8 Artis Wanita Ini Pilih Tamat Zaman Bujang di Usia 20-an, No 6 Tu, Dah Lama Tak Muncul Dalam Dunia Seni Hiburan .

Berkahwin di usia muda merupakan salah satu rezeki yang tidak semua orang miliki. Ada yang habis saja sekolah dah terus dapat jodoh. Kata orang, dah memang sampai seru.

Namun, terbukti usia bukan penghalang untuk menamatkan zaman bujang, asalkan mampu untuk memikul tanggungjawab dan mempunyai persefahaman bersama pasangan hidup.

Lapan artis wanita ini dah pun buktikan umur tidak menjadi kayu ukur untuk bergelar seorang isteri.

1. Rosma AF

Sumber foto: mstaronline.com

Salah satu pasangan yang dilahirkan daripada program realiti TV, Rosma dan Khai menamatkan zaman bujang  pada 2008 dan ketika itu, Rosma baru berusia 23 tahun.

2. Elyana

Sumber foto: Beautifulnara

Masih ingat lagi dengan penyanyi lagu Tak Tercapai Akalmu? Ya, Elyana juga berkahwin pada usia 23 tahun kira-kira tujuh tahun yang lalu.

3. Wawa Zainal

Aeril Zafril telah pun melamar Wawa pada usianya 20 tahun. Ternyata usia tak menghalang Wawa untuk menjadi seorang ibu yang penyayang. Mereka telah melangsungkan perkahwinan pada 25 Feb 2012.

4. Diana Danielle

Pelakon dan model, Diana Danielle berkahwin dengan actor kacak, Farid Kamil, pada usia 21 tahun.

5. Eina Azman

Berkahwin di usia 19 tahun, Eina Azman telah memilih Datuk Paduka Kaiser Gurmeet Harden untuk menjadi pasangan hidupnya. Perkahwinan mereka dilangsung gilang-gemilang di Hotel Grand Hyatt, Kuala Lumpur pada 2014.

6. Fiffy Natasya

Pelakon dan penyanyi remaja, Fiffy Natasya mengambil keputusan untuk menikah pada usia 21 tahun.

 

7. Erin Malek

Erin Malek atau nama sebenarnya Nur Arina Abdul Malek sah bergelar isteri kepada Farriz Fauzy ketika umurnya 20 tahun. Pasangan ini telah pun dikurniakan sepasang cahaya mata yang comel, Mohamed Faliq dan Nur Aisha.

 

8. Amyra Rosli

Ini dia seorang lagi pelakon terkenal di Malaysia, siapa lagi kalau bukan si cantik manis, Amyra Rosli. Tahun ini, Amyra baru mencapai usia 26 tahun tetapi kelihatan sangat bahagia bersama keluarga kecilnya.

Hasil perkahwinan pasangan pelakon popular ini dikurniakan dengan seorang cahaya mata lelaki yang comel bernama Aqeef Anaqi.

Menjadi seorang wanita yang telah berkeluarga di usia yang muda bukanlah satu perkara yang mudah untuk dilakukan. Namun, ianya tidak langsung menghalang wanita-wanita ini untuk meneruskan minat masing-masing dan menempa nama dalam bidang yang mereka ceburi.

Sumber:remaja.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *