Uncategorized

Terkejut bila tengok keadaan Nad Zainal, Nabila Huda tampil dedahkan sesuatu pasal kawan baik dia

PELAKON Nabila Huda terkejut apabila mendapat perkhabaran sahabat baiknya iaitu Nad Zainal dimasukkan ke hospital akibat jangkitan kuman dan pendarahan pada paru-paru.

Tergamam mendengar berita itu, Nabila, 38, berkata ini merupakan kali pertama dia melihat sahabatnya itu terbaring di atas katil di unit rawatan rapi.

“Saya tidak pernah berada dalam situasi di mana sahabat baik saya terpaksa ditempatkan di unit rawatan rapi.

“Sudah tentu sebagai salah seorang kawan rapat Nad, saya terkejut melihat keadaannya ketika itu,” katanya kepada mStar.

Nabila berkongsi mengenai perkara itu ketika ditemui di sidang media Viu Upfront 2023 yang diadakan di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada Khamis.

Dalam pada itu, Nabila berkata dia dan rakan-rakan artis yang lain termasuk Sherry Alhadad, Sharifah Sakinah dan Nadiah Aqilah sempat memberikan kata-kata semangat ketika melawat Nad di hospital pada Rabu lalu.

“Kami semua hanya berikan kata-kata semangat buat Nad, pada ketika itu paras oksigen Nad memang rendah.

“Saya berkata kepadanya… You can do this Nanad (nama panggilan Nad), keep on breathing… sebelum kami balik tahap oksigennya meningkat sehingga paras 92.

“Apa yang bagusnya dalam industri ini, kita bermusuh macam mana sekali pun, tapi kalau berkenaan dengan sakit, pasti semuanya akan mendoakan yang baik-baik.

“Ramai rakan selebriti yang mendoakan Nad. Lagi pun, Nad tak pernah ada masalah dengan orang. Nad memang orang yang baik dan mungkin kerana itu ramai yang mendoakannya,” ujarnya.

 

Seperti ramai sedia maklum, pelakon Nad Zainal sudah ditidurkan dan kini berada di unit rawatan rapi (lCU) di sebuah pusat perubatan di Ampang.

Rakan artis, Ungku Ismail menjadi individu yang menerangkan tentang saklt dialami Nad dan berkongsi perkembangan aktres itu dari masa ke semasa.

Hal tersebut membuatkan peminat tertanya-tanya tentang hubungan di antara aktor dan akstres yang mula rapat sejak menjalani penggambaran drama Cina Buta itu.

 

Menjawab persoalan ramai, aktor berusia 36 tahun itu mendedahkan bahawa dia dan Nad sedang mengenali hati budi masing-masing serta mempunyai banyak perancangan terutamanya dalam hal kerja.

Selepas penggambaran Cina Buta, selepas cerai (Nad), kami banyak berbincang soal kerja dan content Youtube. Dalam pada masa sama, tidak dinafikan kami sedang megenal hati budi masing-masing. Boleh katakan setiap hati kami contact dan kebanyakannya pasal kerja.

Bukan itu sahaja, Ungku turut akui berasa terkesan dan kehilangan apabila Nad tiba-tiba jatuh sakit memandangkan mereka memang rapat dan selalu buat konten travelog bersama.

Tambah Ungku lagi, dia mahu mendengar sendiri tentang keadaan Nad daripada doktor yang merawatnya dan akui tidak kisah dengan spekulasi netizen jika mereka berdua menjalinkan hubungan.

Kami memang rapat. Setiap hari mesej…jadi bila tiba-tiba dia tak mesej, rasa hilang. Saya terkesan sebab terasa hilang partner.”

Terdahulu, Ungku Ismail kerap berkongsi tentang perkembangan keadaan aktres berusia 32 tahun itu yang berada di ICU sejak Isnin kerana paru-paru berdarah.

Selain Ungku dan Shahrulezad yang kini berada di hospital, terdapat beberapa rakan artis lain yang menziarahi Nad antaranya Sharifah Amani, Elvina Mohamad, Nabila Huda, Bella Astilah dan suami Aliff Aziz.

Bekas suami pelakon itu, Faliq Amiruddin bersama dua anaknya, Budi Kalsom dan Fahad Ibrahim turut berada di hospital.

Industri hiburan dikejutkan dengan perkongsian Ungku Ismail yang memaklumkan Nad berada dalam kritlkal.

Pelakon drama Cina Buta itu terp4ksa ditidurkan selama dua hari selepas dimasukkan ke lCU susulan mengalami paru-paru berdar4h.

Semalam, Nad, 32, dilaporkan menerima rawatan di sebuah hospital swasta selepas dua hari mengalami masalah kesihatan yang dipercayai akibat simptom Long C0v1d.

Difahamkan, Nad pernah dijangkiti C0v1d pada 13 Mac lalu, namun tidak mengalami sebarang gejala tervk.

Dalam pada itu,Bapa kepada pelakon Nad Zainal, Zainal Abidin, 63, memaklumkan keadaan anaknya kini berada dalam keadaan baik berbanding dua hari lepas.

Nad yang dimasukkan ke unit ra.watan r.api (lCU) KPJ Ampang Puteri sejak Isnin dilap0rkan berada dalam keadaan kri.tikal selepas mengalami jan.gkitan pa.ru-p.aru.

Menurut Zainal, pendarahan pa.ru-pa.ru yang dialami Nad semakin berkurangan namun ia masih dalam pema.ntauan ra.pi pihak h0spital.

“Setakat dua hari lalu memang keadaannya ter.uk bagaimanapun hari ini apa yang saya nampak ada peningkatan yang positif.

“Kita harap dia akan okey pada hari akan datang sebab d0ktor sudah ikhtiar ra.watan yang terbaik.

“Dua hari lalu dan semalam memang berla.ku pendar.ahan tetapi hari ini ia semakin berkurangan. Cuma, dia masih ‘berla.wan’ dengan uba.t.

“Apa pun saya mengharapkan agar anak saya segera sembuh seterusnya tidak akan menggunakan alat perna.fasan lagi.

“Keadaan ini berpunca daripada p.aru-pa.runya, yang lain semuanya okey. Bila dia mengalami pendar.ahan di pa.ru-pa.ru, itu yang menyebabkan dia sukar untuk bern.afas.

“Setakat ini, apa saya lihat keadaannya bertambah baik berbanding semalam,” katanya kepada MH ketika ditemui hari ini.

Terdahulu pada Isnin, proses menguruskan Nad ke h0spital dilakukan Zainal sejurus mendapati keadaan anaknya itu semakin ser.ius.

“Pada petang kej.adian, saya yang mengambilnya dari rumah dan bawanya ke h0spital.

“Sebelum ini, dia ada mengadu saki.t-sak.it cuma perkara itu tidak diberitahu secara seri.us. Bagi Nad mungkin ia boleh baik apabila makan ub.at.

“Dia tidak pernah mengalami s.akit yang te.ruk. Cuma sebelum ini dia disahkan positif c0v.id-19 tapi tidaklah sete.ruk keadaan sekarang,” tambahnya.

Sumber: Gempak

Kredit: Beautifulnara

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *