Uncategorized

Pagi² Cikgu Telefon Minta Datang Sekolah, akhirnya ank kak KM kant0i juga selepas 8bulan

Usahawan kontr0versi, Kak KM atau nama sebenarnya Liana Rosli sememangnya tidak pernah lari dari g0sip walaupun bukanlah anak seni.

Walau bagaimanapun, usahawan itu tetap menjadi idola sesetengah peminatnya kerana merasakan dia merupakan sosok yang sangat rapat dengan keluarga termasuklah dengan anak-anak.

Jika ada yang mengikuti media sosial anak kepada pelakon senior Normah Damanhuri ini, pasti tahu yang dia gemar berkongsi momen kebersamaan dengan anak-anak di rumah ataupun di luar.

Namun begitu, menerusi perkongsian Kak KM baru-baru ini, dia telah memuat naik video keluhan apabila dihubungi oleh guru anaknya di awal pagi memintanya untuk hadir ke sekolah.

Menurut Kak KM, guru kepada anak ketiganya dikenali sebagai Rania memaklumkan yang remaja tersebut sudah 8 bulan tidak hadir ke sekolah sehingga usahawan berkenaan terpaksa bertemu dengan pihak pengurusan untuk membincangkan hal tersebut.

Disebabkan itu, Kak KM sebagai seorang ibu telah mengatakan akan memberikan hukumn kepada anaknya diatas kes4lahan terbabit sehingga dia dipanggil pihak sekolah.

Meskipun banyak terpalit dengan kontroversi hangat, kehidupan Kak KM yang sangat-sangat akrab dengan keluarganya amat disukai oleh netizen. Wanita berumur lingkungan 40-an ini langsung tidak kedekut dengan adik beradik, berusaha menunaikan segala kemahuan anak-anak dan paling penting amat meratui bunyi.

Aduh dekat sekolah Rania, pagi-pagi cikgu dah call suruh datang. Namun baru-baru ini, penularan sebuah video saat Kak KM berada di sekolah anak ketiganya, Rania telah mengejutkan ramai. Melalui penerangan usahawan itu, dia dihubungi oleh pihak guru untuk datang ke sana pada awal pagi.

Banyak pulak hal si Rania ni, tak datang sekolah… Kau siap kau Rania. Walaupun kesibukan kerana banyak kerja lain sedang dibuat, dia selaku ibu terus datang ke sana seperti yang diminta pihak sekolah.

Difahamkan, Rania mempunyai masalah tidak hadir ke sekolah selama 8 bulan berturut-turut. Di hujung video, Kak KM mengatakan bakal memberikan anaknya hukuman atas isu tersebut.

 

Sampai masa kita akan diuji bila anak meningkat dewasa, bertabahlah. Masih belum menjelaskan puncanya, netizen ikut terkejut dengan perkongsian Kak KM.

Selain percaya mungkin ada sebab mengapa dia bertindak begitu, ramai tertanya ke manakah Rania pergi jika benar berbulan-bulan tidak hadir ke sekolah.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang meninggalkan maklum balas dengan mengatakan perkara sebegitu sememangnya duga4n biasa buat ibu bapa yang mempunyai anak remaja.

“3 hari direct tak dtg sek tanpa sebab sepatutnya dah dapat warning letter. Macam tak logik 8 bulan tak dtg, baru nak jumpa. dia melawak je kot. Maybe 8 hari je”.

“Ye memang ada…8 bulan tk datang sekolah,baru cikgu datang rumah jumpa mak bapa tanya samaada si anak masih nak meneruskan persekolahan atau berhenti…pihak sek bukan senang2 nak buang terus… dulu ye ada surat amaran 1 smpai 3…la nie 1 surat pun tak payah”.

“Pelik anak 8 bulan tak gi sekolah tak tahu. Bukan ke duduk satu rumah. Macam tak logik ie.”

“saya dulu macam tu gak tak nak pergi sekolah sebab kena bulile last ii ambik keputusan bertumbuk dgn budak lelaki tul dia rasa penumbuk sy,saya rasa penumbuk dia and dah tak de kacau ii dah, nak meluahkan dulu kat umi takut sy kena balik tau la mak ii zaman dulu kau ngadu memang kau kena”.

Menjengah ke ruangan komen, ramai yang meninggalkan maklum balas dengan mengatakan perkara sebegitu sememangnya duga4n biasa buat ibu bapa yang mempunyai anak remaja

   

Namun begitu ada juga yang pelik apabila Kak KM mengatakan anaknya sudah 8 bulan tidak hadir ke sekolah kerana kebiasaannya jika pelajar tidak hadir selama 3 hari berturut-turut tanpa sebab, sudah pasti surat am4ran telah diberikan.

Sumber: Sumber: Facebook Sweetdara KmBeauty_Mary KL/omm

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *