Uncategorized

“Aku lebih rela menjadi ank pengutip sampah yang berilmu, dari menjadi orang kekaya yang dungu” Puteri Balqis Selar Azhar Sulaiman

Sebelum ini, pelakon Azhar Sulaiman telah memuat naik pendapat peribadinya tentang isu Puteri Balqis yang mendakwa bahawa menjadi mangsa kepada gangguan seksual bapa kandungnya.

Menerusi entri yang dibuat oleh Azhar, dia seakan-akan tidak bersetuju dengan tindakan Balqis dengan menyatakan sesetengah rahsia perlu disimpan buat selama-lamanya dan tidak sepatutnya membuka a1b keluarga apabila bergelar sebagai seorang selebriti.

Pelakon remaja, Puteri Balqis, 15, tampil membidas komen aktor Azhar Sulaiman yang berpendapat aktres tersebut didakwa mendedahkan aib keluarga apabila mengatakan dirinya menjadi mangsa gangguan s3ksual oleh bapa kandung.

 

 

Puteri Balqis atau lebih mesra dengan sapaan Aqish menerusi dua hantaran di Instagram Story mendakwa, pandangan Azhar itu dikatakan seperti melepaskan rasa marah.

“Uncle tahu betapa susahnya perkara ni? Saya tak nampak apa yang Uncle tulis ni sebagai peraturan. Saya lebih nampak ini emosi marah, geram, bengang”.

Menerusi hantaran sama, Aqish turut mengucapkan terima kasih atas nasihat yang diberi serta memetik salah satu daripada enam pandangan Azhar.

“Kadang kala ada rahsia yang kita simpan sampai m4t1 sebab kerja as celebrity’, terima kasih atas nasihat Uncle.Tapi, saya tak akan pernah mengatakan perkara tersebut kepada adik-adik saya dan abang-abang saya di luar sana yang masih bergelut. Uncle dah menulis nota bunnvuh diri untuk kami,”

 

Berdasarkan hantaran Instagram Story yang lain, Aqish turut memuat naik kata-kata ‘kiasan’ yang mendakwa dirinya lebih rela menjadi anak pengutip sampah.

“Aku lebih rela menjadi anak pengutip sampah yang berilmu, dari menjadi orang kekaya yang dungu,”.

 

Sebelum ini, Azhar Sulaiman hangat menjadi perbualan netizen di serata media sosial akibat pendapat peribadinya berhubung isu Puteri Balqis didakwa menjadi m4ngsa gangguan s3ksual bapa kandungnya.

Pelakon Azhar Sulaiman terpanggil untuk memberikan pendapat susulan temu bual di sebuah sesi podcast menerusi saluran YouTube membabitkan bintang remaja, Puteri Balqis Ashikin baru-baru ini.

Pandangan tersebut dilakukan Azhar selepas mengikuti sesi berkenaan apabila ditunjukkan oleh kenalannya.

Bagaimanapun aktor senior itu memilih untuk tidak terus ikuti lanjut.

Malah bagi Azhar, dia secara kolektif memberikan beberapa perkara yang difikirkannya setakat apa yang diikuti iaitu;

 

“Salam semua… Semalam Mami disuruh dengar pasal interview ni.

”Lepas dengar few minutes Mami asked my friend to stop it. Dalam kepala Mami terus terfikir…

1-Nothing good will come out from this interview.

2-Takde sapa sapa nasihat dia dulu ke sebelum buat ni?

3-Mak dia ok about this?

4-Reporter pun parut rasa ada tanggungjawab bila tanya ni sebab ada implikasi lepas rahsia terbongkar.

5-Sometimes ada rahsia yang kita simpan sampai mati sebab kerja kita as celebrity.

6-Aib keluarga dan kita perlu kita jaga.”

Meninjau ke ruangan komen, para pengikutnya di Instagram ada yang bersetuju dengan pendapat peribadi daripada pelakon yang turut mempunyai anak remaja itu selain memberikan reaksi tersendiri.

Meninjau ke ruangan komen, para pengikutnya di Instagram ada yang bersetuju dengan pendapat peribadi daripada pelakon yang turut mempunyai anak remaja itu selain memberikan reaksi tersendiri.

Pelakon Azhar Sulaiman terpanggil untuk memberikan pendapat susulan temu bual di sebuah sesi podcast menerusi saluran YouTube membabitkan bintang remaja, Puteri Balqis Ashikin baru-baru ini.

Pendedahan yang dibuat oleh pelakon remaja, Puteri Balqis di podcast Bros Gang telah mendapat liputan meluas. Ketika ini, isu tersebut telah menjadi kes polis selepas dia membuat laporan tentang gangguan yang dikatakan dibuat oleh bapa kandungnya sewaktu kecil. Bapanya juga disahkan telah ditahan semalam di Kedah dan akan direman sehingga 12 September. Digugurkan dari drama.

Memetik laporan dari Boom! Malaysia, ibu kepada Puteri Balqis memaklumkan yang anaknya telah digugurkan dalam satu projek drama di salah sebuah stesen televisyen swasta. Tawaran kerja tersebut melibatkan 14 episod drama dan ia ditarik balik susulan isu viral yang menimpa pelakon terbabit.

“Sedih untuk beritahu, tawaran kerja untuk sebuah stesen televisyen swasta sebanyak 14 episod ditarik balik. Biasalah kes tengah viral.” Bimbang juga jualan buku menurun.

Tambah Norashikin Mohd Aziz atau Ashikin, mereka juga bimbang penjualan buku yang ditulis sendiri oleh Aqish iaitu 38 Poems of Puteri Balqis. “Saya juga bimbang jualan buku juga akan perlahan,” ujarnya. Walaupun bimbang pendapatan akan terjejas dan bagaimana kelangsungan hidup mereka kedepannya, Ashikin tetap percaya dengan rezeki yang sudah ditetapkan kepada mereka dua beranak “Saya risau, tetapi kami dikelilingi orang-orang yang baik dan amat membantu.

“Itu sudah memadai untuk saya terus kuat,” Terdahulu, Puteri Sarah telah digugurkan dari pengambaran sebuah drama disebabkan pendedahan yang dibuat kepada Bros Gang mengenai gangguan yang dilakukan oleh bapa ketika kecil.

Dia juga telah membuat laporan polis di Balai Polis Sri Damansara, Petaling Jaya Selangor pada Isnin lalu dan bapanya telah ditahan untuk membantu siasatan berhubung kes tersebut.katanya optimis.

Sumber: Beautifulnara

Kredit:R-pg.net

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *