Dah Tak Tahan Dengan Prangai.. Plakon Wafariena Akhirnya Buat LporanPolis Buatkn RamaiTrkejut - Menujukebenaran
Uncategorized

Dah Tak Tahan Dengan Prangai.. Plakon Wafariena Akhirnya Buat LporanPolis Buatkn RamaiTrkejut

PETALING JAYA – Pelakon, Wafariena Roslan nekad membuat lap0ran p0lis terhadap pengarah drama Mata Tak Berhi.jab, Khairi Azmi di Balai P0lis Kundang, Selangor pada 26 Oktober lalu.

Menurut ibunya, Suzana Hamad, tindakan te.gas tersebut diambil berikutan fit.nah pengarah itu yang mendak.wa anaknya melakukan ak.si la.gak nge.ri untuk penggambaran drama berkenaan dengan rela hati.

Katanya, mereka telah mengadakan perbincangan dengan Presiden Persatuan Pengarah Filem Malaysia (FDAM), Ahmad Ibrahim bagi menjelaskan ba.bak tersebut yang sepatutnya dilakukan pelakon ak.si la.sak.

 

“Kami bersemuka dengan Ahmad Ibrahim supaya persatuan juga maklum mengenai keja.dian sebenar. Kami juga mene.gaskan perkara yang dinyatakan pengarah terbabit adalah fit.nah.

“Sebagai pengurusnya, saya ingin te.gaskan Wafariena tidak berak.si secara rela untuk ba.bak berba.haya dalam penggambaran berkenaan memandangkan dia tiada sebarang pengalaman,” katanya kepada K0smo! 0nline.

Tambah Suzana lagi, apa yang membuatkan pihaknya ra.lat apabila pengarah itu langsung tidak bertanya khabar mahupun meminta maaf selepas insi.den tersebut menim.pa Wafariena.

 

“Sedangkan dia tahu kece.deraan Wafariena seri.us hingga mengambil masa lama untuk sem.buh.

 

“Kalau selepas lap0ran p0lis dibuat baru nak hubungi kami, memang tiada makna lagi sebab seolah-olah kese.lamatan dan nya.wa Wafariena tak bernilai pada matanya sedangkan dia nampak sendiri,” ujarnya.

 

 

Pada masa sama, Suzana, 58, turut menyatakan tinda.kan selanjutnya kini diserahkan kepada pegu.am yang dilantik.

 

Begitupun katanya, sebarang tinda.kan susulan hanya membabitkan pengarah, manakala penerbit pula berjanji mahu berjumpa pihaknya dalam bulan ini bagi memperincikan hal berbangkit.

 

“Sepatutnya kami bertemu pr0duser bulan ini, tetapi tarikh belum dapat ditentukan berikutan kesi.bukan jadualnya. Antara yang kami akan perincikan adalah mengenai bayaran akhir serta bi.l rawa.tan,” katanya.

 

Berkenaan kesi.hatan anaknya, Suzana berkata, Wafariena sudah kembali ke set penggambaran namun hanya mengambil watak ringan disebabkan belum sem.buh sepenuhnya.

 

“Berikutan kece.deraan dalaman pada bahagian pe.rut, dia terpak.sa men0lak dua tawaran tetapi meneruskan penggambaran untuk satu program yang sudah dipersetujui dari awal,” kongsinya lagi.

 

Terdahulu, pelakon berusia 27 tahun itu mendak.wa dipak.sa melakukan ba.bak tercam.pak seperti ‘dita.rik’ bagi menampakkan dirinya seolah-olah melam.bung dalam penggambaran Mata Tak Berhi.jab.

 

Susulan insi.den yang berlaku pukul 3 pagi pada 8 Oktober lalu, Wafariena dimasukkan ke sebuah h0spital di Rawang selain dikehendaki menjalani fisi0terapi sebanyak tiga kali seminggu sehingga sem.buh.

 

Kredit: K0SMO! ONLINE

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau semua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Selain itu, kami juga kongsikan artikel trending pada pautan di bawah ?? untuk anda..

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button