Hiburan

Isteri Ammar Alfian Failkan Cerai, Nekad Dapatkan Hak Penjagaan Anak

Isteri kepada bintang filem Paskal, Ammar Alfian, Nelissa Nezam mendedahkan telah memfailkan tuntutan cerai pada Januari lalu. Bagaimanapun, proses itu memakan masa beberapa bulan dan akui Nelissa dia sudah nekad untuk berpisah dengan Ammar. “Saya boleh katakan sekarang saya sedang melalui fasa ‘single parenting’. “Pada Januari lalu saya sudah failkan tuntutan perceraian dan ia masih…

Hiburan

“Duit Tak Boleh Beli Sihat ..” – Alami Demam, Shakilla Khoriri Negatif Covid 19

Aktres Shakilla Khoriri memberi peringatan kepada semua untuk menjaga kesihatan memandangkan sekarang ini negara dijangkiti dengan wabak Koronavirus (Covid 19). Kata Shakilla, wang ringgit tidak boleh beli kesihatan diri jadi perlu nikmatinya dengan sebaik mungkin. “Betul lah duit tak boleh beli sihat. Nikmat waktu sihat ni sangat-sangat berharga cuma kita tak sedar. “Alhamdulillah untuk kehidupan…

Infomaklumat Umum

Cop Parking Di Mana-Mana Premis, Denda RM2000 & Penjara 6 Bulan

Perbuatan cop parking antara “budaya” yang masih tebal bagi sesetengah individu atas alasan senang meletak kenderaan mereka. Adakalanya boleh menjadi gaduh akibat perbuatan suka-suka main cop parking ini kecualilah kalau petak itu dibeli secara terus dari majlis perbandaran. Perbuatan cop parking ini bukan saja berlaku di premis perniagaan tetapi banyak rumah-rumah persendirian dan flat atas…

Hiburan OH AGAMA

penyanyi Sheeda bertanya sesuatu kepada Ustaz Adbul Somad (UAS) dan dipuji warga net.

Keberan1ian penyanyi Sheeda bertanya soalan kepada penceramah bebas Indonesia, Ustaz Adbul Somad (UAS) mengenai wuduk dan kemusyk1ilan mengerjakan solat Qada’ dan Jamak dipuji warga net. Kesempatan tersebut digunakan Sheda dalam satu sesi pertemuan khas UAS bersama artis Malaysia ketika kunjungan UAS ke Kuala Lumpur dua bulan lalu. Sheeda telah bertanya kepada UAS samada boleh atau…

ISU SEMASA

“Pan4s macam dalam oven peluh meleleh 24 jam, tak ada angin, tak tahu siang atau malam”- Dr Erin.

ISTERI kepada pendakwah bebas, Da’i Farhan iaitu Noorainul Naqim Mohd Radzi berkata pengalaman bermalam dalam l0kap masih segar dalam ingatan dan tidak mungkin boleh dilupakan. Menurut Noorainul atau lebih dikenali Dr Erin, sepanjang berada dalam tahanan dia umpama berada dalam n3raka dunia dan hanya menunggu hari perhitungan. “Pasti Allah bagi kegembiraan setelah kedukaan… dalam lokap…

Hiburan

Genap sebulan suami p3rgi selamanya Ini pesanan b4lu Abam untuk wanita senasib…

Genap sebulan pemergian Abam Bocey, kehilangan pelawak itu masih dirasai oleh peminat dan orang sekeliling. Sudah pasti antara yang paling terkesan ialah ahli keluarga dan isterinya, Nor Hidayah yang membuat luahan perasaan di laman Instagram. Menurut Hidayah, dia reda dengan pemergian suami tercinta dan sentiasa mendoakan kesejahteraan beliau. “Setiap yang hidup, pasti akan pergi. Jika ditakdirkan pasangan…

Dunia

Taklah burvk tapi sebab perangai Netzen Bergduh Pasal Muka Syifa Melvin Tanpa Make Up

Nampaknya, nama Syifa Melvin masih lagi tak lekang di bibir netizen sejak isu ‘g4duh’ dengan TMJ haritu. Hari-hari ada je isu yang naik. Baru-baru ni, seorang netizen di Twitter telah memuat naik screenshot yang dia ambil dari sebuah akaun Facebook menunjukkan muka Syifa Melvin tanpa make-up.  Dalam post tu juga, ia turut merujuk kepada salah satu IG Story TMJ mengatakan yang dia…