Uncategorized

“I dont like this and him” – Pernah Bekerja Bersama, Nourul Wahab Dedah Sikap Sebenar Rosyam Nor? Buat Ramai Terkejut

Isu video promosi kempen kerajaan yang dilakukan oleh pelakon,Datuk Rosyam Nor dan Menteri Pembangunan, Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Harun masih lagi menjadi bualan sehingga kini termasuklah penyanyi, Nourul Depp yang turut bersuara terhadap video promosi tersebut.

@dsrinaharun Wanita selalu lambat? Jom sertai Program Keusahawanan Wanita Bangkit @ KPWKM yang akan diadakan di World Trade Centre bermula pukul 9 pagi esok. @Rosyam Nor #RinaHarun #ToWorkToEngage #KPWKMPrihatin #fyp #fypシ ♬ original sound – Rina Harun

“Saya Tahu Bagaimana Dia..”

Menerusi ciapan di Twitter, Nourul menyatakan bahawa dirinya mengenali bagaimana sikap sebenar Rosyam Nor selepas bekerjasama dengannya.

“Sebagai yang pernah bekerja dengan artis lelaki ni, saya tahu bagaimana dia. Menghormati wanita> Hmm.. Tengok sendiri lah.

Terpaksa komen walaupun saya tahu ada yang akan belasah saya on this statement. But i dont like this and him. (Not hate). Just dont like.”-kongsi Nourul

Mohon Pihak Terlibat Jaga Bahasa

Akui Bahasa Melayu merupakan bahasa yang amat tinggi, Nourul turut meminta pihak terlibat untuk mempunyai rasa hormat dalam menggunakan bahasa dengan baik.

“Bahasa Melayu itu sangat tinggi. Mohon ada sedikit hormat kepada yang menonton secara amnya. Kita dah berusia. Kena lagi jaga bahasa. Sebab nak didik anak-anak muda. My opinion. This video in inappropriate.”-Tegas Nourul

Dipetik dari laporan Harian Metro, Rosyam Nor menjelaskan bahawa dia tidak mempunyai niat untuk merendahkan martabat wanita, sebaliknya hanya mahu memberikan kesedaran kepada wanita untuk bangkit dan bersemangat dalam memajukan diri masing-masing.

Semalam, tular di media sosial TikTok dan juga Twitter apabila video memaparkan Rosyam Nor meminta orang ramai untuk hadir ke sebuah program anjuran Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) di bawah seliaan YB Datuk Seri Rina Harun.

Apa yang menjadi tumpuan warga maya adalah apabila Rosyam did4kwa netizen seolah-olah memperIekehkan wanita di luar sana.

 

Dalam video tersebut, Rosyam menggunakan ayat sindlran seperti “bangun lambat”, “perempuan ni/wanita ni semuanya lambat”, “eh bangkitlah”, “bangun daripada tidur” dan “aku nak beIasah kepala korang”.

 

YB Rina yang turut berada bersama pegawai Yayasan Kebajikan Negara pada ketika itu dilihat hanya berdiri dan tersengih-sengih ketika pelakon itu melontarkan ayat-ayat tersebut di pejabat KPWKM.

Perkara tersebut turut mendapat perhatian ahli parlimen Segambut, Hannah Yeoh yang mempersoalkan kelulusan skrip dan juga video promosi yang dianggap seperti merend4hkan mart4bat dan juga mempersend4kan kaum wanita.

Malah, netizen di media sosial turut mengkrltik video tersebut di mana rata-ratanya menganggap ia sebagai memaIukan dan turut menggesa agar beliau melet4k jawatan.

Kuala Lumpur – Pelakon, Datuk Rosyam Nor tidak berniat untuk merendahkan m.artabat wanita, sebaliknya ingin memberikan kesedaran kepada wanita untuk bangkit dan bersemangat memajukan diri masing-masing.

Rosyam ketika dihubungi berkata, kata-katanya dalam video yang tular di media sosial sejak semalam itu perlu dilihat dari sudut p.ositif.

Sekadar info, beliau dilahirkan sebagai Mohamed Noor bin Shamsuddin di Kampung Kerinchi, Kuala Lumpur yang ketika itu merupakan sebahagian dari Selangor)lbdan merupakan anak keempat daripada enam beradik kepada pasangan Shamsuddin Mohd. Yusof dan Rubiah Kamarudin.

S.alah seorang adik beliau, Azman juga bergiat aktif dalam bidang lakonan. Beliau merupakan anak saudara kepada seniman Hussein Abu Hassan dan juga sepupu kepada Faizal Hussein, beliau mendapat nama Rosyam hasil dari gabungan nama ibunya, Rubiah dan nama bapanya, Shamsuddin.

P.rogram yang saya jalankan itu memberi semangat dan kesedaran kepada kaum wanita supaya bangkit dalam perniagaan.

“Jadi, tidak timbul i.su saya bercakap k.asar atau menjatuhkan kaum wanita,” katanya.

Dalam video tular yang dimuat naik ke akaun TikTok  M.enteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Rina Mohd Harun itu, Rosyam dikatakan menggunakan bahasa yang k.asar.

Sumber:https://murai.my/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Leave a Reply

Your email address will not be published.