Uncategorized

“Ramai kcam tapi trending no 1 tu” Aliff syukri bangga, dan ini pula jawapan beliau tentang ‘Tlpu ubat’

Meskipun dikecam teruk oleh netizen, namun lag dangdut Baby Sayang nyanyian usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri bersama Baby Shima trending nombor satu di YouTube selepas 9 jam dilancarkan.

Baru 24 jam dilancarkan, muzik video lagu tersebut sudah mendapat lebih 400,000 tontonan.

Hasil tinjauan, setakat ini muzik video itu menerima sebanyak lebih 4,000 komen dan mencecah 7 ribu tanda suka.

Terdahulu, video teaser muzik video tersebut dikecam teruk oleh netizen sehingga Aliff memberitahu akan undur diri dari media sosial.

Namun, kurang seminggu Aliff dilihat kembali mempromosikan lagu dangdutnya itu. Meskipun sudah ditegur oleh ibunya, Aliff seolah tidak serik.

“Semua lagu saya trending di YouTube. Semuanya nombor satu tapa saya perlu bayar kepada pihak YouTube.

Sebab itu saya berani kata saya penyanyi nombor satu. “Kalau ada yang kata saya buat marketing, lihat sendiri video muzik saya. Tidak ada satu pun saya buat product placement di situ,” katanya
kepada mStar.

Aliff ditemui dalam satu sesi bersama media yang berlangsung di Kota Damansara pada petang Khamis.

Minggu lalu, Aliff menerima kecaman hebat netizen selepas dia memuat naik video tease lagu tersebut yang memperlihatkan aksi gelek bersama penyanyi Baby Shima.

Terkesan dengan semua kritikan, Aliff kemudiannya membuat keputusan untuk mengundurkan dir daripada menggunakan media sosial dan bertindak memadam semua perkongsian di Instagram.

“‘Apabila usia semakin mencecah 40 tahun ini ada ketika rasa rindu nak tunjukkan bakat. Tambahan pula ramai juga yang memuji membuatkan saya rasa seronok nak menyanyi, jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Aliff turut menjelaskan mengenai isu kononnya dia menipu orang ramai dengan mengakui mengalami masalah mental seperti dalam video permohonan maaf sebelum ini.

Jelas Aliff, sebelum ini dia memang pernah mengambil ubat-ubatan tetapi mengalami kesan sampingan kesihatan mental dan mengambil keputusan untuk berhenti mengambil pil berkenaan.

Akuinya, dia kini 100 peratus normal dan berada dalam keadaan waras dan tindakannya memuat naik gambar pil itu kerana tertekan.

“Saya normal dan waras, ketika buat video mohon maaf itu saya nak cepat apatah lagi saya dalam keadaan tertekan kerana dimarahi ibu dan isteri ekoran video saya sudah tular dan mendapat kecaman netizen.

“Jadi saya kongsikan sahaja gambar pil berkenaan bag meluahkan rasa kecewa” katanya.

Tonton klip penuh :

 

AIiffSyukri ‘Trkant0i’ Menlpu Mengaku Saklt MentaI, Ini Kata2 Datin Shahida

Selepas suaminya mendkwa mengalami saklt mental tetapi ‘kantoi’ apabila pendedahan dilakukan hanya sandiwara semata-mata, isteri kepada usahawan sensasi, Datuk Seri Aliff Syukri iaitu Datin Nur Shahida berlapang dada dengan dugaan dikurniakan pasangan hidup sebegitu.

Shahida atau nama sebenarnya, Nur Shahida Mohd. Rashid menerusi satu balasan komen dalam Instagram memaklumkan, Allah lebih mengetahui segala-galanya.

“Betul, Allah uji dengan suami. Tidak mengapa, Dia lebih mengetahui. Ujian orang berbeza-beza kan.

“Dunia ini tempat kita berehat,” demikian coret Nur Shahida, 37, menjawab kenyataan ditinggalkan seorang netizen dalam satu hantaran Instagram.

Terdahulu, Aliff, 35, bertindak mengucapkan selamat tinggal kepada berjuta-juta pengikutnya dalam media sosial.

 

Sejak beberapa hari lalu, dia kembali mengundang cacian selepas berkongsi sebuah video sedang bergelek dan menari sakan bersama penyanyi dangdut, Baby Shima.

Difahamkan, Aliff berhasrat untuk melancarkan sebuah video muzik single terbaharunya bersama penyanyi itu namun seperti kebiasaan, apa yang dilakukannya mengundang teguran ramai termasuk penceramah bebas, PU Syed dan ibunya sendiri.

Terus menjadi tumpuan apabila lelaki yang popular dengan tagline ‘terlajak laris’ itu berkongsi gambar menunjukkan pil yang kononnya dia ingin mati dengan tenang dan beriman.

Sungguhpun begitu, seorang pengguna Twitter mendakwa foto yang dimuat naik Aliff itu merupakan gambar lama miliknya yang pernah dikongsi kepada umum dua tahun lalu.

“Itu ke gambar pil yang Aliff Syukri upload (muat naik)? Kalau betul, aku boleh pastikan yang dia tengah bodohkan satu Malaysia. Itu gambar ubat-ubat yang aku muat naik tahun 2020,” ciap pengguna Twltter itu.

Terdahulu, Aliff, 35, bertindak mengucapkan selamat tinggal kepada berjuta-juta pengikutnya dalam media sosial.

Sejak beberapa hari lalu, dia kembali mengundang cacian selepas berkongsi sebuah video sedang bergelek dan menari sakan bersama penyanyi dangdut, Baby Shima.

Difahamkan, Aliff berhasrat untuk melancarkan sebuah video muzik single terbaharunya bersama penyanyi itu namun seperti kebiasaan, apa yang dilakukannya mengundang teguran ramai termasuk penceramah bebas, PU Syed dan ibunya sendiri.

 

Seakan tldak pernah insaf, usahawan sensasi, Datuk AliffSyukri sekali lagi menjadi perhatian netizen apabila dia tampil dengan aksi yang mengghalrahkan bersama penyanyi kontr0versi, BabyShima demi mempromosikan lagu terbaharunya yang berjudul, BabySayang.

Menerusi perkongsian yang dimuat naik oleh Aliff di laman Instagramnya, kelihatan dia bersama Shima sedang ghalrah menari untuk lagu dangdut mereka itu tanpa berasa malu.

Apa yang membangkltkan kemar4han netizen, tarian seperti penari tiang yang dilakukan oleh Shima yang hanya memakai seluar pendek sehingga menampakkan sebahagian kakinya dianggap keterlaluan dan menjatuhkan maruah sebagai wanita muslim.

“Makin menjadi-jadi” Bukan itu sahaja, netizen juga menyifatkan kedua-dua selebriti tersebut tidak pernah serik dalam menghasilkan ‘content’ yang tidak mendatangkan faedah sehingga sanggup menjatuhkan maruah demi meraih populariti.

“Dah macam pelakon ‘cerita dewasa’ pulak bebi sima tu”
“Buat video clip yg helok2 sikit boleh tak dato?
Baru lah class dato”

“Apebenda seyhhh… Kau makin menjadi2…. Org makin lama akhir zaman ni nak buat benda baik2 g Allah suruh…. Kau makin lama buat seolah2 Allah tu tak wujud plk . Apesal la aku bIh nmpak post ni 1st bukak ig.”

 

“Tak rasa malu ke?? Sedihnya tgk..”
“Hahahah babyshima dh femes senang nk create nama buat la perangai mcam bixcth .. pstu nama naik balik..”

“Desperate sgt nak popular tp dg cara tk
brmaruah..babyshima”
“Dah kenapa lagi ni??? Asyik buat hal je”
“Tolonglah jabatan agama Islam ambil tindakan kat perkara macam ni”

“Die sendiri pin ade Ank perempuan..tak malu kot
anak’ dok tengok..pastu acah? nk swoh anak tu jadi Soleh solehah..”

 

“Bertaubatlah korang” Bukan itu sahaja, netizen turut ‘mengucap’ apabila melihat aksi tidak senonoh Aliff dan Shima dan meminta mereka untuk segera bertaubat atas perbuatan yang dilakukan.

“Istighfar lah selagi mash sempat…walaupun awak menutup aurat, tapi g perempuan tu berpakaian x senonoh. Kita ni hidup di dunia sementara je..sepatutnya semakin tua kita berlumba2 mencari pahala, bukan berlumba2 mencari dosa. Apalah ada pada sales dan wang ringgit bila Malaikatul maut dah datang menjemput. Semoga Allah dorongkan awak dan saya ke jalan g diredhaiNya dunia akhirat, aamiin.”

“Astarghfirullah dato. hurm dah2 lah tu”
“Bertaubatlah… Dgn macam ni boleh bawa unsur2 x baik… Memang sembahyang tapi kalau perangai pon macam ape… Kcewa sangat”
“Moga Allah ampunkan segala dosa dato’ dan semoga dato’ sempat bertaubat sebelum malaikat maut dtg jemput”

Sumber : OMM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

Pihak kami tldak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.