Uncategorized

Tampil dgn w4jah dan suara baru, Lucinta Luna buat majlis kesyvkuran panggil anak y4tim. Sekali netizen perasan sesuatu

Selain daripada Sajat, nama Lucinta Luna juga tidak asing di telinga kita memandangkan mereka pernah bekerjasama dalam satu muzik video lagu ‘Bobo Dimana’ yang dinyanyikan bersama usahawan terkenal, Dato’ Seri Aliff Syukri.

Selebriti Indonesia yang diragui status jantinanya itu difahamkan baru sahaja membuat pembedahan membuang halkum milik ‘khadamnya’ yang menganggu suara wanita milik Lucinta Luna.

Baru balik dari buat pembedahan muka

Dia juga turut merubah wajahnya menjadi seperti artis-artis Korea Selatan dan kesan daripada pembedahan juga sudah beransur surut.

Lihat video dibawah sekali…

Kini, penampilan idamannnya sudah didedahkan kepada umum dan dia begitu gembira dengan hasil tersebut. Oleh itu, menerusi perkongsian terbaru selebriti transgender berkenaan di aplikasi Tiktok, dia telah membuat majlis doa selamat sempena wajah dan suara barunya.

Sedekah kepada anak2 yatim

Dalam video yang dikongsikan, terlihat Lucinta memanggil anak-anak yatim untuk sama-sama berkongsi rezeki serta mendoakan kesejahteraannya dalam satu majlis kesyukuran.

Dapat dilihat yang selebriti sensasi Indonesia itu memberikan sampul surat berisi wang tunai kepada anak-anak yatim serta barangan keperluan yang diletakkan di dalam plastik.

Apa pun keadaannya, solat Jumaat jangan tinggal

Perkongsian yang dibuat Lucinta Luna itu menuai pelbagai maklum balas yang berbeza di ruangan komen.

Ada di antara mereka memuji tindakan selebriti itu dalam bersedekah kepada orang yang memerlukan dan dalam pada masa yang sama turut ‘menggeleng kepala’ dengan apa yang dilakukan sedangkan dia telah merubah ciptaan Tuhan tanpa rasa segan.

Lihat video yg sedang heboh dikatakan ini.

 

laman instagram milik Lucintaluna dgn caption.

alhamdulillah Selametan wajah baru dan suara baru Ratu … jumat barokah bersama anak anak yatim … terima kasih ya Allah atas rizkimu

Antara kata-kata netizen.

delfita_aflinda, Btw ustadnya doanya apa ya? Terima kasih ya Allah sudah ngasih rejeki lucinta untuk merubah kodratnya, mengoperasi wajahnya, dan merubah jenis kelaminnya… . Maaf ya lucinta luna bukannya nyinyirin kamu, tapi aneh aja sama guru panti asuhannya ngajakin anak anak yatim yang pake hijab ke sana,

seolah olah menghalalkan apa yang lucinta lakukan. Mau di jadiin contoh kepada anak yatimnya bahwa merubah kodrat itu boleh asal duitnya banyak dan ngasih amplop buat mereka? Wkwkwkwk… dan netijen pada komen “Masyalaah, tabarakallah, alhamdulillah

navirahrl_ Klo menurut saya mh sih, terlepas dia merubah kodrat apa tidak nya yg penting dia sudah mau berbagi sama anak yatim org yg membutuhkan. Urusan diterima atau tidaknya itu urusan allah that simple gausah banyak komentar cukup aamiin kan aja yg terbaik semoga kita jga kelak bisa berbagi seperti dia

Baru je selesai buat pemb3dahan buang haIkum” ramai yang terkejut dengar suara terkini Lucinta Luna
Lucinta Luna meninggal dunia? Ini sebenar yang terjadi pada Lucinta Luna.

Tidak pernah merasakan diri cukup cantik, selebriti sensasi Lucinta Luna sekali lagi melakukan pembed4han supaya dirinya benar-benar kelihatan seperti seorang wanita.

Video suara ada di bawah sekali..

Terbaharu Lucinta sekali lagi menjalani pembed4han dipercayai membuang halkum dan perkara tersebut dikongsi sendiri di laman sosial Instagram miliknya.

Menerusi perkongsian tersebut, Lucinta melakukan pembed4han itu di sebuah hospital di Busan, Korea Selatan

Tampil dengan imej baharu, Lucinta yang sebelum ini menggelar dirinya Ratu Keabadian kini mahu dikenali sebagai Ratu 9 Nyawa.

Lucinta Luna meninggal dunia? Ini sebenar yang terjadi pada Lucinta Luna

“Selamat tinggal Ratu Keabadian… selamat datang Ratu 9 Nyawa.

“Semenjak menjalani pembedah4n pem0tongan leher, rasa sak1t untuk menelan makanan. Suapkan aku supaya cepat sembuh dan boleh bercakap dengan suara merdu.

Lucinta Luna Nak Pindah KL, Netizen Malaysia Tak Keruan – “Sajat Still No.1, Tolong Jangan Tambah…”

Azwa Rahman

Lucinta Luna Nak Pindah KL, Netizen Malaysia Tak Keruan – “Sajat Still No.1, Tolong Jangan Tambah…”

Selebriti sensasi dari seberang, Lucinta Luna menyatakan hasratnya untuk menetap di Kuala Lumpur selepas dilihat sudah beberapa hari berada di Malaysia untuk bercuti.

Menerusi platform TikTok, Lucinta atau nama sebenarnya Muhammad Fatah, 32, berkongsi beberapa momen kunjungannya ke kawasan Bukit Bintang dan pusat membeli-belah Pavilion, Kuala Lumpur.

“Rindu sekali awak sama Kuala Lumpur macam ne. Ratu mahu stay di KL sahaja.

“Sekarang Ratu pun punya bestie di Kuala Lumpur. @datoserividaofficial, happy sangat,” tulisnya sebagai kapsyen di beberapa video.

Malah, Lucinta sempat bertemu dengan usahawan popular Datuk Seri Vida dan sempat merakamkan beberapa video bersama pelantun lagu Ku Ikhlaskan itu di pintu masuk pusat membeli-belah tersebut.

Sementara itu di ruangan komen, hasrat Lucinta untuk menetap di Kuala Lumpur itu mengundang pelbagai reaksi wargamaya terutamanya yang berasal daripada Malaysia.

Rata-ratanya tidak membenarkan Lucinta tinggal di sini kerana mereka berpendapat cukuplah negara ini terkenal dengan Nur Sajat.

Namun tidak kurang juga ada yang bersetuju Lucinta menetap di sini sebagai hiburan berikutan usahawan kosmetik kontroversi itu sudah berpindah ke Australia.

“@kwok:no no no Sajat still number one.”

“@:):You lambat pindahlaa kembar you Sajat dah keluar Malaysia kalau tak you ada geng maaa.”

“@Ohanana:Sedangkan Sajat pun pindah negara …ini lagi dia.. Dia tidak kenal lagi netizen Malaysia.”

“@Jejenmanobal:Datang la ganti kan tempat sajat biar ada juga hiburan.”

“@mira:Tolong jangan tambah beban kami.”

“@bainunANJ:@sajat.issa bang Jat…tengok ni bang Jat…dia nak ambik title bang Jat kat Malaysia.”

“@?????*Alex*:habis la Zul Arifin dengan Remy Ishak next target dia.”

Sehingga kini, perkongsian tersebut telah menerima hampir 3 juta tontonan daripada warga TikTok.

Biarpun masih dalam proses penyembuhan selepas menjalani pembedahan bibir dan membuang halkum minggu lalu, penyanyi dan pempengaruh Indonesia, Lucinta Luna sempat melaksanakan ibadah korban.

Berkongsi perkara terbabit di Instagram, Lucinta atau nama sebenarnya Muhammad Fatah menyedekahkan seekor lembu kepada jiran tetangganya di Indonesia.

“Alhamdulillah, semua tetangga di kampungku senang kedatangan sapiku. Saatnya giliran kamu dikorban selepas mama (panggilan diri sendiri). Mama sayang kamu nak,” tulis Lucinta berserta hantaran beberapa potong video.

Lebih melucukan, dalam hantaran sama, Lucinta menyertakan fotonya yang dalam keadaan kepala dan leher berbalut sedang terbaring di pinggir kaki lima seolah-olah turut ‘terkorban’.

Sementara itu, aktiviti korban yang dilakukan Lucinta tahun ini mendapat pujian daripada pengikutnya di Instagram.

Malah, ada yang mendoakan kesejahteraan dan diberikan kesembuhan buat Lucinta yang kini mahu dikenali sebagai Ratu Sembilan Nyawa itu.

Terdahulu, Lucinta terpaksa dibantu oleh individu lain untuk mandi dan membersihkan diri.

“Sudah mandi dan rapi. Belum bisa berkicau,” kongsinya dalam satu hantaran di Instagram pada Sabtu.

Dipercayai Lucinta melakukan pembedah4n membuang halkum bagi menghilangkan suara garau lelaki di sebuah hospital di Busan, Korea Selatan.

Malah, menerusi pembedahan itu, Lucinta mahu menjadi seperti salah seorang artis Korea Selatan iaitu Wonyoung, manakala bibirnya bakal menjadi persis anggota kumpulan BlackPink, Jisoo.

Usai pembedahan baru-baru ini, Lucinta memberitahu mengalami sesak dada selepas pemotongan di bahagian lehernya.

“Sakit sangat, tak boleh bercakap selama dua minggu,” katanya yang juga tidak boleh mengunyah makanan dan hanya minum menggunakan straw.

Justeru, ramai yang teruja dan tidak sabar menantikan hasil selepas pembedahan itu.

Dalam video ini beliau sudah mampu bercakap setelah selesai pembed4han pembuangan halkum. cuba dengarkan suaranya dalam video ini..

Sumber : viralkini / limauasamboi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *