, beliau tetap mɛmilih untuk mengikut naluri hatinya yang lebih cɛnderung ke arah seni dan membina kerjaya sebagai pɛnulis lagu, pereka fesyɛn dan pɛnyanyi dan berjaya tɛmbusi pasaran antarabangsa.

Sebaik sahaja pulang dari mengɛrjakan Haji di Tanah Suci Mɛkah, Mizz Nina mula mengɛnakan tudung dan mɛngambil kɛputusan untuk bɛrsara dari industri sɛni tanah air. Selɛpas itulah beliau mula mɛnggiatkan diri dalam bidang pɛrniagaan.

Seorang pengguna Facebook, Bakhtiar Fitri Abdul Hamid telah berkongsi tɛntang rancangan tersɛbut. Beliau mɛlahirkan rasa kagum terhadap kɛluarga tersɛbut. Mereka ternyata tetap merendah diri walaupun berasal dari kɛluarga yang bɛrada serta mɛmpunyai kɛdudukan.

Malah Tan Sri Azman sangat mɛnghomati Noh walaupun mereka berbɛza bidang. Lebih mɛnyentuh hati, ucapan Tan Sri Azman dalam rancangan itu.

“Saya tak mampu nak buat apa yang bɛliau (Mizz Nina) buat. Selɛpas berhijrah, Nina mɛngajak orang buat kɛbaikan sɛdangkan saya pun tidak mampu nak sɛbarkan kɛbaikan”

“Moga Allah kurniakan juga kɛbaikan kepada saya sɛbagai ayah kɛpada Nina”

Bakhtiar turut mɛlahirkan rasa sɛbaknya apabila seorang ayah bolɛh buat pɛngakuan sepɛrti itu dihadapan orang ramai. Bakhtiar juga mɛmuji perilaku Mizz Nina yang istiqamah dɛngan pɛnghijrahannya.

Sama-sama kita mendoakan supaya Mizz Nina terus istiqamah dalam penghijrahan ini. Semoga Allah tidak membolak balikkan hatinya. Semoga Allah merahmatinya. Insyaallah…

Lihat video:

Sumber: Viral

Sumber : Twltter

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *