Anak Plakon Diana Rafar Dan Zmarul Hsham Jatuh Saklt. Beliau Ceritakan Apa Sebenarnya Yang Terjadi Buat Ramai Mendoakan - Menujukebenaran
Uncategorized

Anak Plakon Diana Rafar Dan Zmarul Hsham Jatuh Saklt. Beliau Ceritakan Apa Sebenarnya Yang Terjadi Buat Ramai Mendoakan

Petaling Jaya – Pasangan pelakon, Diana Rafar dan suaminya, Zamarul Hisham berdepan detik c.emas apabila anak kedua, Kayla Reysha, 5, mengalami s.esak nafas secara tiba-tiba sehingga dimasukkan ke Unit R.awatan Rapi ICU di sebuah pusat peru.batan swasta di Shah Alam, kelmarin.

Diana berkata anaknya mengalami demam dan batuk ringan sebelum kej.adian menc.emaskan itu.

Namun, katanya, dia ternampak anaknya berbaring dengan keadaan me.rengkok dan nafas kelihatan laju, jam 1 pagi.

Tak Dapat Bayangkan Keadaan Anak

Tanpa berfikir panjang, Diana dan suami terus membawa Kayla ke h.ospital kerana bimbang melihat wajah anak yang sudah kebiruan.

Keja.dian ini amat merisaukan saya dan suami, tak fikir panjang terus capai tudung yang ada dan terpaksa meninggalkan bayi bersama pembantu rumah.

Ketika sampai di h.ospital, oksigen Kayla menurun sehingga 92 peratus. Kayla tiada sebarang sejarah s.emput atau asma, jadi doktor tidak pasti puncanya.

Ini kerana ujian d.arah dan xray tidak menunjukkan apa-apa yang tidak normal. Cuma, doktor kesan ada j.angkitan v.irus.

“Selain itu, tekanan d.arah Kyla juga tidak normal. Ketika di h.ospital, tekanan da.rahnya mencecah sehingga 195 peratus, di mana kanak-kanak normal sepatutnya tekanan da.rah hanya sekitar 120 peratus,” katanya.

Diana berkata, dia tidak dapat membayangkan keadaan anaknya sekiranya dia dan suami tidur nyenyak pada malam itu.

Jujurnya, saya tidak dapat bayangkan bagaimana sekiranya kami tidur lena hingga tidak sedar apa yang berlaku kepada Kayla. Tak tahulah apalah yang akan terjadi padanya.

“Sehingga kini, Kayla masih dir.awat di ICU, tetapi berkemungkinan akan dimasukkan ke wad biasa. Keadaan Kayla masih belum memuaskan, tetapi sudah boleh bercakap dan membuat TikTok.

“Oksigen Kayla masih belum normal lagi, jadi masih memerlukan bantuan oksigen. Tekanan d.arah juga belum stabil. Setakat ini, tekanan darahnya antara 150 hingga 170 peratus. Doktor kata kemungkinan Kayla stress,” katanya.

Kata Diana, apabila melakukan TikTok, boleh nampaklah oksigen naik semula.

“Jadi, doktor minta kami sentiasa bercakap dengannya, biar buat perkara yang dia suka untuk menaikkan oksigen,” katanya.

Katanya, dia berterima kasih kepada orang ramai yang menitipkan doa buat Kayla kerana berkat doa kesihatan anak kedua daripada tiga beradik lebih baik berbanding sebelumnya.

Saya berkongsi keadaan Kayla dalam Instagram sebab mahu ibu bapa yang mempunyai anak kecil tidak ambil mudah keadaan anak walaupun hanya demam dan batuk ringan.

Saya tidak mahu ibu bapa lain mengambil mudah apabila melihat anak tidak sihat segeralah mendapatkan r.awatan.

Doktor memberitahu kemungkinan apa yang berlaku pada Kayla ada kena mengena dengan C.0VID-19. Sebelum ini, saya, suami dan anak-anak positif, namun Kayla tidak pula dija.ngkiti.

“Jadi, vi.rus ini ada, tetapi tidak dapat dikesan. Dan apa yang berlaku pada Kayla adalah kesan jangka panjang,” kata Diana lagi.

Kredit : OM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantausemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button